Denna artikel ger dig information om olivolja och hur det är fördelaktigt för dina viktminskningsmål. Tron att det hjälper till att gå ner i vikt är baserat på det faktum att det minskar hunger och undertrycker aptiten. Alla eteriska oljor innehåller fett i dem. Olivolja är rik på enkelomättat fett som kallas oljesyra, vilket är hälsosamt och har bevis för att minska hjärt -kärlsjukdomar.

Olika typer av livsmedel smälts och metaboliseras annorlunda. Olivolja är också utmärkt för mag -tarmkanalen. De enkelomättade fettsyrorna främjar bättre rörlighet av mat genom tarmarna och förbättrar matsmältningen och tarmrörelsen. Korrekt matsmältning är avgörande för viktminskning.

Olivolja för viktminskning

Fördelar med olivolja för viktminskning:

Olivolja, oljan som utvinns ur olivträdets frukter. Denna olja är övervägande rik på enkelomättat fett som kallas oljesyra, som har många fördelar vid sidan av viktminskning. Här är några av dem

1. Bibehålla kroppsfett:

Alla eteriska oljor har fettinnehåll i dem. Kalorierna från fettet lägger upp till fett på kroppen. De dåliga fetterna ackumuleras i kroppen, vilket resulterar i onormal viktökning. Olivolja, som är rik på oljesyra, hjälper till att ackumulera dåliga fetter och upprätthåller också de fetter som behövs för kroppen.

2. Minskar blodtrycket:

Olivolja sägs sänka blodtrycket på grund av närvaron av de enkelomättade fettsyrorna i den. Blodtrycket ökar på grund av de olika orsakerna som ackumulering av kolesterol i blodkärlen, förträngning av blodkärl etc. Olivolja har förmågan att minska dåligt kolesterol i kroppen och vidgar också blodkärlen, vilket förbättrar flödet av blod till hjärtat.

3. Minskar risken för hjärt -kärlsjukdom:

Hjärtkärlsjukdom har blivit vanligare nuförtiden för alla åldersgrupper. Detta kan bero på den ohälsosamma kosten eller att inte träna etc. Denna sjukdom är mindre vanlig i Medelhavsländerna eftersom dessa länder följer en diet som består av jungfruolja som huvudingrediens. Denna extra jungfruolja minskar LDL, vilket är det dåliga kolesterolet, förbättrar blodkärlens slemhinnor, vilket minskar risken för hjärtsjukdomar.

4. aptitdämpare:

Oljor innehåller fetter i dem när de konsumeras kommer naturligtvis att fungera som aptitdämpare. Olivolja innehåller också fett, som fungerar som en aptitdämpare och inte får dig att känna dig hungrig längre. Eftersom denna olja har enomättad fettsyra, tillåter den inte viktökning.

5. Behåll blodglukosnivåer:

Personer som har diabetes rekommenderas att följa en kost rik på fibrer från grönsaker och frukter, och enkelomättade fetter, mer än mättade fetter och kolhydrater. Extra virgin olivolja innehåller mer mängd enomättade fetter och kan införlivas i kostplanen för att upprätthålla det glykemiska indexet hos diabetiker.

6. Antiinflammatorisk och antioxidant:

Extra jungfruolja har en viktig ingrediens som kallas oleocanthal i den, som sägs minska inflammationen i kroppen. Denna oleokantala fungerar precis som ibuprofen, och därför anses denna olja vara antiinflammatorisk. Olivolja är en kraftfull antioxidant; det hjälper till att neutralisera de fria radikaler som bildas.

7. Förhindrar stroke:

Stroke orsakas av felaktigt blodflöde till hjärnan. Detta felaktiga blodflöde kan bero på blodproppar eller blödningar. De enkelomättade fettsyrorna hjälper till att minska blodpropparna, vilket skyddar hjärnan från stroke.

8. Viktminskning:

Olivolja är känd för viktminskning på grund av mättnadskraften hos fettsyror som finns i den. Detta innebär att daglig konsumtion av extra jungfruolja leder till en större känsla av fullhet. Denna olja innehåller inga kalorier, men det är hälsosammare fett, vilket hjälper till att gå ner i vikt.

Hur man använder olivolja för viktminskning?

Extra jungfruolja kan konsumeras i olika former tillsammans med olika livsmedel för att minska överflödigt fett och vikt i kroppen. Nedan listas några av de sätt det kan användas:

1. För matlagning:

Olivolja anses vara en av de hälsosammaste matoljor som kan implementeras i köket. Även om olivolja innehåller fett, skadar de inte kroppen på grund av det enkelomättade innehållet i den.

2. Salladsdressing:

Extra jungfruolja har en organisk förening i den som kallas naturlig fenol tillsammans med det enkelomättade fettet, vilket bidrar till önskade blodlipidnivåer. Därför används detta för salladsdressing. Detta kan användas tillsammans med rödvinsvinäger för smaksättning. 3 till 4 delar olivolja med 1 del rödvinsvinäger används ofta.

Börja med tre delar olivolja med 1 del ättika eller citrusjuice. Blanda oljan och vinägern noggrant och vispa blandningen med salt, peppar och andra kryddor. Sätt den på långsam ånga och vispa hela tiden tills dressingen är genomskinlig. Skaka den innan du använder den på sallader.

3. Olivolja i smoothies:

Att tillsätta olivolja till gröna smoothies ger oss många näringsämnen hela dagen. Om du dricker en varje dag, rengör smoothies din kropp och renar ditt blod; det hjälper dig också att gå ner i vikt. Olivolja, när den används med smoothies, kommer att öka viktminskningen i din kropp.

4. Ingefära och olivolja:

Ingefära är en rot när den konsumeras ger en termogen effekt i kroppen. Denna ingefära kan aktivera nervsystemet och möjliggör därmed alla processer som producerar energi, inklusive fettförbränningsprocessen. Därför fungerar ingefära som en fettförbrännare. Tillsätt extra jungfruolja till ingefära för att uppleva önskat resultat.

5. Olivolja med citron:

Detta är ett av de naturliga sätten att snabbt gå ner i vikt. Citron renar och eliminerar de skadliga gifterna från kroppen. Citron, förutom vitamin C, har hesperidin. Denna flavonoid bidrar till att förbättra lymfdräneringens funktion och behåller väsentliga vätskor i kroppen. Ta en halv dl citron med olivolja och drick det dagligen under frukosten. Du kan uppleva förändringarna i din kropp på nolltid.

6. Olivolja med salt och gurka:

Gurka är en grönsak som har högt vatteninnehåll i den gör dess färre kalorier. Gurka är dessutom rik på fibrer som hjälper till att eliminera toxiner från kroppen. När det konsumeras ger det oss en känsla av en mättare mage. Tillsätt en skvätt salt och olivolja med gurka och ät den dagligen för viktminskning.

7. Olivolja med äppelcidervinäger:

Det finns ingen bättre blandning än olivolja med äppelcidervinäger. Båda produkterna kombinerar perfekt sina utsökta smaker. Med dem skapar du ett kulinariskt mirakel som maximerar smaken på dina rätter. Men förutom allt detta kan äppelcidervinäger som serveras tillsammans med olivoljan hjälpa till att gå ner i vikt. Äppelcidervinäger har väldigt få kalorier, och bland sina många näringsämnen sticker kalium ut. Det är ett diuretiskt mineral som eliminerar toxiner från kroppen.

Biverkningar av olivolja:

Bortsett från fördelarna med olivolja för viktminskning, kan denna olja, när den konsumeras i överskott, visa biverkningar på kroppen.

  • Olivolja fördelar för att bibehålla blodsockernivån i kroppen. Denna olja, när den konsumeras i större mängder, minskar sockernivån drastiskt och orsakar hypoglykemi.
  • Oljor framställs i allmänhet under kontrollerade värme- och tryckförhållanden för raffinering. Olivolja är också densamma. På grund av detta kan det bli en förändring i molekylstrukturen för fettsyrorna som finns i oljan. Detta kan förändra kolesterolnivåerna i kroppen.
  • När den konsumeras för mycket kan denna olja sänka blodtrycket.
  • Olivoljan med hög fetthalt kan orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan leda till diarré på grund av dess laxerande egenskap, och matsmältningssystemet blir oförmöget att smälta det helt.
  • Som framgår av fördelarna kan olivolja sänka blodtrycket. Men när denna olja konsumeras för mycket, kommer det att sänka blodtrycket drastiskt, vilket leder till lågt BP, vilket orsakar svimning, etc..

Fetma är ett av de största problemen som dagens generation står inför. Människor letar efter olika lösningar för att gå ner i vikt snabbt och falla i fällan för kommersiella produkter även om det finns naturliga metoder tillgängliga i ditt hem. Att införliva olivolja i olika former, som förklaras i den här artikeln, kan göra underverk för din viktminskning. Använd olivolja kontinuerligt i en månad, så ser du resultaten precis framför din spegel. Dela dina erfarenheter med oss.

Varning: Innehållet som publiceras här är endast avsett för utbildningsändamål. Se det inte som medicinsk rådgivning eftersom olika personer reagerar på olivolja på olika sätt. Rådgör med din läkare innan du använder olivolja.