De typer av kaniner för husdjur anses vara bäst eftersom de är de mest uppriktiga djuren i världen. Deras uppriktighet mäts av den karaktär eller personlighet de besitter. Varje kanin är bra för ägaren, eftersom en ras har en särskild kärlek till densamma. De olika kaninarterna har möjlighet att förlänga sin livscykel. Kaniner äter i allmänhet moroten, som är deras favoritmat. Även hare ändrar färg beroende på säsong. Klassificeringen görs huvudsakligen baserat på storlek, färg och personlighet som kaninen innehar. Så välj alltid ett bra husdjur.

Typer av kaniner

Typer av kaniner:

1. Helt välvd:

Kaninklassificeringen görs också på kroppstypen. En helt välvd kanin verkar redo att bulta och pigga. Det kan också stå på tå vid beredskap, och man kan se dagsljus under buken. De helt välvda kaninerna är inte lätt tillgängliga i Indien. De kan importeras och hittas sällan. De klassificerade helt välvda kaninerna är belgisk hare, Britannia Hare, engelsk spot, Tan och Rhinelander. Så, man kan välja vilken som helst av de helt välvda från listan.

2. Halvbågad:

Kaninraserna i Indien är halvbågade när det är en mandolinformad kurva. Axeln och huvudet på denna kanin kramar poseringsbordet. Det misslyckas med att vara aktivt och förblir inaktivt för det mesta. Till och med kan man pryda något flytande, poetiskt i sådana djur. De olika typerna av halvbågade kaniner är amerikanska, Beveren, Flemish Giant, English Lop och Giant Chinchilla. De är resistenta mot sjukdomar. Man kommer att få sådana halvbågade kaniner från bästa djurhållare i Indien.

3. Kompakta typer av kaniner:

De små och medelstora kaninerna kategoriseras under kompakta typer av kaniner. Även det finns en känsla av rundhet och tätt konstruerad. De är runda med en liten hals och beskrivs som cobby. Mini-satiner och Mini Rex är en kommersiell kanin i halvliter. Några av de bästa kompakta kaninarterna är American Fuzzy Lop, holländska, engelska Angora, Lilac, Mini Rex, Mini Lop, etc. Det finns alltid något nytt med dessa kaniner eftersom de producerar en vänlig natur för människorna runt dem.

4. Kommersiell typ:

Sådana kommersiella kaninarter är bra för köttproduktion. Dessa typer av kommersiella kaniner finns vanligtvis i Nya Zeeland. Idealiska köttkaniner har förmågan att få snabb och snabb känsla. Även den kan skörda vid 8 veckors ålder. Dessa kaniner anses vara köttproduktion, och därför heter de en kommersiell kanin. De kommersiella typerna av kanin är Champagne, French Lop, Hotot, Harlequin, Rex, Satin, Silver Fox och Silver Marten. Man kan välja vilken som helst av den.

5. Cylindrisk:

Det finns bara en Himalaya -ras som har den cylindriska kroppstypen. Detta är en mycket sällsynt typ som bara finns i Indien. Det är en lång, rund, slinkig och ormliknande form utan upphöjning till bakkvart. Färgen på densamma är vit med några utspädda punkter som samma som siameskatt. Sådana raser kan inte hållas som bevarade, och om möjligt skulle det vara en mycket hög hastighet. En cylindrisk kanin finns vanligtvis i vit färg.

Topp 15 kaninraser i Indien:

1. Mini Rex:

Mini Rex

Mini Rex är en av de kända personligheterna hos kaninraser. Kaninens storlek är cirka 3,5 till 4,5 kg. Personligheten får näring med lugn och ganska känslig. Det gör den till en av de vackraste kaninerna i Indien. Det behöver inte heller mycket vård och lätt misstänkt för enkel vård. Några av hälsoproblemen kan vara farliga för kaninen. Den sista livslängden för mini rex är cirka 5 till 7 år.

2. Holland Lop:

Holland Lop

Holland Lop finns i några av de kustområden i Indien. Det är ungefär 2 till 4 kg i storlek. Detta är en liten siffra som kan förväntas av alla kaniner i världen. Men personligheten hos denna kanin förstärks med energi och vänskap. Om vi ​​pratar om enkel vård behöver han inget utrymme att vandra. Och det skjuter mycket på somrarna. Standardkaninfrågorna kan vara ett slags farligt med en livslängd på 7 till 14 år.

3. Holländsk Lop:

Holländska Lop

Holländska Lop är känt under sitt namn, och storleken varierar mellan 4 och 5,5 Lbs. Naturen är ganska förutsägbar med en personlighet av mildhet. Det är en mycket sällskaplig kanin som finner lätt vänskap. Det viktigaste behovet av kaninen är daglig träning och rätt vård. Den totala livslängden är 5-8 år, men det viktigaste som ska utsättas är vanliga kaninfrågor. Så det är en av de vanligaste raserna som finns i Indien. Det kan vara ett bättre alternativ för ditt husdjur.

4. Dwarf Hotot:

Dvärg Hotot

Dwarf Hotot är de bästa och aktiva kaninerna i Indien. Det har några av de stora egenskaperna hos det goda djuret, inklusive vänlighet. Kaninens personlighet är sådan att han knyter sig väl till ägaren. Om du har ett husdjur som heter Dwarf Hotot, måste du fokusera på noggrann övervakning av kaninen. Det har också en hög risk för missfärgning. Så, korrekt behandling behövs för detsamma. Livslängden är cirka 7 till 10 år.

5. Mini Lop:

Mini Lop

Mini Lop är cirka 4,5 till 6 kg stor. Det rekommenderas en medelstorlek på en kanin. Mini Lop är en mjuk kanin vars personlighet inkluderar att kela. Ja, han älskar att få kramas. Denna kanin anses vara aktiv och har förmågan att tugga mat mycket snabbt i jämförelse med andra raser. Det finns i några av skogens buskiga områden. Den totala livslängden sträcker sig från 5 till 10 år med ett begränsat hälsoproblem.

6. Mini Satin:

Mini satin

Den största skillnaden mellan Mini Lop och Mini Satin är att Mini Satin är en tyst och inaktiv kanin. Storleken på densamma är mellan 3 och 4,5 kg. Den lugna och milda personligheten förväntas av Mini Satin. Det är i allmänhet i Satinfärg med några naturliga standardkaninproblem. Den totala livslängden är mellan 5 och 8 år. Man kan välja denna kanin för en lugn och mild personlighet. Särskilt barn älskar den här typen av kaniner.

7. Nederländska dvärg:

Nederländska dvärg

Netherland Dwarf är en speciell sorts kanin som finns i Indien vars storlek bara varierar mellan 1,1 till 2,5 lbs. Det är den minsta kaninen som finns någonstans. Personligheten är generellt blyg, och den blir också vänlig när de lär känna. Man bör också komma ihåg att denna kanin bara bör hållas inomhus eftersom den är känslig och regelbunden träning behövs. Livslängden är cirka 10-12 år, vilket anses vara högt för kaninen.

8. polska:

Polsk kanin

Polsk är en typ av kanin som är kärleksfull och kärleksfull. Det anses vara en av de sötaste kaninerna i Indien. Storleken på samma varierar från 2,5 till 3,5 lbs. Det är alltid bäst att hålla den polska rasen kanin alltid inomhus. Kaninens livslängd är inte för stor och sträcker sig bara i 5 år. Denna kanin kan gå igenom några vanliga kaninproblem. Så, särskild vård och behandling kan krävas av husdjursägaren.

9. Lejonhuvud:

Lionhead kanin

Lejonhuvudets personlighet är mycket energisk. Den älskar också att leka med andra människor och förblir kärleksfull. Storleken på denna kanin är cirka 2,5 till 3,5 kg. Det behöver också någon speciell typ av grooming. Lionhead kan också få en hög risk för ullblocket, vilket är mycket farligt. Även livslängden förlängs till 7 till 10 år. Sådana typer av raser är mycket sällsynta att hitta och det kan också betraktas som det bästa husdjuret.

10. Jersey Wooly:

Jersey Wooly

Jersey Wooly är söt bara på grund av den lilla storleken. Storleken på denna kanin är cirka 2 kg. Personligheten säger om mjuka och fogliga drag. Eftersom det är försiktigt, är det fortfarande väldigt inaktivt i samhället och behöver frekvent grooming av ägaren. Den allmänna färgen på denna kanin vit och brun. Det kan också leda till en hög risk för ullblocket, och därför kan behandlingen utföras av ägaren. Det kan leva upp till 10 år enligt livslängden.

11. kaliforniska:

Kalifornisk

Kalifornisk kanin är stor i storlek, med en genomsnittlig storlek på 8 till 10 kg. Men personligheten är begränsad till blyg natur och kram. Den kaliforniska kaninen fäller hårt på våren och behöver också regelbundna övningar. Om du behandlar kaninen med omsorg kommer den säkert att socialiseras och bli aktiv. Några av de vanliga kaninproblemen kan störa kanin. För detta utförs korrekt behandling. Tillsammans med detta kan denna kanin leva upp till 10 år.

12. Harlekin:

Harlekin

Harlequin är en typ av mänskligt barn som älskar att leka med leksaker och förblir nyfiken på saker. Detta är den bästa kaninen som man kan leka med i trädgården. Storleken på densamma är cirka 6,5 ​​till 9,5 lbs. Det finns i de tropiska områdena i Indien och kommer vanligtvis ut under regnperioden. Harlequins hela livslängd är cirka 5 till 10 år. Allmän träning behövs för att hålla kaninen aktiv och pigg.

13. Havanna:

Havana kanin

Havana kanin bildar ett starkt band med ägaren. Personlighetsdragen har också en lugn och följsam natur. Standardstorleken på denna kanin är cirka 5 till 7 kg. Det värsta med denna kanin är att risken för övervuxna tänder och öronmidd är möjlig. Och behandling för detta kan leda till hög risk igen. Ägaren måste också sätta kaninen fri att sträcka och leka. Livslängden är cirka 5 till 8 år.

14. Standard Chinchilla:

Standard Chinchilla

Standard Chinchilla är en standardkanin med en genomsnittlig storlek på 6 kg. De olika personligheterna inkluderar mognad, lugn, foglig natur. Det är inte en aktiv kaninras, och därför krävs ordentlig skötsel. Kaninens bostadsområde är en skog med buskiga områden. Det kan leva upp till 8 år utan behov av någon form av behandling. Det är alltid lämpligt att hålla denna kanin borta från kryddor. Man kan använda det som husdjur, men daglig grooming krävs av ägaren.

15. Himalaya:

Himalaya kanin

Himalaya -rasen har en storlek mellan 2,5 och 5 kg. Det är också lugnt och tålmodig med de bästa skådespelarkunskaperna. Några av de aktiva barnen kan till och med leka med det. Bortsett från detta är Himalaya -kaninen mycket känslig för kyla och vind. Det är lämpligt att hålla den borta från kyla. Den totala livslängden är inte mer än 6 år men några vanliga kaninproblem uppstår emellan.

Kaninraserna är mycket vanliga i Indien med mer än 50 arter. Kaninarten har en unik personlighet och storlek. Några av dem kan vara aktiva och inaktiva. Men en sak är vanligt i allt att de älskar att leka med sin ägare. Kaninen kan kräva rätt behandling eller test. Den genomsnittliga livslängden för kaninen är cirka 5 år. Det är alltid bra att välja en kanin som är vänlig mot alla människor.

Vanliga frågor och svar:

Q1. Vad är en kanin?

Sv: Kanin är ett allmänt däggdjur av ordningen Lagomorpha från Indien. I Indien finns det mer än 50 kaninarter. En manlig kanin kallas buck medan namnet på en hona är doe. Om vi ​​pratar om babykaninen, så kallas det kit och kattunge. I allmänhet finns de flesta kaninerna med färgen vit. Men det finns några raser som är i brunt och svart.

Q2. Vad äter kaniner?

Sv: Kaniner matar inte naturlig mat eller grönsaker, men ändå är moroten favoritfoder för kaninen. Det innehåller mycket socker och bör inte ges i överskott. Bortsett från detta förlitar kaniner sig på gräs eller hö, några gröna grönsaker och pellets. Så detta var den största konsumtionen av en kanin som i allmänhet letar efter kalorier och proteiner. Man tror att kaninens livslängd ökar genom att äta morot.

Q3. Var bor kaniner och hur länge de lever?

Sv: De viktigaste platserna för kaniner inkluderar ängar, våtmarker, skogar, skogar och gräsmarker. De lever i allmänhet i grupper och den mest kända arten kallas av europeisk kanin. Warren är också känd som gruppen av hålor. De flesta kaninerna bor i områdena i Nordamerika. En kanin kan leva upp till en genomsnittlig ålder på 5 år, vilket kan förlängas efter att ha ätit några naturliga frukter och grönsaker.

Q4. Vad är världens största kanin?

Sv: Den kaliforniska kaninen är den största i världen med en storlek mellan 8 och 10 kg. Det är en blyg personlighet och olika unika funktioner som att kela. Denna kaliforniska kanin är inte lämplig för små husdjur. Och också planerar regelbunden träning för att göra aktiv för denna kanin. Livslängden för denna kanin är inte mer än 5 år.

Q5. Skillnad mellan hare, kanin och kanin?

Sv: Kanin är ett däggdjur som är ganska litet. Och även kaninen kallar kanin. Haren skiljer sig från kaninen vad gäller storlek. De är större, har långa bakben, långa öron och svarta märken. Dessutom ändrar hare färg. Färgen ändras från brunt till grått på somrarna och tenderar att vitt på vintrar för hare. I slutändan tillhör alla samma familj.

Q6. Vad är raserna för husdjurskaniner?

Sv: Husdjurskaninens raser är olika klassificeringar och arter för kaniner som finns tillgängliga i världen. Varje ras har en annan personlighet, enkel vård, hälsoproblem och livslängd. Några av de bästa raserna är Holland Lop, Mini Rex, Dutch Lop, Dwarf Hotot, Mini Lop, etc. Om någon är villig att ha ett husdjur måste man tänka på att rasen är vänlig mot ägaren och resistent mot sjukdomar.