Hur man ökar vikten är vanlig fråga bland många. Människokroppens förmåga att extrahera näringsämnen från mat, omvandla överskottsenergi till kalorier och lagra dem i kroppen eftersom fett och muskler kallas viktökning. Att vara underviktig kan också vara en indikator på något underliggande problem. Viktökning beror till stor del på vilken typ av mat du äter. Helst bör män och kvinnor gå upp i vikt i form av mer muskler och mindre fett. Att ha en träningsrutin hjälper ytterligare till att uppnå detta. Det bör också noteras att kvinnor behöver ett högre fettinnehåll i kroppen än män.

hur man går upp i vikt

Idealvikten för män och kvinnor beror på deras ålder och längd. En perfekt kroppsvikt ger inte bara bra estetik utan hjälper också till att producera hormoner som krävs för att kroppen ska fungera korrekt. Det bästa sättet att gå upp i vikt bör vara i kombinationen av god mat och övningar.

BMI SOM SÄTT ATT KUNNA KORREKT MUSKEL OCH BENVIKT:

BMI -maskinen är ett instrument som hjälper till att bestämma kroppens sammansättning, huvudsakligen uppdelad i muskler, fett, vattenhalt och bentäthet. En BMI -maskin kan vara handhållen eller en vägningsmaskin, som båda fungerar på samma sätt. En liten laddning av elektricitet görs för att passera genom din kropp, som sedan läses av maskinen. Olika komponenter i kroppen leder elektricitet på olika sätt. Fett och ben leder mindre el än muskler och vatten. Resultaten kan dock förändras och variera beroende på tid på dagen, hälsotillstånd och kroppens tillstånd. Använd detta kalkylator för att beräkna ditt kroppsmassindex (Öppna länk i ny flik).

PERFEKT TID FÖR HÄLSAVÄGT:

Även om det finns flera sätt att öka vikt, är den tid det tar att gå upp i vikt subjektiv och beror på ditt mål. Om ditt mål är att öka muskelvikten, vilket är det överlägset bästa sättet att gå upp i vikt, skulle det ta cirka 2-3 månader i samband med rätt kost och styrketräning. Men om du vill gå upp i vikt utan att vara orolig om det är fett eller muskler som du lägger på så kommer du att kunna öka din totala vikt på en månad.

VILKET ÄR DET BÄSTA SÄTT ATT VINNA VIKT:

Vad är det bästa sättet att gå upp i vikt? Det bästa sättet att öka vikten är möjligt om du kan införa och följa en strikt kost- och träningsrutin, du kommer att se förändringar redan i slutet av den första veckan. Du kommer att kunna lägga till ett kilogram vikt varje vecka. Men du måste förstå att när veckorna går kommer din kropp att anpassa sig till det nya kaloriintaget, och viktökningen kommer att bli stillastående efter den andra veckan, och därför måste du fortsätta lägga till överskott på 500 kalorier varje vecka för att din pågående kost.

Högsta frågor och oro för undervikt:

 • Genetik: En av de mest kända orsakerna till undervikt är genetik. Det kan lätt spåras tillbaka till dina föräldrar. Om båda eller en av dina föräldrar också lider av undervikt.
 • Sjukdomar som hiv, tuberkulos, cancer: De tidiga tecknen på dessa symtom består av trötthet och viktminskning. Om de inte behandlas och omhändertas vid rätt tidpunkt kan dessa sjukdomar ta ditt liv, och därför måste du få läkarvård om du tvivlar på att du har någon av dessa sjukdomar.
 • Hypertyreos och diabetes: Det här är tillstånd som påverkar ett eller flera av dina organ, vilket gör att din kropp inte bearbetar mat ordentligt och att utvinna tillräckligt med näringsämnen och mineraler och därför skapar en obalans i ämnesomsättningen. I sådana fall måste man få diagnosen och tidigt medicinsk hjälp. Om du inte får den första behandlingen kan du bli dödssjuk.
 • Depression: Detta är ett sinnestillstånd som utlöses av senaste händelser eller förändringar, som gör en person att vara humörig, trött och oförmögen att göra dagliga aktiviteter och sömnighet. Förlust av aptit är en annan bieffekt av depression som kommer att orsaka viktminskning och därför är det viktigt att man får medicinsk hjälp för både sinne och kropp.
 • Andra faktorer: Andra faktorer som kan leda till viktminskning och undervikt kan vara din livsstil. Medicinering, överansträngning, stress och enzymbrist kan leda till viktminskning och en förändring av din nuvarande livsstil kan leda till förändringar när det gäller viktökning.

SÄTT ATT ÖKA VIKT HÄLSA:

Låt oss se hur man går upp i vikt naturligt.

Interna sätt: En balanserad kost som har tillräckliga näringsämnen och kalorier kommer att säkerställa att du går upp i vikt i konstant takt. Proteiner är väl kända för att vara byggstenar i livet, och det är den viktigaste komponenten du behöver i överskott för att öka muskelmassan. Förutom proteinet behöver du vitaminer som hjälper till att bearbeta mat. Du bör alltid vara i ett tillstånd av överskott av kalorier. Och du kan göra detta genom att begränsa och ta hand om ditt matintag och de kalorier som finns i kosten. Du måste ha ett överskott på 500 kalorier när som helst, vilket är ett av de enkla sätten att gå upp i vikt

Externa sätt: För dem som frågar Jag vill gå upp i vikt och hur du, för att omvandla protein till muskelmassa, måste träna. Att träna i form av styrketräning hjälper till att öka muskelmassan. Förutom kost kan du välja kosttillskott för att få mer dos protein och vitaminer.

HÄLSA VIKTEN FÅR EN SKA VETA OM:

En vanlig fråga är att jag vill gå upp i vikt och hur jag ska göra. För att fråga hur kan jag gå upp i vikt, viktökning bör alltid vara hälsosam. De ska inte vara tillfälliga eller genom snabba tips och genvägar. Ha därför alltid en balanserad och proteinrik kost. Man bör inte gå upp i vikt genom ohälsosamma fetter och kolhydrater eftersom de inte gör någon nytta för din kropp utan snarare visa upp det i form av dåligt och ohälsosamt fett. Därför är det rekommenderat att ha bra proteinmat regelbundet för att öka och gå upp i vikt hälsosamt. Har också torr frukt och nötter också.

LIVSSTIL FÖRÄNDRINGAR FÖR ATT VINNA LÄTT HEMMA:

Vad kan jag göra för att gå upp i vikt? Här är sätt att gå upp i vikt. Varje person behöver 7-8 timmars sömn/ dag. Se till att du håller dig till en viss tid för din kropp att varva ner och vila. Det är under sömnen som din kropp föryngras och bryter ner mat och omvandlar dem till kalorier och bearbetar dessa överflödiga kalorier. Låt oss se svaret på hur man går upp i vikt på ett hälsosamt sätt.

Diet:

Enkla sätt att gå upp i vikt är kost. Viktökningsprogrammet bör innehålla kost. Att hålla en balanserad kost är viktigt för viktökning. Specifik mat som kan öka din vikt drastiskt är jordnötssmör, nötter, mjölk, potatis, hemlagade smoothies är ett bra alternativ för att få den välbehövliga förfriskningen och proteinet. Därför är näring för viktökning viktig för att balansera.

Träna:

Vad kan jag göra för att gå upp i vikt? Om träning i ett gym inte är din kopp te, kan du också träna hemma, bara med kroppsvikt. Fortsätt att ändra din träningsrutin varje vecka, eftersom kroppen tenderar att klara förändringar snabbt och identifiera dem som en vana. Undvik aeroba övningar.

Kosttillskott:

Friska sätt att gå upp i vikt inkluderar också kosttillskott. Här är steg för att gå upp i vikt. Dessa är ett säkert sätt att gå upp i vikt naturligt. Vassleprotein är ett sådant proteintillskott som har visat sig inte ha några biverkningar och ökar muskelmassan när det tas tillräckligt i samband med träning (1, 2).

25 FANTASTISKA SÄTT FÖR ATT VINNA NATURLIGT:

Nu ger vi dig en lista med några fördelaktiga tips för att gå upp i vikt och ditt självförtroende. De är följande:

1. Ät tre måltider per dag:

hur man går upp i vikt

Hur kan jag gå upp i vikt är en mycket liknande fråga. Men vi har olika typer av svar på det problemet. I de första viktigaste är att äta tungt innan du följer. Det rekommenderas starkt att äta tre måltider samt två mellanmål för varje dag. Konsumtion på en vanlig tidtabell är till stor hjälp för att se till att du får i dig tillräckligt med kalorier varje dag. Det betyder att du äter generöst portion frukost, lunch och middag, samt två mellanmål i mitten av det.

När du äter sådana måltider tenderar de att smälta snabbt. Och det är därför du bör hålla magen fylld genom att ge den tillräckligt med mat vid vissa tidsintervaller. Detta gör att din kropp kan fyllas med ganska mycket protein, näringsämnen etc. och detta kan sägas vara ett av de bästa sätten att ge dig näringsämnen av god kvalitet. Detta gör att du kan gå upp i vikt genom att hålla dig frisk samtidigt. En annan viktig sak är att komma ihåg att din kost bara bör innehålla alla de livsmedel som faktiskt ger din kropp vissa naturliga förmånstagare som frukt och växtbaserade drycker. Dessa kommer att främja vikten och låta dig bli extremt passform från kärnan.

2. Ät hälsosamma fetter:

hur man går upp i vikt naturligt

Konsumera stora mängder nyttiga fetter. Ha äggulor, kött med animaliskt fett, kokosolja och extra hälsosamma fetter. Öka kaloriintaget av den friska typen naturligtvis. Följaktligen är dessa bananer bra här som är till hjälp för hur man går upp i vikt för tjejer. Att ha så stora mängder nyttigt fett hjälper dig säkert att gå upp en hel del i vikt. Detta kan sägas vara ett av de bästa sätten att gå upp i vikt naturligt utan att skada din kropp. Dessa är inte trans- eller bearbetade fetter, detta är naturliga fetter som faktiskt är nödvändiga för vår kropp till en viss gräns.

Denna process gör att du kan gå upp i vikt ganska enkelt och hålla magen fylld och frisk samtidigt. Om du äter sådana mängder mat dagligen, gör du säkert dig själv en tjänst eftersom det inom några dagar (eller månader) kommer att bli en betydande förändring av din vikt.

3. Undvik att överdriva:

hur man går upp i vikt med mat

Serier av binging eller överätande samt fasta har utsatts för att ha dåliga effekter på glukos- och insulinnivåer. Det visar också troligen skadliga metaboliska processer. Som ett alternativ att grisas ut vid en måltid eftersom du vill äta så många kalorier som är tänkbart, försök att utöka det ätande över hela dagen. Vad du än gör, gör av hela hjärtat. Om du gör något som ditt hjärta rekommenderar, gör det inte. Till exempel gillar ingen att äta för mycket. Detta är en av de främsta missuppfattningarna som människor har om viktökning. Många människor tror att om du äter mycket kommer du att gå upp i vikt. Men det är inte sant.

Dessa har uppenbarligen några dåliga biverkningar som diskuterats tidigare och hämmar också kroppens dagliga funktioner och aktiviteter, eftersom din kropp inte är van vid den typen av matintag. Istället för att tillämpa denna teknik finns det en sak du kan göra som är att äta rätt mat i rätt mängd vid rätt tidpunkt. Detta kommer säkert att låta dig hålla kroppen frisk och organen aktiva så att alla kroppens inre aktiviteter är till din fördel och de kommer att hjälpa till med viktökning.

4. Uppnå muskelmassa:

Skaka för hur man går upp i vikt

Oftast vill idrottarna fylla på och därför lägger de till protein samt tillräckligt med kalorier tillsammans med rätt styrketräning för att se till att de uppnår bulk på rätt ställen. De konsumerar proteinrika förfriskningar, till exempel chokladmjölk med låg fetthalt, energiprotein med hög proteinhalt eller en proteinskaka direkt senare i viktövning för att studsa musklerna den viktiga energin efter träningen. Entusiastiska motionärer som inte är irriterande att bygga muskelmassa kräver också dagliga hälsosamma mellanmål för att ge näring åt deras kroppsliga aktivitet och för att hålla eller öka vikten. Samtidigt bör en sak komma ihåg att när du äter sådana proteinrika drycker tillåter du faktiskt din kropp att växa.

Nu fungerar inte alla dessa proteinrika smoothies eller proteiner som etiketterna på produkterna lovar. Det värsta är att dessa proteinrika livsmedel ibland har några biverkningar. Så innan du köper denna artificiella proteinleverantör bör du definitivt rekommendera din läkare och denna hytt sägs vara ett av de viktigaste stegen som du måste ta innan du äter dem. Var inte okunnig och rådfråga en expert på detta område eftersom det handlar om hälsa.

5. Konsumera fler kalorier:

hur man går upp i vikt

Detta inkluderar viss beräkning. Förbrukning av fler kalorier är den perfekta metoden för att gå upp i vikt. Det uppskattade vanliga dagliga kaloribehovet för en normal hane som uppnår lätt rörelse är 2200; för en kvinna är det 1 900. Du vill äta cirka 1 000 ytterligare kalorier varje dag för att öka mindre än ett halvt kilo i veckan. Gör beräkningen. Ät högre portioner och ät minst 3 måltider om dagen. Ditt verkliga kaloriansvar kan förändras beroende på din längd, vikt, handlingsnivå och kroppens ämnesomsättning.

Vissa experter föredrar att erbjuda sina kunder som lider av lågviktsproblem, kostdiagram som följer med måltider, vilket ytterligare gör att de kan ha massor av kalorier under hela dagen. Men samtidigt måste de träna lite så att de kan bränna ganska många kalorier samtidigt. Detta är bara för att säkerställa att det höga kaloriintaget inte skadar deras inre kropp.

6. Drick mjölk:

hur man går upp i vikt

Om du vill öka kalorivärdet för mjölk, öka 1 dl mjölk till en liter 2% mjölk. På den tiden kompletterar Spray Instant Breakfast, Nestles Quick, Oval pinnar, maltpulver eller andra essenser. Efter att ha blandat detta kommer det att förberedas och vänta på dig i isboxen. Du kan också göra mixerdrycker som fruktsmoothies, milk shakes och frappes. Det har bevisats att personer som konsumerar mjölk mer än tre till fyra gånger i veckan har ökat sin kroppsvikt avsevärt (3). Vissa människor som har problem med flytande mjölk kan lägga till lite mjölkproteinviktspulver till sin kost. Det hjälper också. Så länge du arbetar med din vikt genom att äta proteinrik mat och mjölk ganska ofta, kommer din viktökning inte att möta några hinder.

7. Bekräfta regelbunden och lugnande sömn:

hur man går upp i vikt snabbt genom att sova

Kom ihåg en sak att regelbunden och avslappnande sömn spelar en viktig roll för din förmåga att öka hälsosam vikt. Dina muskelceller vill att tiden ska förbättras från träning. För att utvecklas såväl överlägsna som tuffare behöver dina muskelceller idealisk tillverkning av tillväxthormon och testosteron; majoriteten av ditt tillväxthormon och testosteronförsörjning är konstruerad och ut i din cirkulation under tyst sömn. Sömn spelar också en viktig roll för hur man går upp i vikt naturligt. När vår kropp är i vila tenderar den att samla all mat som bryts ner av tarmarna och överför dem till kroppens olika organ.

Detta kan sägas vara ett av de bästa sätten att öka vikten genom att låta din kropp få vila också. Om du har en ordentlig sömn, de som hjälper dig att vila magen och vakna igen för att starta viktökningsprocessen.

8. Skapa smarta val:

Mejeriprodukter

För prov, välj mejeriprodukter, fisk och kött ovanför bröd. Plocka ägg över potatis. Ha dieter med högt proteininnehåll som bönor, baljväxter och ärtor och livsmedel med högt stärkelseinnehåll som ris, potatis och tapioka. Denna typ av ätande är det bästa sättet att gå upp i vikt. Att välja rätt mat är en bra process för att göra egna planer och inkludera de hälsosamma livsmedel som du gillar och de som kommer att vara bra för dig också. Detta är ett av de bästa sätten att öka din vikt naturligt, eftersom du ska göra dina egna val när det gäller mat. Hur får man en naturlig kost? Börja inkludera några fina livsmedel i din kost så att du kan gå upp i vikt naturligt

9. Träna regelbundet:

Även träning och rörelse är ansvarig för din kropp att få muskler och inte det irriterande fettet. För att öka vikten på ett starkt sätt, ha dina ben starka och din kropp tonad. Bekräfta fast kroppsrörelse i 30 minuter, 5 gånger i veckan. Därför försöker du göra skarpa promenader, snurra, trampa eller gå på gym. Var försiktig och undvik att vara alltför energisk. Eftersom för mycket energiutmattning kan bränna kalorierna och minska kroppsvikten. Men försök att leva några tunga vikter. Gör de tunga liftarna som dödliftar, knäböj, bänkpress, etc..

Mageövningar 1

Om du är någon som är konstant på fötterna, skapa tid varje dag för att minska. Kom ihåg att du behöver äta mer kalorier än du kan bränna upp. Lika fortlöpande, kontakta först din läkare om du inte har tränat på länge. Träning är avgörande för att få en tonad kropp och innebär därför en styrketräning, balanserad blandning av konditionsträning, elasticitetsövningar varje dag.

10. Ät mindre:

Strikt diet som äter grönt

Om du äter mitt i måltiderna, skär ut det. Det rekommenderas att gå upp i vikt att du måste äta tre stora måltider eller 5 till 6 små måltider på en dagtid. Intag mindre är mer. Välj mat med näringsrika kalorier och öka ätningen av stärkelsehaltiga dieter som potatis. Tänk på att den extra skräpmat du konsumerar, desto mer tar du bort kroppen av hälsosamma näringsämnen. En mager person som är beroende av skräpmat kommer att känna smärta samma onaturliga betydelse som en fet person med berövade ätbeteenden.

11. Öka proteinintaget:

Protein

Under inga omständigheter leasar ditt proteinätande mindre än 1 g eller lb. kroppsmassa när du riktar dig för att öka långsiktig styrka. Det är byggstenen i muskler, och din kropp accepterar att inte ha något att äta för det. Proteintagande är också mycket användbart för hur man går upp i vikt för kvinnor.

12. Konsumera som en häst:

Du måste veta hur mycket en häst äter varje dag. Om du vill konsumera som en häst behöver du för många och mycket kalorier än du är van vid att äta, vilket innebär att du kan konsumera cirka 4000 kalorier om dagen. Det är bara starkt att förlora eller gå upp cirka 2,5 kilo i veckan, följaktligen om du upptäcker att du uppnår mer än så, skrapa tillbaka din dagliga matmatning med 500 kalorier och vänta två veckor.

Ät ordentligt

Du kan också lägga till 1000 kalorier skaka varje kväll till dina vanliga måltider. På så sätt uppnår du cirka 2 kg. per vecka. Väg dig själv, vid samma tidpunkt varje vecka; samma dag för att se hur mycket du har uppnått. Denna typ av att äta och lägga till kalorier i vår kropp är också fördelaktigt för hur man går upp i vikt för kvinnor.

13. Involvera fett i din kost:

Ät hälsosam mat

Även om fetter är det mest fokuserade kalorisystemet, kan du effektivt och hälsosamt gå upp i vikt genom att välja livsmedel som blir de flesta av deras kalorier från stärkelse relativt fett. Om du fortsätter att öka dina kalorier med stora tunga livsmedel, åtminstone skapa ett hälsosamt val, till exempel föråldrat jordnötssmör, majsoljesmör, rapsolja, olivolja och salladsbeläggningar tillagade med olivolja, begränsa din konsumtion av mättat fett, som smör, bacon, kycklingskinn, saftiga biffar och även glass. Dessa alla livsmedel är mycket effektiva för hur man går upp i vikt naturligt.

14. Tugga dina livsmedel väl – tills vätska är bäst:

Äter kycklingsoppa

Genom att tugga dina livsmedel medan du väntar på vätska tar du bort dina matsmältningsstrukturer och ökar sannolikheten för att de flesta näringsämnen i de livsmedel som du konsumerar kommer in i din cirkulation. Detta är en av de bästa metoderna för att ta mat för hur man går upp i vikt för tjejer. Ett expertutlåtande skulle vara att dricka noll vatten under de stora måltiderna. Detta gör att den fasta maten kan ackumuleras och matsmältningssystemet fungerar mindre under den tiden.

15. Konsistens är viktigt:

träna på stranden, yoga, jogga löpning och njuta av hälsosam mat, frukt & amp; grönsaker

Att gå upp i vikt är inte en stressfri uppgift eftersom det tar lång tid att visa resultat. Vissa människor blir avskräckta och lämnar. Alla ändringar kommer att vara uppenbara bara när du på ett tillförlitligt sätt har koll. Så det är viktigt att reglera viktökningsprogrammet.

16. Bekräfta fysisk såväl som emotionell vila:

Din mage, bukspottkörtel, tunntarm, gallblåsa och lever behöver ytterligare blodrörelse för att smälta en viktig måltid. Om du är fysiskt energisk eller känslomässigt orolig, även om du äter, för det bort blodet från din matsmältningsdel och nervsystem och till dina skelettmuskler. Bristen på idealisk blodtillförsel till din matsmältningsdel under tiden som en måltid tappar matsmältningseffektiviteten.

17. Livsmedel som hjälper dig att gå upp i vikt:

Viktökning5

Det finns flera livsmedel som är ansvariga för hur man går upp i vikt för kvinnor. Några av dem är följande;

 • Tonfisk: De dynamiska fettsyrorna i tonfisk består av en mängd hälsosamma fetter, som inte bara hjälper till med viktökning utan också stöd för att hålla fysisk hälsa.
 • Hela ägg: Det är billigt och tyngs med protein, vitamin A, D, E och anständigt kolesterol.
 • Fullkornsbröd: Du kan äta starkt och packa på kilon samtidigt genom att konsumera fullkornsbröd som står för cirka 69 kalorier per skiva.
 • Smör: Smör är relaterat till omfattande periodviktökning. Att äta smör måste vara under kontroll, eftersom stadig intag av smör är skadligt för ditt hjärta.
 • Normal fruktjuice: Ett starkt och näringsrikt sätt att öka några kilo, dricka 100 procent fruktjuice som är upptagen av socker samt ytterligare näringsämnen.

18. Yoga för viktökning:

Yoga är en mycket gammal träningsform som har många hälsofördelar. Några av yogaställningarna som hjälper till att gå upp i vikt är följande;

Ramdev baba yoga för viktökning

Yoga andning:

Dessa andningsrörelser är viktiga eftersom de minskar stress, hjälper till som avslappnande och ger anständig sömn.

Sasangasana:

Denna asana -pose stöder att balansera metaboliska systemet och hormoner samt återställer nedbrytning.

Lyft av rumpor:

Denna styrketräning ökar din muskelmassa och styrka.

Suryaved Pranayam:

Människor som är magra kan avsevärt tjäna på denna pranayama eftersom den förbättrar både fysisk och mental kraft.

Sätt dig upp:

Dessa träningspass ökar muskelstyrkan och stimulerar din kropp till utveckling.

Savasana:

En lugnande hållning som ger tillbaka sinnesro.

Pavanmuktasana:

Genom att applicera tryck på magen stöder denna asana för att bota tarmproblem såsom tyngd, dyspepsi och förstoppning, på så sätt ökar hungern.

Benhöjning:

Denna pose hjälper till att stärka inte bara höfterna utan också magmusklerna.

Ardha Kurmasana:

Din kropp kan laddas genom att utföra denna asana ofta och varje organ i kroppen blir översträckt till det högsta.

Matsyasana:

Denna pose är också känd som Fish hållning och är den bästa formen av yoga för att gå upp i vikt. Detta yogiska tillvägagångssätt studsar i stort sett varje portion av kroppen och tröstar med den totala tillväxten.

19. Massor av friska grönsaker och kött:

Frukt och grönsaker

Om du vill gå upp i vikt snabbt involvera mycket mer och mer kött och gröna grönsaker i din dagliga kost. Under tiden är kroppsarrangemang 80% kost; du är lönsam att behöva stoppa själv. Du måste erbjuda massor av proteiner för dessa hormoner att tillverka.

20. Matvanor för hur man går upp i vikt för tjejer:

Skräpmat

Det finns både hälsosamma och ohälsosamma vanor som gynnar dig att gå upp i vikt. Några av dem ges nedan;

 • Koka kraftfullt med en stor variation av matval som är användbara för hälsan.
 • Tugga maten korrekt för att främja matsmältningen. Undvik extremt intag av flytande förfriskningar som kaffe och te direkt efter måltiderna, eftersom detta fördröjer intresset för mineraler som järn.
 • Vana en mångfald av frukt och grönsaker för att skapa sallader, och beror på starka aptitretare.
 • Ha en väg för din viktökning eftersom detta är viktigt; det är bra att stiga runt 5 till 6 kg. Vikt varje månad.
 • Några onaturliga vanor för att uppnå ohälsosam vikt, äter i bilen, matspår – intag samma sak dag ut och dag in, ibland kan sömnbrist skapa dig fet, avsluta det hela på din tallrik och grupptryck, ”kaffe shoppa ”eller för några av oss är det” träffas för en drink ”och konsumtion framför TV: n.

21. Lyftvikter för mager massa:

Gymtips för viktökning

Om du vill bygga din kropp och också vill göra en stark kroppsbyggnad, gör sedan ett antal tunga lyft för att sätta på magert massa. Grunden för din rutin måste vara de stora komplexa hissarna: Squats, pull-ups, dead lifts, pressbänkar såväl som overhead, racketar, dips och power clean, rycker rent och stöter. Dessa innebär många styrkor medan du startar dina hormonella responsorganisationer.

22. Frukost som går upp i vikt snabbt:

Ett av de bästa sätten att gå upp i vikt är att öka din kaloriförbrukning och därmed välja ut de kaloririka livsmedel. Den här typen av frukostar är främst användbara för hur man går upp i vikt för kvinnor.

Malet köttpajer

 • Torkad frukt och nötter.
 • Mjölk eller apelsinjuice som drycker.
 • Rosta med mycket smör.
 • Omelett med ost och grönsaker.

23. Lunch eller måltid som hjälper till att gå upp i vikt snabbt:

Lunch eller måltid

Din middag eller lunch bör vara idealisk för att gå upp i vikt snabbt till exempel;

 • Färsk fisk, fjäderfä, ägg eller magert kött för protein.
 • Extra Dal eller Linser.
 • Fullkornspasta med extra ost.
 • Tillsätt mjölk till en gräddad soppa.
 • Grönsaker som potatis och majs. Öka konsumtionen av gröna och färgglada grönsaker.
 • Ris.
 • Baljväxter, till exempel svarta bönor.

24. Bästa snacks för att gå upp i vikt:

Torkad frukt 3

Vi får en lista över sådana mellanmål som är mycket fördelaktiga för viktökning. De är följande;

 • Nötter och frön(4),
 • 100% fruktjuice,
 • Fullkornskakor med ostskivor,
 • Äppelskivor med jordnötssmör
 • Torkade frukter
 • Jordnötssmör, mjölk eller proteinpulver tillsatt i en fruktmjölkshake.

25. Livsmedel ironiskt i bra kalorier:

Det finns många livsmedel som innehåller mycket kalorier och några av dem är följande;

Järnrik mat

 • Frukt: Bananer, russin, dadlar, ananas, torkade aprikoser och andra torkade frukter innehåller fler kalorier än vattniga frukter som våldtäkter, plommon, persikor. En banan innehåller nästan 100 kalorier.
 • Ost: En tallrik cheddarost innehåller bra 69 kalorier. Ost är ansträngande mjölk, så det är bra i protein och fett, kolesterol, kalcium och ostkalorier.
 • Varm spannmål: Genom att laga varm spannmål med mjölk som ett alternativ till vatten, är det mycket bra att öka både kalorier och näringsvärde. Förbättra massor av mix-ins, till exempel mjölkpulver, vetegroddar, margarin, valnötter, jordnötssmör, solrosfrön och torkad frukt.
 • Oljor: Tillsats av tillsatt fett till din mat är ett lugnt sätt att förbättra kalorier, välja olivolja, rapsolja etc. som är anständigt för din hälsa och också kompletterar de mycket önskvärda kalorierna.
 • Soppor: Hjärtliga linser, minestrone, kluvna ärtor och korssoppor ser till att fler kalorier än kyckling- och nötköttstyper görs. För att göra konserverade soppor som tomat eller chowder mer betydelsefulla, byt ut vatten eller vanlig mjölk, med bleknad mjölk eller tillsätt extra mjölk. Förbättra med ost med låg fetthalt och krutonger.
 • Sallader: Du kan också öka kalorierna i den lågkaloriala salladen snabbt förbättras till en omfattande måltid genom tillsats av keso, russin, garbanzobönor eller kikärtor, hackade valnötter solrosfrön, tonfisk, diverse grönsaker, magert kött, krutonger och salladsdressing och om möjligt olivoljebaserad.
 • Potatis: Tillsätt smör och extra mjölk till krossad potatis. På bakad potatis, vana gräddfil och sås försiktigt eftersom dessa mättade fetter är berövade val när det gäller hjärthälsa.
 • Grönsaker: Ärtor, majs, morötter, vintersquash och rödbetor innehåller fler kalorier än gröna bönor, sommarquash, broccoli och andra vattniga grönsaker. Toppa med matolja, skivad mandel eller riven ost.
 • Juicer: Äpple, tranbär, raps, druva, ananas och aprikosjuice innehåller fler kalorier än grapefrukt, apelsin och tomat. För att öka kalorierna i is-täckt apelsinjuice, öka mindre vatten än rådets riktlinjer.
 • Energi bar: Det är belastat med bra för dig nötter och havre. En skål består av cirka 500 kalorier, vilket passar lika bra som utsökt till frukost.
 • Bröd: Hjärtligt och tjockt bröd, som fullvete, pumpernickel, havrekli och råg, är hälsosammare än vitt bröd. Skär täta skivor och bred ut med jordnötssmör, honung, sylt, hummus eller färskost.
 • Desserter: Genom att välja ut desserter med näringsvärde kan du både tycka om en godbit och uppmuntra din kropp. Försök med fryst yoghurt, havregrynskokor, pumpa paj och choklad söt, stuvad fruktkompott. Du kan också prova blåbärsmuffins, bananbröd, majsbröd med honung och ytterligare söta bröd kan fungera som efterrätt, liksom alla de vanliga mager bakverk som finns i livsmedelsbutiker.

VAD INTE ÄTTA FÖR HÄLSAVÄNDNING:

Hur går jag upp i vikt? Mat och dryck som huvudsakligen innehåller tomma kalorier där den främsta kalorikällan är socker bör helt undvikas. Tillför inget värde till din mat och kropp, eftersom kalorier från socker och sött kommer att omvandlas till fett, vilket i sin tur är skadligt för människokroppen. Snabbmat bör också vara till varje pris, undvikas, eftersom de är dränkta i olja, och kommer att öka kolesterolhalten i din kropp. Detta kan ytterligare öka din chans för hjärtsjukdomar och andra kardiovaskulära problem. Bearbetade livsmedel som popcorn har inget näringsvärde och fyller magen och får dig att känna dig mätt.

BIVERKNINGAR AV OHÄLSA ELLER FÖRSIKTIG VINST:

Hur kan vi gå upp i vikt? Frisk viktökning är alltid råd. Hur man lätt går upp i vikt är bra bara på ett hälsosamt sätt. Om du går upp i vikt i ett snabbt tempo kan det bero på att du gör det på fel sätt. Helst måste du lägga på muskler, vilket tar tid, och eftersom du går upp i vikt snabbare kan det bero på att du går upp i vikt i form av fett. Detta kan orsaka andra hälsoproblem som hjärt -kärlsjukdomar och diabetes. Undernäring är en annan bieffekt av att öka vikten i en oroväckande takt. Om du saknar näring kommer du att förlora energi, trötthet och sömnighet kommer att vara en annan bieffekt som kommer att störa livskvaliteten.

LIVSTIPS TIPS FÖR KROPPSBYGGNING:

Hur går du upp i vikt? Nyckeln till att vara normalviktig och att bära en bodybuilder -livsstil är att vara konsekvent och motståndskraftig mot att nå ditt mål. Att bli disciplinerad är det första man ska göra. Du måste ha en rutin för dagen, från att gå upp på morgonen till att sova på natten. Intag av tillräcklig mat som innehåller protein och vitaminer och minskade fettnivåer i kosten är avgörande. Detta är ditt svar för jag behöver gå upp i vikt.

Vad är det bästa sättet att gå upp i vikt? Efter en träningspass kommer din kropp att längta efter de välbehövliga proteinerna och vitaminerna för att reparera sig själv. Det är under reparationspasset som din kropp får muskler. Att träna i 45 minuter till 1 timme sex dagar i veckan är tillräckligt. Du måste koncentrera dig på isolerade träningspass eller en grupp muskler som alternerar varje dag. Detta säkerställer att varje muskelgrupp är riktad och får tillräcklig vila nästa dag. Att ta proteintillskott hjälper också till att bibehålla muskelmassa.

Hoppas vi svarade på vad vi ska göra för att gå upp i vikt fråga. Medan vanlig fråga är hur man ska gå upp i vikt, är det viktigt att göra det bra och hälsosamt. Även att vara underviktig och se tunn ut är inte estetiskt tilltalande, och det finns lösningar och sätt att gå upp i vikt. Även om det finns enkla sätt att gå upp i vikt, utgör de långsiktiga hälsorisker. Det bästa sättet att gå upp i vikt är att anta ett viktökningsprogram samt en dietplan för att ge de bästa resultaten. Det naturliga sättet att gå upp i vikt kommer därför att ha en balans mellan styrketräning, kost och intag av nödvändig näring. Vill du gå upp i vikt, se till att du införlivar ovan nämnda rutin i ditt dagliga liv.

Vanliga frågor och svar:

Användare1: Jag måste gå upp i vikt, oavsett vad jag äter kan jag inte gå upp i vikt. Kan du tipsa mig om hur jag går upp i vikt?

Expertråd: Kära användare1 Ibland räcker det inte med att äta ensam för att gå upp i vikt. Därför måste du börja träna. Om du kan meddela oss med dina kontaktuppgifter kan vi hjälpa dig att planera en kost och träningsrutin.

James Foster: Hur ung är för ung för att börja lyfta?

Expertråd: Kära James Foster, barn, kan börja träna redan från tonåren. Det har vetenskapligt bevisats att det finns fördelar med att börja träna i tonåren, eftersom det bättre hjälper till att reglera hormonerna och också hjälper till att sätta på muskler bättre. Var noga med att följa en riktig kost, vilket kommer att hjälpa i den totala tillväxten av kroppen.

Barry Allen: Kan du föreslå en träningsrutin för att få muskler och för att minska fett. Jag har mycket magefett?

Expertråd: Kära Barry Allen, kom ihåg att det inte finns något sätt att upptäcka minskad fett från din kropp. Fettet som samlas på din mage kan bara minskas genom att minska den totala fettprocenten i din kropp. Nu, när det gäller att få muskler och förlora fett samtidigt. Tja, det här är inte heller möjligt för att få muskler du behöver vara på en kaloriöverskottskost, och för att förlora fett måste du ha en kaloriunderskottskost. Du kan antingen välja att gå upp i vikt och muskler och minska för att minska ditt kroppsfett eller vice versa.