Så du har et problem når det gjelder å balansere. Men det er ikke nødvendig å bli redd. Fordi dette bare vil stoppe deg fra å bli bedre. Det beste du kan gjøre i denne situasjonen er å besøke legen din og få litt terapi. Du bør også vite hva slags øvelser du kan gjøre for å ha mer kontroll over objekter og daglige aktiviteter. Hensikten med vestibulære øvelser er å forbedre hjernens kompensasjon for skadene som er tilstede i ditt vestibulære system. De er ganske enkle å gjøre og er ganske effektive. Artikkelen her skal gi alle nødvendige detaljer om vestibulære øvelser og veilede deg gjennom.

Beste vestibulære øvelser

1. Stabilisering av glasuren:

Se rett foran deg selv. Snu nå hodet mot høyre. Sørg for at du ikke snur hodet helt; bare 45 graders vinkel. Drei deretter hodet mot venstre i samme vinkel. Utfør denne øvelsen ti ganger, og fortsett når du kan hele dagen.

2. Vektskifte:

Sitt på en benk med føttene flate på gulvet. Ta nå høyre hode, armer og skuldre mot venstre side mens du løfter hånden av overflaten. Kom tilbake til første posisjon. Alternativ side og gjenta 10 ganger.

3. Vertikale og horisontale bevegelser:

Beveg hodet langsomt fra venstre til høyre. Fortsett å øke tempoet gradvis, og når maksimal frekvens er nådd, stopp i 10 sekunder. Start prosedyren på nytt. Flytt hodet opp og ned og gjenta prosessen.

4. Okulomotorisk:

Hold et mål i hånden og hold øynene rettet mot det. Flytt den sakte fra side til side, deretter opp til ned og til slutt diagonalt. Hold hodet stille mens du fokuserer. Det eneste som bør bevege seg er øynene dine.

5. Pilates:

Pilates er en annen flott øvelse du kan gjøre for å forbedre balansen. De er morsomme å gjøre og har flere helsemessige fordeler. Men de er ikke noe du bør gjøre alene. Rådfør deg med legen din og praktiser med noen som er ekspert.

6. Strekkøvelse:

Strekkøvelser er en annen måte å balansere deg selv bedre på. Det er hundrevis av varianter tilgjengelig, og alle har gode fordeler. Gjør 5 reps hvis du er nybegynner og øk tallene når du er komfortabel.

7. Turgåing:

En god vestibulær øvelse er å gå. De har blitt informert av alle eksperter og leger og er kjent for å holde mennesker i alle aldre sunne og i form. De trener hvert eneste område av kroppen din og hjelper deg å balansere bedre. Alt du trenger er et par gode joggesko og noen treningsbukser. Hvis du bare sparer en halv time daglig og bruker den på å gå, vil du se flotte resultater.

8. Hofteadduksjoner:

For å gjøre hip adductions, legg deg ned først. Hold torso oppe og strekk beina ut. Legg en myk ball eller pute mellom lårene og klem så mye som mulig. Hold deg i den stillingen i 30 sekunder og la den slappe av. Gjenta noen ganger før du går videre til den siste øvelsen.

9. Yoga:

Yoga er en øvelse som er gunstig for alle slags plager og helseproblemer. De gjør også flotte vestibulære øvelser. De har over hundre positurer og kommer i flere former. Å bruke førti minutter på yoga vil ikke bare hjelpe deg med å balansere bedre, men også forbedre din generelle helse.