Försöker du hårt motstå mat för att gå ner i vikt? Tja, inte alla livsmedel är dåliga för dig! Några av dem hjälper dig överraskande att gå ner några kilo naturligt genom att sänka dina hungernivåer och fylla dig med “bra” kalorier. I den här artikeln ska vi diskutera de många livsmedlen för viktminskning och deras fantastiska fördelar för din kropp!

Innan du planerar att börja kraschdieter eller svälta dig själv för att minska i vikt, rekommenderar vi att du testar dessa naturliga viktminskningsmat för män och kvinnor! Ät dem i hälsosamma portioner och ta ett träningsprogram för att uppleva mirakulösa resultat om några veckor.

Naturlig viktminskning Livsmedel

Hjälper mat att gå ner i vikt?

Ja, säger Science! Enligt en studie kan ersättning av kalorimat med specifika livsmedel som färsk frukt och grönsaker, fullkorn, nötter och yoghurt främja viktminskning (1). Dessa siffror varierar olika hos män och kvinnor och människor i olika åldersgrupper, BMI och nuvarande livsstil.

Chansen att uppnå ett positivt resultat är också mer genom att följa strategin “äta mindre och träna mer”, där “äta” innebär att man konsumerar måttliga portioner av naturliga viktminskningsmat.

Hur lång tid tar det att märka resultat med viktminskning?

Viktminskningsresultat beror på flera faktorer som ålder, kön, sömnvanor, nuvarande medicineringstillstånd och familjehistoria! Du måste först ange uppnåbara mål och ta upp en hälsosam, portionskontrollerad måltidsplan beroende på den. Under denna period måste du förplikta dig att minska kaloririka livsmedel som socker, läsk, bearbetade livsmedel, bakverk etc. och hålla dig till kostdiagrammet. Även efter träningsplanen kan religiöst hjälpa dig att kasta minst 1 till 2 pund per vecka utan att leda till några biverkningar.

Hur stor är andelen människor som går ner i vikt genom att äta viktminskning?

Som nämnts tidigare finns det flera faktorer som bestämmer mängden viktminskning hos en person. Här är några intressanta observationer som hittades i några vetenskapliga studier:

 • I en 8-veckors studie visade det sig att män förlorade 16% mer vikt än kvinnor efter att båda könen hade en kalori på 800 kalorier (2). Detta kan innebära att män kan gå ner i vikt snabbare än kvinnor, men inte många studier gjordes på förmågan att behålla den.
 • I många andra studier visade det sig att äldre personer (över 70 år) har svårt att gå ner i vikt på grund av en 20% -25% sänkt andel av vilande ämnesomsättning (RMR) jämfört med yngre personer (3).
 • Människor som är överviktiga tenderar att gå ner mer i vikt de första veckorna jämfört med dem som är lättare än dem. Den totala viktminskningsprocenten förblir dock densamma vid slutet av dietperioden (4).
 • I en annan studie visade det sig att personer som sov i genomsnitt 8,5 timmar per dag förlorade 55% mer kroppsfett och 60% mer fettfri kroppsmassa jämfört med dem som bara sov 5,5 timmar per dag (5).

Kort sagt, om du är ung, följer en hälsosam livsstil och kost och får en ostörd sömn på 8,5 timmar, är det mycket troligt att du märker positiva resultat i ditt viktminskningsprogram!

Vilka är de populära dieterna för viktminskning?

Det finns många viktminskningsprogram på internet, och var och en av dem påstår sig vara mer effektiv än de andra. Några av dessa fokuserar på att minska kalorierna, andra riktar aptitkontrollen och begränsar kolhydrater eller fett i maten.

Här är några av de mest populära dieterna för viktminskning följt av miljoner över hela världen:

 • Paleodiet
 • Vegansk diet
 • Keto Diet
 • GM -dietplan
 • Atkins diet
 • Intermittent fasta
 • DASH Diet
 • Juicefastning

Observera att var och en av dessa kostplaner har sina fördelar och nackdelar och deras arbete varierar från person till person.

27 bästa livsmedel för viktminskning:

Låt oss se den mest effektiva och snabbaste viktminskningsplanen.

1. Gröna bladmat för viktminskning:

Gröna grönsaker

De första sakerna du behöver införliva i din kost är gröna bladgrönsaker. De är superfriska och har mindre än hälften av kalorierna jämfört med andra grönsaker. En hel kopp spenat har bara 15 kalorier så om du lägger till detta i din matvanor; du kommer att gå ner mycket i vikt. Men hur ska du lägga till detta i dina måltider? Enkel! Bara hälften av din vanliga lunch men minska storleken med minst 40% och i stället för det, ta en hel kopp gröna bladgrönsaker. Du kommer säkert att märka skillnad.

2. Att äta fruktsallad varje dag för att gå ner i vikt:

Dietmat för viktminskning

Det näst bästa du måste göra för att gå ner i vikt lägger till mycket frukt. Vissa människor klagar över att de inte gillar att äta samma frukt varje dag. Men vem säger att du måste göra det hela tiden? Lägg till lite färg och kul på din tallrik genom att ha en bra och hälsosam skål full av frukter. Ta apelsiner, druvor, jordgubbar, en banan och ananas och hacka dem. Tillsätt peppar för smak och rör om lite. Detta hjälper paprikan att spridas och gör din sallad till en ätbar och härlig maträtt som du har som kvällsmat.

3. Mat för viktminskning som passar till soppor:

Livsmedel för att minska vikten

De tredje bästa artiklarna för viktminskning är soppor. Börja din måltid med en skål full med ren kycklingsoppa. fiber hjälper dig att äta mindre under dina måltider. Om du vill kan du ersätta din middag med detta. Att ha soppor till middag har visat sig vara ganska fördelaktigt och hälsosamt enligt flera experter. De är magra, lätta och något som gör att du inte känner dig uppblåst eller vill.

4. Dricka grönt te för viktminskning:

Grönt te att dricka för viktminskning

Grönt te är den bästa maten du kan äta, särskilt när du försöker gå ner i vikt. De innehåller noll kalorier och är ett bra sätt att öka ämnesomsättningen. Denna dryck hjälper till att spola ut alla toxiner från din kropp, vilket hjälper dig att få en klar, frisk hud. Du kommer också att smälta mycket fett och gå ner några kilo till om du har 3 till 4 koppar varje dag

5. Att äta gröna bönor för att gå ner i vikt:

Fettförlustmat

Bönor är fulla av proteiner. De är mycket fiberrika och långsamma att smälta. Eftersom de är väldigt låga i kalorier bör de vara en del av din kost. Att ha en halv kopp bönor som mellanmål varje dag ska inte bara hjälpa dig att gå ner i vikt snabbare utan också fylla magen. Detta är ett så bättre alternativ jämfört med friterad fet mat och ohälsosamma drycker.

6. Ät nötter när du försöker gå ner i vikt:

prova Nuts

Ett bra sätt att gå ner i vikt och döda suget vid udda tider på dagen är genom att lägga till nötter i din kostregim. En handfull mandel, jordnötter eller valnötter är allt du behöver för att ge dig själv lite styrka och vilja att arbeta hårdare hela dagen. Nötter har blivit rekommenderade av flera läkare och experter och inte bara är de kända som en främjare av viktminskning utan också som en hjälpare för dem som har björnbärsminne. Så om du vill vässa din hjärna och kasta några kilo, överväg nötter som en del av ditt dagliga ätande.

7. Äta ägg för att gå ner i vikt:

Hälsosam mat för att gå ner i vikt

En proteinrik frukost är allt du behöver för att hålla dig borta från oönskat sug hela dagen. Men hur ska du få en sån här måltid? Enkel! Lägg ägg till din kost. De är superfriska och ett bra sätt att börja dagen. Allt du behöver göra är att ha den i form av en poach tillsammans med lite brunt rostat bröd och juice eller om du vill vara lite kreativ, gör en hälsosam omelett med tomater, lök och paprika. Detta är så mycket bättre än att ha munkar, nudlar, pizzor eller läsk.

8. Att äta havre på natten för att gå ner i vikt:

Måltider för att gå ner i vikt

Ett annat sätt att äta en hälsosam frukost för att gå ner i vikt är att ha havre. Även om de kanske inte är den mest ätbara maträtten att konsumera det första på morgonen, kan du offra lite, bara för att uppnå dina mål. Om du fortfarande känner att smaken kommer i vägen, hacka några jordgubbar och strö dem över skålen. Du kan också lägga till svarta bär eller hackade äpplen.

9. Att äta mörk choklad för att gå ner i vikt:

choklad

Är du en chokladälskare och vill fortfarande gå ner i vikt? Tja, vi ger dig goda nyheter. Du kan ha dessa upp till tre gånger i veckan för att nå dina mål. Men vi pratar inte om mjölkchoklad eller skivor; vi pratar om mörk choklad. Istället för att ha samma sort, ha en eller två kuber mörk choklad. Enligt en studie åt människor som åt mörk choklad 15% mindre pizza jämfört med dem som inte gjorde det.

10. Att äta äpplen gör att du går ner i vikt:

Äpplen för viktminskning

Äpplen är de bästa viktminskningsmaten. Att ha ett äpple varje dag eller dricka äppeljuice hjälper säkert dig att gå ner i vikt. De bör ätas mellan måltiderna för att öka din ämnesomsättning och smälta oönskat fett.

12. Att äta lax hjälper dig att gå ner i vikt:

Denna fet fisk är ett mycket alternativ för att sänka din vikt. Detta hjälper dig att känna dig mätt i timmar med låga kalorier. Den är fylld med bra protein, bra fetter och många viktiga näringsämnen. Lax hade rätt mängd jod för att bibehålla sköldkörtelnivån som krävs för att din ämnesomsättning ska fungera korrekt. Det är en av omega-3-fettsyramaten som sänker inflammation är känd för att minska fetma och till och med metabolisk sjukdom. Du kan också inkludera andra fördelaktiga fiskar för viktminskning som makrill, sardiner, sill, etc..

13. Livsmedel från korsblommiga grönsaker:

Broccoli, kål, blomkål och brysselkål faller under dessa kategorier för viktminskning. De har ett högt fiberinnehåll med mycket protein för att du ska känna dig mätt. De inkluderar protein, fiber med låg energitäthet hävdar vilket är bra mat om du försöker gå ner i vikt.

14. Magert nötkött eller kycklingbröst:

Kött är ofta relaterat till många hälsoproblem, men detta är en tydlig myt. Endast det bearbetade köttet är ohälsosamt, medan det obearbetade röda köttet inte leder till några hjärtproblem eller diabetes. Kött är faktiskt en vänmat för viktväktare eftersom de har högt proteininnehåll. Detta kan hjälpa dig att bränna 100 fler kalorier varje dag. Du kan också äta fett kött om du är på en lågkolhydratkost.

15. Gå ner i vikt genom att äta kokt potatis:

Potatis har många egenskaper reducera vilket gör det till en bra mat för människor som vill gå ner i vikt eller vill bibehålla god hälsa. De är rika på kalium som är mycket användbart näringsämne för att reglera blodtrycket. När du äter vit och kokt potatis tenderar du att känna dig mätt och därmed äta mindre. Du kan också inkludera sötpotatis, kålrot och andra rotfrukter till dess ersättare för att få bästa resultat.

16. Ät tonfisk för viktminskning:

Tonfisk är mycket kalorifattig och innehåller mycket protein. Denna magra fisk innehåller inte för mycket fett och är därför mycket känd bland byggarna eller fitnessmodellerna. Att konsumera detta är ett bra sätt att hålla proteinet högt, med kalorier och låg fetthalt. Om du planerar att gå ner i vikt kan du välja tonfisk som är konserverad i vatten och inte i olja.

17. Att äta baljväxter för att gå ner i vikt:

Baljväxter och bönor är de bästa vännerna till de som försöker gå ner i vikt. Du kan inkludera linser, kidneybönor, svarta bönor som har mycket bra protein- och fiberinnehåll. Detta bidrar till att ge dig mättnad och har också resistent stärkelse.

18. Gå ner i vikt med att äta keso:

Keso innehåller mycket bra proteininnehåll. De har mycket lågt kolhydrat- och fettinnehåll som gör det till en bra mat för att öka proteinintaget. Detta är också mättande och låter dig känna dig mätt med mycket färre kalorier. Keso har en bra mängd kalcium som är användbart för fettförbränningsprocesser.

19. Vänlig viktminskning Mat Avokado:

Avokado innehåller inte mycket kolhydrater men innehåller många hälsosamma fetter. De är förpackade med enkelomättad oljesyra som finns i olivolja. Detta har också en bra mängd vatten för att ge dig energi att träna. Avokado kan läggas till salladen så att fetterna ökar näringsämnet. Denna frukt har också fiber och kalium som hjälper till att gå ner i vikt.

20. Äppelcidervinäger för viktminskning:

Lågfett är allmänt känd bland naturvårdspersonal. Detta används i kryddor som förband eller vinägretter. Du kan också späda ut detta med vatten för att dricka det. Detta visar också positiva resultat för de människor som försöker gå ner i vikt. Vinäger kan sänka högt blodsocker efter måltider och hjälpa till att gå ner i vikt.

21. Äta fullkorn för viktminskning:

Få fullkorn som havregrynsflingor är icke-gluten och packade med fibrer och rätt mängd protein. Du kan också inkludera brunt ris och quinoa som har beta-glukaner för att öka din mättnad och hjälpa till med metabolisk hälsa. Brunt och vitt ris har resistent stärkelse som också är användbar. Undvik att använda raffinerade korn som är skadliga och även gödande. Gör en mycket lågkolhydratkost? Då kan du hoppa över korn, eftersom de har höga kolhydrater.

22. Chilipeppar för viktminskning:

Chilipeppar är mycket användbara när du gör en viktminskning. De innehåller capsaicin som sänker aptiten och ökar fettförbränningsprocessen. De finns till och med i vissa kosttillskott för viktminskning.

23. Frukt för att gå ner i vikt:

Bortsett från fruktsallad är frukt en mycket hälsosam mat som hjälper till att gå ner i vikt. De har sockerhalt och har låg energitäthet. De har också fibrer som hjälper sockret att snabbt släppas ut i blodomloppet.

24. Ät grapefrukt för viktminskning:

Detta är en markerad frukt för dem som vill gå ner i vikt. Detta kan kontrollera viktkontroll och fetma när du konsumerar dem i din kost. Detta bibehåller nivån av diabetes och andra kroniska sjukdomar.

25. Äta Chiafrön för viktminskning:

Chiafrön är mycket god mat att äta för viktminskning och som är fyllda med kolhydrater och fibrer. Således är de lågkolhydratvänliga livsmedel och fiberrika livsmedel. Detta hjälper den att absorbera 14 gånger mer vikt i vatten. De blir gelliknande och expanderar i magen. De kan också minska din aptit och hjälpa till att gå ner i vikt.

26. Kokosolja för viktminskning:

Denna olja har höga fettsyror som ökar din mättnad, till skillnad från andra fetter. Detta är också användbart för att minska magen fett med sina bra kalorier. Du kan alltså ersätta kokosolja med andra i din kost.

27. Ät yoghurt för viktminskning:

Yoghurt är en utmärkt mejerimat som har probiotiska bakterier för att förbättra din tarmfunktion. De lindrar inflammation och skyddar leptinresistens som kan orsaka fetma. Konsumera fullfett mejeri har också en lägre risk för fetma och typ 2-diabetes. Fettfattig yoghurt har hög sockerhalt.

10 bästa livsmedel för viktminskning på 30 dagar:

Undrar du vad du ska äta för att gå ner i vikt? Låt oss nu prata om de 10 bästa livsmedlen för att gå ner i vikt snabbt, med fördelar och exempel på varje:

1. Proteinmat:

Protein stärker inte bara kroppen utan hjälper dig också att gå ner i vikt. Anledningen? Proteinmat kan hålla dig mätt längre och minska aptiten. Genom att undertrycka hungerbegär begränsar de ditt dagliga kaloriintag och främjar fettminskning. En studie bekräftar också att att äta en proteinrik kost kan hjälpa dig att gå ner mer i vikt än en vanlig kost (6). Proteinmat kan hjälpa till att bygga muskelmassa i kombination med rätt träningsplan.

Här är de fem hälsosamma livsmedlen för att gå ner i vikt i proteingruppen:

 • Svarta bönor
 • Soja
 • Äggvitor
 • Magert kött som kyckling
 • Skaldjur

2. Vitaminmat:

Under en viktminskningsdiet är det viktigt att öka mängden vitaminrika livsmedel för att få fullständig näring, minus de höga kalorierna. Vitaminer som B-komplex, K etc. ökar din ämnesomsättning och ökar snabbare viktminskning. Vitaminer som C påskyndar fettoxidationen och hjälper dig att bränna mer fett under en fysisk träning. Andra näringsämnen som D, B-12 skyddar vårt immunsystem, kontrollerar blodsockret och spelar en avgörande roll för att upprätthålla en frisk kropp.

Här är de bästa vitaminberikade livsmedelsförstärkande livsmedlen:

 • Dagboksprodukter
 • Frukt som bananer, vindruvor, apelsiner, vattenmelon etc..
 • Grönsaker som spenat, ärtor, brysselkål etc.
 • Linser och bönor
 • Magert kött och skaldjur

3. Fiberrika livsmedel:

Att äta mat som är rikt på fiber kan påskynda viktminskning och främja en frisk kropp. Vår kropp behöver två typer av fibrer – lösliga och olösliga. Lösliga fibrer som betaglukan och glukomannan blandas med vatten och bildar en tjock, geliknande substans som kan sänka LDL-kolesterolnivåer och blodlipidprofiler (7). De bromsar också utsläppet av smält mat i tarmen och förhindrar ackumulering av magefett. Olösliga fibrer, å andra sidan, tillför bulk till dina avföringar och fördriver det oönskade innehållet i din kropp för att stödja viktminskning.

Här är en lista över fiberrika livsmedel som främjar viktminskning:

 • Fullkorn som vete, korn etc..
 • Frukt som persikor, bär, päron
 • Grönsaker som majs, morot och sötpotatis etc..
 • Bönor och baljväxter
 • Nötter och frön

4. Lågkolhydratmat:

Att äta en lågkolhydratkost är känt för att ge dig bättre viktminskningsresultat. Lågkolhydratmat är de som innehåller låga eller enkla kolhydrater. Dessa livsmedel kan minska din aptit, hjälpa till att sänka triglycerider och även förbättra HDL eller bra kolesterolnivåer i kroppen.

Tillsammans med det ger de också tillräckliga näringsämnen för att ge kroppen energi och stödja dagliga aktiviteter.

Dessa är några av de bästa lågkolhydratminskningsmaten på en budget:

 • Magert kött som kycklingbröst, fläsk etc..
 • Gröna bladgrönsaker som spenat, amarant
 • Grönsaker som blomkål, Brocolli
 • Frukt som äpplen och bär
 • Ägg
 • Nötter och nötsmör

5. Alkaliska livsmedel:

Att konsumera alkaliska livsmedel i rekommenderade portioner är känt för att påskynda viktminskningsresultaten. Alkaliska livsmedel är de som balanserar kroppens pH -nivåer och reglerar magsyror. Vissa teorier tyder också på att dessa lågsyraproducerande livsmedel kan hjälpa dig att minska vikten, tillsammans med att skydda din magsäck från de skadliga effekterna av sura uppstötningar.

Låt oss titta på några av de alkaliska livsmedel som vi ska äta för att gå ner i vikt:

 • Citron
 • Basilika
 • Blomkål
 • Banan
 • Avacod
 • Sojabönor och tofu

6. Lågkalorimat:

Att minska ditt kaloriintag är ett säkert sätt att gå ner i vikt. Det finns många sådana kalorimatiga livsmedel som tillfredsställer dina hungernivåer utan att du känner dig skyldig till kalorier. Dessa livsmedel är också rika på viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och kostfiber för att upprätthålla en hälsosam, aktiv kropp. Att inkludera dem i din dagliga kost kan minska kalorinivåerna, öka din fyllighet och hjälpa dig att kasta några kilo naturligt.

Här är de bästa livsmedlen för snabb viktminskning:

 • Gröt
 • Grekisk yoghurt
 • Genomskinlig soppa
 • Lax
 • Baljväxter

7. Koffein:

Visste du att din dagliga dos koffein faktiskt kan hjälpa dig att gå ner i vikt? Koffein som vanligtvis härrör från källor som kaffe, te eller kosttillskott betraktas som ett “fettförlust” -medel av hälsoentusiaster. En studie visar också att ökat koffeinintag kan främja större viktminskning genom termogenes och fettoxidation (8). Det finns dock många kända biverkningar av överdosering av koffein i kroppen och måste därför konsumeras med måtta.

Här är de bästa koffeinrika matvarorna för viktminskning:

 • Svart kaffe
 • Grönt kaffe
 • Svart te
 • Grönt te
 • Mörk choklad

8. Probiotika:

Att upprätthålla en sund tarmflora är mycket viktigt för att behålla din kroppsvikt. Forskning visar att konsumtion av probiotika kan hjälpa till att bekämpa fetma genom att hjälpa dig gå ner i övervikt (9). Det är också känt att att äta en probiotisk kost kan upprätthålla mättnadskänslan längre och dämpa din aptit. Detta hjälper till att begränsa ditt dagliga kaloriintag för att främja viktminskning.

 • Yoghurt
 • Kombucha
 • Miso
 • Tempeh
 • Kimchi

9. Essentiella fettsyror:

Essentiella fettsyror är avgörande för en hälsosam kropp och bättre viktkontroll. Även om de inte direkt bidrar till viktminskning, ger dessa fettsyror energi och stödjer kroppen för denna process. Att konsumera viktiga fettsyramat som fisk-härledda Omega-3-fettsyror kan undertrycka aptiten och hålla dig mätt i längre timmar.

Här är de bästa livsmedlen för viktminskning som innehåller mycket essentiella fettsyror:

 • Fisk som makrill, lax, tonfisk
 • Fisk och skaldjur som ostron, räkor
 • Tång och alger
 • Frön som Chia, lin
 • Valnötter
 • Edamame bönor

10. Avgiftande livsmedel:

Toxiner som finns i kroppen påverkar din viktminskningsresa på många sätt. De hindrar dina normala hormonella aktiviteter som kan leda till dålig metabolism och viktökning. Det bästa sättet att eliminera dessa oönskade ämnen från kroppen är genom detoxmat. Dessa livsmedel sänker effekterna av toxiner på kroppen och ökar effekten av roliga brinnande hormoner som Leptin för att främja snabb viktminskning.

Här är de bästa detoxmatarna att äta för viktminskning:

 • Citroner
 • Grönt te
 • Gurkmeja
 • Vitlök
 • Ingefära
 • Vetegräs

mat att äta för viktminskning

Detta kommer att hjälpa till att minska kalorierna till hälften och i slutändan bara visa dig inom några månader. Om du planerar att gå ner i vikt kanske du vill hänvisa till den här artikeln eftersom detta kommer att ge dig en grundläggande uppfattning om vilken typ av mat du ska äta för att gå ner i vikt.

Varje objekt som är inskrivet här har fördelaktiga egenskaper som hjälper dig att uppnå dina mål snart.

Nu när du har förstått de olika typerna av mat för viktminskning är det dags att börja inkludera dem i din dagliga kost. Som nämnts tidigare måste du också ta ett lämpligt träningsprogram tillsammans med att konsumera dessa livsmedel för att märka synliga resultat. Det är också viktigt att tala med en nutritionist om din nuvarande fysiska status och sätta uppnåbara mål att jaga. Med engagemang kommer du att uppnå önskat resultat- sakta men säkert!

VARNING: Denna artikel är endast avsedd för utbildningsändamål och är inte avsedd att ersätta råd från kvalificerad fitness- och hälsovårdspersonal. Orsakerna till fetma varierar från person till person och resultaten beror på matintaget, ämnesomsättningen och den träningsnivå som följs. Om du har något underliggande medicinskt tillstånd, tala med din läkare innan du börjar någon dietplan eller ny typ av mat för att främja viktminskning.

Vanliga frågor (FAQ):

1. Vilka livsmedel ska undvikas för viktminskning?

Sv: Mat som är laddad med kolhydrater, fetter och sockerarter kan hämma din viktminskningsresa och sakta ner resultaten. Att äta dem i stora portioner kan inte bara främja viktökning utan också leda till oönskade biverkningar på din hälsa. Här är några av de bästa ohälsosamma livsmedel du måste undvika för att gå ner i vikt:

 • Stekt mat som potatischips
 • Söta drycker som Colas
 • Vita livsmedel som vitt bröd, vit pasta etc..
 • Konserverad fruktjuice
 • Bakverk och bearbetade livsmedel

2. Hjälp kryddig mat i viktminskning?

Sv: ja! Studier tyder på att tillsats av en måttlig mängd krydda till dina livsmedel kan påskynda viktminskning. Kryddor som paprika, chilipulver, gurkmeja etc. kan öka kroppsvärmen och öka din totala ämnesomsättning. De ökar också fettförbränningshastigheten, minskar din aptit och sänker därefter ditt kaloriintag för att främja viktminskning.

3. Vilka är de bästa mejeriprodukterna för viktminskning?

Sv: Mejeriprodukter är en rik källa till proteiner och näringsämnen som kalcium som kroppen behöver. Men de är laddade med fett och det är viktigt att välja rätt mejeriprodukter för viktminskning. Experter rekommenderar att du konsumerar grekisk yoghurt, skummjölk, keso etc. i måttliga portioner för att gå ner i vikt.

4. Vilka är de bästa ayurvediska livsmedlen för viktminskning?

Sv: Den forntida indiska ayurvedavetenskapen har fantastiska livsmedel som kan hjälpa dig att gå ner i vikt naturligt utan några biverkningar. De ökar också din ämnesomsättning, förbättrar matsmältningen och påskyndar fettförbränningen i kroppen. Några av de bästa ayurvediska livsmedlen för viktminskning är Amla, ingefära, citron. Honung och svartpeppar

5. Vilka är de bästa ketomaten för viktminskning?

Sv: Det finns många Keto-vänliga livsmedel för viktminskning som har låga kolhydrater och höga fetter. Näringsrik mat är också bra källor till viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Några av de bästa ketomaten att prova är grönkål, brocolli, ost, avokado, skaldjur, kött, ägg, kokosolja etc..

6. Vad är de hälsosamma restaurangmatvalen för viktminskning?

Sv: Om du planerar att äta på en restaurang, men inte vill kompromissa med dina viktminskningsmål samtidigt, måste du hålla dig till vissa regler. Läs alltid menyn noga och förstå ingredienserna i den och beräkna kalorierna mentalt. Några av de säkra kalorifattiga livsmedlen att prova är sallader (utan dressing), klara soppor, bakade förrätter, icke-mejeridesserter, proteinrika, kolhydratfattiga huvudrätter.

7. Finns det någon särskild livsmedelsförteckning över livsmedel som går ner i vikt?

Sv: Innan du går till mataffären, se till att du skär ner ohälsosamma livsmedel från listan. Ersätt dem istället med frysta grönsaker, fullkorn och spannmål, lågnatriummat, hirs, mjölk med låg fetthalt, ägg, tofu, fullkornskakor, bär, nötter och färsk frukt och grönsaker.