Linfrø er kjent som en av de originale “supermatene”, som er verdt tittelen. Disse små rødbrune frøene er fullpakket med imponerende helsemessige fordeler for kroppen vår. Linfrø brukes også til vekttapreduksjon hos overvektige og vektkontroll hos friske individer. Å inkludere linfrø i ditt daglige kosthold antas å forhindre en rekke sykdommer forbundet med overvekt!

Linfrø er en type matavling som dyrkes mye i landene i Eurasia og Middelhavsregionene. De er også kjent som “linfrø” eller “vanlig lin”. I India kalles de med forskjellige navn som “Alsi” på hindi, Gujarati og Punjabi, “Ali Vidai” på tamil, “Agase” i Kannada, “Jawas eller Alashi” i Marathi, “Avise Ginjalu” på telugu, “Tish eller Pesi ”på bengali.

I denne artikkelen skal vi lære sammensetningen av linfrø og hvordan de påvirker kroppsvekten vår.

bruk av linfrø for vekttap

Innholdsfortegnelse:

 • Er linfrø (Alsi) bra for vekttap?
 • Hvordan hjelper linfrø for vekttap?
 • Hva er måtene å bruke linfrø for vekttap?
 • Linfrødrikkoppskrift for vekttap
 • Hvor mye linfrø skal jeg spise per dag?

Er linfrø (Alsi) bra for vekttap?

Lin er en fiberrik avling, som er fylt med løselig kostfiber. (1) Når det blandes med vann eller spytt, blir dette middelet til et klebrig, voksaktig stoff, som fungerer som et naturlig avføringsmiddel. Linfrø hjelper til med jevne avføring, noe som er veldig viktig for sunn kroppsvekt. Ikke bare det, men linfrøfiber er også kjent for å holde sultnivået i sjakk og redusere matlysten, og dermed indirekte bidra til vekttap. (2)

Hvordan hjelper linfrø for vekttap?

linfrø reduserer vekten

Sammen med viktige næringsstoffer som karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler, er linfrø også rike på visse midler, som påvirker kroppsmassesammensetningen. Her er de største fordelene med å ta linfrø for å miste magevekt og overvekt:

1. Omega fettsyrer:

Frø inneholder omtrent 42% fett, hvorav 73% består av flerumettede fettsyrer som Omega-6 og Omega 3-syrer. Av dem, et bestemt middel kalt alfa-linolensyre (ALA) som er assosiert med forbedrede blodlipidprofiler og kroppsmetaboliske parametere.

2. Lignaner:

Lignaner er kjemiske forbindelser som finnes i planter og er kraftige antioksidanter. De bidrar indirekte til vekttap ved å forbedre cellens funksjon som forbrenner fett. Lignaner, i kombinasjon med effekten av fiber, er kjent for å redusere dårlige kolesterolnivåer (LDL), som er direkte knyttet til fedme og hjertehelse. (3)

3. Fiber:

Du vil bli overrasket over å vite at linfrø inneholder utrolige 95% kostfiber. En porsjon med 2 ss av denne ingrediensen kan hjelpe deg med å dekke 15-25% av dine daglige fiberbehov. Denne fiberen består av slimete tannkjøtt, cellulose og lignin, som alle bidrar til god tarmhelse og tap av magefett.

Hva er måtene å bruke linfrø for vekttap?

Nå som du har forstått de imponerende måtene Alsi kan hjelpe deg med å gå ned i vekt på, er det på tide å lære hvordan du bruker dem i ditt daglige kosthold:

 • Linfrø kan tas på forskjellige måter – hele frø, olje, malt pasta eller stekt pulver. Av disse formene kan hele frø ta litt mer tid å fordøye. De passerer ut av kanalen uten å brytes ned av mageenzymer og gir derfor svært få fordeler.
 • Du må alltid sørge for at frøene tygges riktig for å maksimere egenskapene. Ved å blande seg med spytt ekstraheres fiberen og sendes ned.
 • Den beste måten å spise linfrø på er å male dem grovt og legge dem til frokostblandingen eller salatene.
 • Du kan til og med lage en pasta av dem og blande med smoothiene dine for bedre tekstur og fordeler
 • Stekte frø kan blandes med krydder til et aromatisk pulver, som kan brukes til å krydre rettene.
 • Linfrøolje er også kjent for å være gunstig for vekttap og kan tilsettes salater eller supper. Den inneholder imidlertid ikke fiber og er kanskje ikke like effektiv som selve frøet.

Linfrødrikkoppskrift for vekttap

Her er en velsmakende, sunn oppskrift som du enkelt kan prøve hjemme med linfrø for å fremme vekttapsturen:

Ingredienser:

 • Hørfrø – 1 ss
 • Sitronsaft – 1 ss
 • Varmt vann – ca 200 ml

Tilberedningsmetode:

 • Ta en kopp varmt vann og tilsett linfrø.
 • Kombiner dem godt til en klebrig konsistens oppnås.
 • Tilsett noen dråper sitronsaft.
 • Få det umiddelbart for bedre fordeler.

Hvor ofte bør jeg gjøre dette?: En gang om dagen.

Hvor mye linfrø skal jeg spise per dag?

Eksperter anbefaler å ha 2 ss linfrø, som er omtrent 16 gram servering per dag. Personer som er overvektige eller lider av dårlig kolesterol kan ta opptil 5 ss porsjoner. Det er imidlertid tilrådelig å kontakte en ernæringsfysiolog eller en utdannet medisinsk ekspert angående denne grensen for kroppstype og krav.

Selv om linfrø definitivt kan hjelpe deg med å nå målene dine for vekttap, må du huske at det ikke er en magisk ingrediens. Det alene er ikke tilstrekkelig til å redusere kroppsmassen eller fettnivået. Lin må kombineres med et sunt kosthold, mosjon og livsstil for å oppleve betydelig forbedring. Du kan til og med snakke med legen din om linfrøtilskudd som tabletter og piller for å oppnå raskere resultater. Så når du tar Flax -ruten?

Hvordan bruke linfrø for vekttap