I disse dager med endring er livsstil og kutt i halsen, barna har blitt mer hjemlige og føyelige. De går ikke ut eller leker i solen og er mer limt til prosjektene sine på datamaskinene. Eller hvis de har foreldre som elsker videospill, er det sikkert en gaming -nerd som sjelden kommer ut av spillhulen sin!

Men barn må glede seg over spill og friluftsliv. Det er en del av oppveksten. Sollys er bokstavelig talt den viktigste katalysatoren for beinvekst og vitamin D.

Det beste med barn og trening er at du ikke trenger å fortelle dem at det er trening. Enhver aktivitet som er morsom, slås opp av alle barna. Jo mer interaktiv og morsom aktiviteten er, jo lettere er det å overbevise dem om å prøve den. Så her er noen aktiviteter du kan prøve for å holde sinnet og kroppen smidig og aktiv.

Her er de beste øvelsene for barn.

• Fotball:

øvelser for barn

Det har mye løping involvert. Det er ikke bare løping, men også taktikk. Så ikke bare vil barnet ha sterke ben, hun vil også lære triksene manøvrering og strategi og dermed bygge noen mentale muskler.

• Svømming:

En av de beste sportene for barn i alle størrelser og nivåer er svømming. De fleste boenhetene har eget svømmebasseng. Skoler og klubber har dem også, og noen skoler er ganske konkurransedyktige på det. Å lære svømming vil bidra til å øke høydeøkningen og kontrollere vekten. Det er en livreddende aktivitet, så dette vil komme barnet til gode hele livet.

• Kampsport og yoga:

Disse øker ikke bare et barns smidighet og reflekser, men øker også konsentrasjonen. Dette hjelper dem også i studiene. Barn er mer disiplinert ettersom de blir satt under en disiplinert veiledning av en lærer.

• Spor:

Barn elsker å løpe. Skaff deg en gruppe små kjepper og få dem til å løpe mot mål. Du vil bli overrasket over hvor lett de vil tilpasse seg det. Involver noen frie håndøvelser som oppvarming, og de vil ikke engang vite at det er en trening.

• Sykling:

Gjør sykling til en gruppeaktivitet med de andre samme alderen barna i kolonien din. Prøv å gjøre det interessant ved å kaste inn en vittig skattejakt. Barn gleder seg snart til å komme seg ut av huset med syklene sine.

• Basketball:

Den beste øvelsen for å øke og brenne kalorier i høyden. Fra dribling til manøvrering og læring av slam dunk alt om basketball er mye moro. Lagspill som er fartsfylt som disse, hjelper til med å bygge smidighet og reflekser hos et barn.

• Dans:

Dans er en fantastisk og helhetlig trening. Selv om klassiske danser kan bli litt kjedelige, er det sosiale danser som salsa, mambo og til og med swing. De lyse kostymene og de raske bevegelsene gjør kroppen veldig smidig. Barn kan være langt bedre dansere enn voksne siden de kan lære ting raskere og bedre.

• Hopp over:

Både gutter og jenter liker å hoppe over tau som et spill. Fascinasjonen ved å hoppe i tauene med venner gjør det til en super morsom trening. Prøv å bli med barna, så får du også en god dose endorfiner.

• Hesteridning:

Ridning er moro for barn. Det lærer dem å være snille mot dyr og gir dem også en leksjon i partnerskap og tålmodighet. Ridning forbedrer også holdningen betraktelig.

Enkle øvelser kan nytes sammen med å holde deg frisk og i form. Fedme øker alarmerende i antall hos barn som fører til overvektige voksne. Disse varsler ikke bare blodsukker, trykk og kolesterolrelaterte sykdommer tidlig, men ødelegger også selvtilliten og selvfølelsen hos et voksende barn. Så vær ansvarlig for barna dine og la dem leke.