Vi hör ofta att folk går mot gymmet för att gå ner i vikt. Men många ägnar sig åt gymaktiviteter för att gå upp i vikt tillsammans med att stärka musklerna i kroppen Att gå upp i vikt är lika svårt som att gå ner i vikt. Se, vi tror ofta att en fet person har en större nackdel jämfört med underviktig person. Men fakta säger att även en person med en mycket låg vikt tenderar att vara ohälsosam och svag.

gymtips för viktökning

Låg vikt resulterar i ett lågt immunsystem i kroppen och har därför en tendens att fånga olika infektionssjukdomar och många fler. Att vara underviktig ger upphov till de olika problemen som osteoporos och blodkärlsproblem.

Att ha rätt vikt beroende på din ålder och längd är mycket viktigt för att hjärnan och hjärnan ska fungera och utvecklas korrekt. Så idag kommer vi att diskutera några tips som kan vara extremt fördelaktiga för att gå upp i vikt.

Bästa gymtips för viktökning:

1) Lyft tunga vikter:

Fitness - Vacker ung passformskvinna som gör axelpress (XL)

Man bör inte börja med tunga vikter eftersom det kan sätta stress över kroppens muskler. Men så småningom borde man ta till för att lyfta tunga vikter med tiden. Till exempel om man brukade lyfta vikter tio gånger så borde man öka det till 15 eller ännu mer. Rätt träning kommer definitivt att resultera i rätt viktökning av kroppen med tiden.

2) Låg upprepning:

Låg upprepning

Om man vill öka vikten bör man börja utföra låga reps, dvs minska frekvensen för en viss träning som resulterar i viktminskning av en viss individ. Till exempel om en tidigare utförde en övning i 10 set bör man minska den till 5 set.

3) sammansatta övningar:

Sammansatta övningar

Man bör utföra sammansatta och komplexa övningar för att gå upp i vikt. Det stärker musklerna i hög grad och resulterar i viktökning.

4) Utför fler hantlar:

Utför fler hantlar

Övningar som kräver ansträngning för många muskler bör utföras. Så hantlar i definitivt en av de övningar som resulterar i muskeluppbyggnad och därmed gå upp i vikt. Antalet hantlar som utförs bör fördubblas.

5) Knäböj:

Knäböj

Squats tonar upp skinkorna såväl som lårmusklerna. Det är oerhört fördelaktigt för både män och kvinnor. Så om man brukade utföra 30 knäböj om dagen, nu borde utföra 50 och öka avsevärt med tiden och när kroppen vänjer sig.

6) Bänkpressar:

bänkpressar

Denna övning är också fördelaktig för att bygga kistor och händer muskler. Öka upprepningen av denna övning.

7) Inga konditionsträningar:

Konditionsträning

Om du vill gå upp i vikt eller lägga på några bra kilo, gör inte konditionsträning och håll dig borta från den så mycket som möjligt. Istället för att springa bör man utföra en klättringsövning eftersom det resulterar i muskelbyggande.

Tillsammans med dessa gymtips bör man äta en kalorifattig kost. Några andra tips är följande.

  • Ät mer. Äta sunt. Njut av att äta hälsosam mat som kyckling, smör, mjölk, ghee, nötter, frukt och grönsaker som vaniljsås och potatis.
  • Detta tips är mycket effektivt. Varje morgon äter du en mogen banan tillsammans med ett glas mjölk. Detta skulle resultera i viktökning, förändringar kan ses om ett par veckor.
  • Intag av mer protein. Dal, kyckling, fisk, sojabönor bör konsumeras av olika

    individer som vill gå upp i vikt eller lägga på några extra kilo.

  • Tung frukost bör intas.
  • Ge musklerna lite avkoppling också.

Man bör följa dessa tips och du kommer definitivt att få en bra vikt på din kropp.