Viktökning eller viktminskning är inte bara begränsad till kvinnor. Män står inför många hälsoproblem som många av oss antingen ignorerar eller inte har rätt kunskap om. Inte bara fetma utan undervikt kan också leda till en mängd hälsoproblem. Män kan uppnå önskad vikt genom att konsumera näringsrik mat som luftas med en ordentlig träning.

Det finns massor av artiklar som ger dig steg-för-steg vägledning för att gå ner i vikt, men den här artikeln ger dig de bästa tipsen för män att gå upp i vikt hälsosamt. Du kan uppmuntra muskelutveckling genom att följa de enkla tips som nämns i den här artikeln.

Hur man går upp i vikt för män

Orsaker till undervikt:

Flera anledningar gör män underviktiga, och det kan finnas några bakomliggande problem. Några av orsakerna är:

 • Om en historia av undervikt går i familjen.
 • Du kan inte gå upp i vikt även om du äter energirika livsmedel om du har en hög ämnesomsättning.
 • Människor som deltar i rigorösa aktiviteter som idrottare, löpare, etc. kan ha en lägre kroppsvikt eftersom de förbränner betydande kalorier.
 • Vissa kroniska hälsotillstånd som sköldkörtelrubbningar, cancer, diabetes, matsmältningssjukdomar kan minska en persons aptit, vilket leder till lägre vikt hos män.
 • Att äta mat påverkas av en persons dåliga psykiska hälsa, vilket resulterar i lägre vikt hos många.

Bästa tips för män att gå upp i vikt snabbt:

Här är en lista med tips som kan hjälpa män att gå upp i vikt snabbt och hälsosamt:

1. Drick mjölk:

Att inkludera mjölk i din kost är ett av de bästa sätten att öka vikten för män. Mjölk är en utmärkt källa till mineraler, vitaminer och en blandning av proteiner, kolhydrater och fett (1).

Att ersätta skummjölk med helmjölk fyller din kropp med alla viktiga näringsämnen och hjälper män att bygga muskler och lägger till minst 60 extra kalorier. Mjölk kan konsumeras med havregryn eller spannmål, och det har stora mängder vitamin D och A.

2. Kaffe med grädde:

Kaffe är en av de vanliga dryckerna i världen. Den har alla viktiga näringsämnen som håller dig energisk hela dagen när den tas i de nödvändiga mängderna. Men om du letar efter viktökning, kommer bara kaffe inte att göra. Den perfekta lösningen är genom att tillsätta vispad grädde till ditt dagliga kaffe som ger din dryck krämighet.

De hälsofrämjande vitaminerna och mineralerna i tung vispgrädde är kaloririka och tillför kroppen betydande vikt.

3. Ta en kost rik på näringsämnen:

hur man går upp i hälsosam vikt snabbt hane

Kost spelar en viktig roll för att skapa eller bryta din kropps hälsa. har en väl avrundad måltid som innehåller en bra mängd protein, kolhydrater och fetter, vilket hjälper dig att bygga friska muskler (2).

Ett av de bästa sätten att lägga till hälsosam vikt är att inkludera rik mat i kolhydrater och fetter (3). Dessa livsmedel är täta i kalorier och ger dig energi hela dagen. Några av de livsmedel som har kolhydrater och fetter i överflöd är:

 • Ris.
 • Fett yoghurt.
 • Ost.
 • Avokado.
 • Hela ägg.
 • Fullkorn.

4. Fokusera på styrketräning:

Styrketräning är ännu ett sätt att gå upp i vikt för män. Denna process hjälper till att göra dina muskler mer omfattande och mer robusta. Du kan antingen få den utrustning som behövs för styrketräning hemma eller gå på ett gym. Under ledning av en professionell tränare och en korrekt kost kommer du att öka muskelmassa som gör dig stark och frisk (4). Några av de saker du kan göra för styrketräning är:

 • Prova att träna motståndsövningar som armhävningar först och öka sedan gradvis.
 • Du kan träna hemma genom att skaffa en skivstång eller en uppsättning vikter.

5. Träna olika muskelgrupper:

När män vill gå upp i vikt försöker de koncentrera sig på en uppsättning muskler för att fyllas upp. Men istället för ett område är det fördelaktigt om du börjar arbeta med alla dina muskler. Fokusera på dina ben, bröst, mage, bröst, rygg och armar lika. Var noga med att vila mellan sessionerna, och i stället för att arbeta med alla muskelgrupper på en dag, fortsätt rotera mellan dem.

 • Rikta in varje muskelgrupp jämnt genom att planera din vecka.
 • Du kan göra ett schema för att möta dina behov under ledning av en tränare.

6. Ät mer än 3 måltider per dag:

Många människor kan inte gå upp i vikt även efter att ha konsumerat gott om kalorier eftersom de har en hög ämnesomsättning. Om det är därför du inte går upp i vikt, är det ett måste att äta sex måltider fördelade under dagen. Håll måltiderna små och mycket näringsrika. Du kan också konsumera snacks som granola barer, bananer och jordnötssmör tätt i kalorier och näringsämnen.

7. Förbättra kaloriförbrukningen:

hälsosam viktökning mat för män

Ett av de bästa viktökningstipsen för män är att öka kaloriförbrukningen per dag (5). Du måste konsumera 3500 kalorier för att få ett kilo kroppsmassa. Du kan antingen börja ditt kaloriinnehåll genom att lägga till ytterligare två måltider eller lägga till två till tre kaloririka mellanmål. Se till att du konsumerar minst 2500 kalorier per dag för att öka ett kilo i veckan.

8. Lägg till protein i din kost:

protein för att gå upp i vikt man

Att konsumera livsmedel med högt proteininnehåll är ett idealiskt sätt att öka vikten hos män hälsosamt. Du bör äta 1,5 till 2,2 gram protein per kg av din vikt. Enligt en studie lagras de flesta av de överflödiga kalorierna i musklerna när du följer en proteinrik diet (6). Några av de proteinrika livsmedel är:

 • rött kött.
 • Fet fisk.
 • Fullkorn.
 • Hela ägg.
 • Baljväxter och baljväxter.
 • Nötter och frön.
 • Mejeriprodukter.

9. Lyft tunga vikter:

hur man ökar vikten för man

Ett annat hälsosamt sätt att bygga muskler är genom att lyfta tunga vikter på ett kontrollerat sätt-sätt upp minimål för dig själv, vilket hjälper dig att öka vikten du kan höja gradvis. Du kan börja med 90 pund och sedan öka successivt till 150, vilket ger dig en viktökning på fem pund. Se till att du inte överdriver någonting eftersom det kan dra muskler.

10. Sänk dina representanter:

hur man går upp i vikt snabbt för män

Att sänka repetitionerna medan du lyfter vikt är nyckeln till viktökning hos män. Medan höga reps med lätt ökar muskeluthålligheten, tenderar låga reps med tungvikt att öka muskelmassan. Även om tunga lyft bygger muskler, kan det bli tröttsamt om du överdriver det. Se till att du inte utför mer än 20 uppsättningar.

11. Begränsa dina konditionsträningar:

hur man ökar kroppsvikt för man

Ett konditionsträning är ett perfekt alternativ när du vill gå ner i vikt. Ett bra konditionsträning kommer att bränna alla kalorier du vill få; det är bäst att undvika konditionsträning om du letar efter en hälsosam viktökning. Men om du fortfarande behöver, se till att begränsa dina konditionsträningspass.

12. Drink Shakes:

protein skakar för att gå upp i vikt man

Som diskuterats tidigare är ett bra träningspass viktigt för att bygga muskler. För män som vill gå upp i vikt hälsosamt kan dricka en proteinshake vara ett lämpligt val. Att dricka shakes hjälper till att öka uthållighet och uthållighet efter ett träningspass. Behåll därför en banan, lite torkad frukt eller en god energiskaka på ett utmärkt kaloriintag.

13. Vila:

hur man går upp i vikt snabbare för manligt naturligt

Vi vet alla att rätt kost och träning är avgörande för att bygga uthållighet, styrka och vikt för män. Men din kropp och muskler behöver tillräckligt med vila efter en hård träning. Se till att inte arbeta samma muskler dagligen och fortsätt rotera musklerna för jämn massdistribution. Se till att ta en lucka på 48 timmar innan du arbetar på samma muskelgrupp.

14. Andel kroppsfett:

hur man går upp i hälsosam vikt snabbt hane

Att hålla ett öga på den nuvarande kroppsvikten är nyckeln till hälsosam viktökning hos män. Det ger dig en uppfattning om de områden där du behöver arbeta mer. Ökande vikt i form av muskler istället för fettökning, det är viktigt att hålla koll på kroppsfettökningen.

15. Drick tillräckligt med vatten:

bästa sättet att gå upp i vikt för män

Att dricka tillräckligt med vatten är nödvändigt för att din kropp ska fungera väl. Se till att du dricker minst 8 till 10 glas vatten utspridda under dagen. Undvik att dricka vatten under, 10 minuter före eller 10 minuter efter en måltid. Detta säkerställer att du konsumerar din mat korrekt. Vatten hjälper till att lägga till ytterligare kalorier och protein, spelar en inflytelserik roll i deras absorption.

16. Få tillräckligt med sömn:

Få tillräckligt med sömn

Sömn är ännu en kritisk faktor som påverkar din kropps hälsa. Rätt sömn hjälper till att återuppbygga och renovera dina muskler, vilket gör dem fasta och vilade. Det kan se enkelt ut, men se till att få minst 6 till 8 timmars sömn varje natt för en hälsosam viktökning.

17. Ändra din rutin:

viktökningstips för män

Att ändra rutinen genom att arbeta i olika muskelgrupper ger din kropp en jämn muskelförstärkning. Eftersom de oanvända musklerna tenderar att ackumulera mer massa, rotera träningen mellan flera muskelgrupper. Detta är en annan bästa viktökning metod för män.

18. Sluta röka:

“Rökning är hälsofarlig” är ett citat vi hittar på ett paket cigaretter. Rökning påverkar inte bara din hälsa utan innebär också en hälsosam viktökningsprocess. När du vill gå upp i vikt är det nödvändigt att göra några livsstilsförändringar. Jämfört med icke-rökare tenderar rökare att gå ner i vikt. Därför är det bättre att sluta röka när du vill gå upp i vikt.

19. Spåra dina framsteg:

hur man går upp i vikt snabbt hane

Sist men inte minst kan du hålla dig motiverad genom att följa dina framsteg. När du märker en liten muskelökning i din kropp, kommer du att hålla dig till rutinen mer effektivt. På så sätt vet du också vilka områden du behöver arbeta, och om det behövs kan du lägga till några fler kalorier i din kost.

Frisk och permanent viktökning för män sker inte över en natt och kräver konsekventa ansträngningar. Det är stora chanser att utveckla hälsorelaterade komplikationer om du är underviktig. Du kan ta hjälp av en personlig tränare för att hjälpa dig att få och bibehålla den vikt du fick. Glöm inte att meddela oss om den här artikeln har hjälpt dig!

Varning: Innehållet i denna artikel är av informationssyfte och ersätter inte professionell rådgivning. Webbplatsen ansvarar inte för några effekter på din kropp. Om du är osäker på något av tipsen kan du konsultera en läkare innan du försöker något.

Vanliga frågor:

1. När ska du besöka en läkare?

Sv: Män kan snabbt och säkert gå upp i vikt genom att följa de enkla tips som nämns i denna artikel. Men du bör besöka en läkare om du inte kunde gå upp i vikt trots att du försökte. Detta kommer att hjälpa till att fastställa orsaken till viktminskning för att effektivt behandla grundorsaken.

2. Vilka är symtomen på ätstörningar?

Sv: Några av symtomen i samband med ätstörningar hos människor är:

 • Plötslig viktminskning utan anledning.
 • Hemligt beteende.
 • Trött utseende.
 • Vägran att konsumera mat i sällskap med andra.

3. Gör att följa en hälsosam kost plan i viktökning?

Sv: Det finns olika hälsosamma metoder för viktökning som du kan försöka gå upp i vikt hälsosamt. Se till att följa en dietplan som har mat fylld med näringsämnen och inte tomma kalorier. Du kan också konsultera en läkare om hur du utvecklar en personlig kostplan som fungerar för dig.