Er du en nybegynner innen yoga? Vil du vite formålet og fordelene med Yoga for kroppen din? Du er på rett sted! Med hele verden fokusert på Yoga i disse dager, er det fornuftig for oss å forstå og sette pris på den gamle praksis i India. Fra å behandle alle dine fysiske smerter til å forbedre søvnen din og til og med fjerne tankens negativitet, er Yoga et komplett helhetlig program. Yoga krever ikke at du utfører noen typisk øvelse som får deg til å svette eller bli tom for pust. Yogaøvelsene handler mest om å puste på riktig måte, forbedre kroppsholdningen og fleksibiliteten og finne en kur mot flere helserelaterte problemer. Les med, mens vi veileder deg om noen av de beste fordelene med yoga.

Hva er yoga?

Les videre for å forstå yoga -definisjonen og fordelene:

Yoga er en åndelig disiplin som kombinerer asanas (positurer), pranayama (pust) og mantraer (sang). Med en riktig balanse mellom trening, meditasjon og pust hjelper Yoga med å forbedre en persons generelle helse og lykke. Det kan også trene tankene dine til å skape selvbevissthet og dyrke selvkontroll og bevissthet.

De beste fordelene med yoga

Beste fordeler med yoga:

Her nevner vi listen over de beste helsemessige fordelene ved yoga som vil hjelpe deg med å forbedre helsen din. Du kan dele disse fordelene med Yoga asanaslike fysisk og psykisk.

A) Fysiske fordeler med å gjøre yoga:

1. Forbedrer fleksibiliteten:

Den første fordelen du får fra yoga er fleksibilitet. Bevegelse og tøyning vil styrke kjernemuskelområdene i kroppen din og hjelpe deg med å prestere bedre under yoga -øktene. De vil tone hofter, hamstrings, setemuskler og rygg. Med tiden har fleksibiliteten en tendens til å avta. Derfor, for å holde deg frisk og sterk gjennom alle årene, er det viktig for deg å bruke tid på Yoga. Men disse tingene tar tid, så lær å være tålmodig.

2. Styrke alle kroppsdeler:

Den andre fordelen med å trene yoga er styrke. Siden mange av positurene krever at du støtter kroppen din med hender og ben, kommer du til å utvikle ganske mye styrke i denne prosessen. Noen av de beste yogastillingene som øker styrken din er Tree Pose, Cobra Pose og Child Pose. Å holde alle disse posene i flere sekunder vil hjelpe til med å bygge styrke.

3. Gir perfekt muskeltone:

Yoga har flere helsemessige fordeler. En av dem du tjener som standard er muskeltoning. De gjør musklene lange, magre og godt formede. Det er på grunn av denne grunnen til at så mange kjendiser i verden elsker å trene yoga. Kroppen deres er alltid i form og riktig form på grunn av denne flotte øvelsen.

4. Balanse kroppen:

Balanse er en av de viktige fordelene med yoga og meditasjon. Når du blir eldre, vil du se at balansering blir litt vanskelig. Selv om du er ung, vil de fleste du ikke trener daglig føle at du ikke har nok balanse i kroppen din. Yoga er noe som vil trekke deg ut av denne elendigheten og hjelpe deg med å bygge kjernemuskulaturen i kroppen din og balansere deg selv bedre. Det finnes flere typer balanseøvelser og stillinger tilgjengelig i Yoga for å hjelpe deg.

5. Forbedrer felles helse:

Personer som lider av store sykdommer som leddgikt bør prøve yoga. Når du trener yoga, vil du se at hele kroppen din har blitt bedre. Folk som lider av forskjellige typer syndromer har også funnet mye lettelse ved å gjøre yoga. Bare ved å gjøre forsiktig yoga i tretti til førti minutter hver dag under oppsyn av en instruktør kommer det til å hjelpe kroppsmuskulaturen til å forbedre seg på flotte måter. Du vil si farvel til farlige sykdommer og leve et liv som er aktivt, sunt og gratis.

6. Forebygger smertene:

De fleste har klaget på smerter i rygg og skuldre. Slike smerter kommer fra å leve et liv som er stressende eller hektisk eller følge en livsstil som for det meste er stillesittende. Ryggmargskomprimeringen i kroppen din er noe som definitivt kan forårsake mye smerte. Du kan definitivt bli kvitt dette hvis du praktiserer yoga på den riktige måten. Det vil også hjelpe til med å forebygge mange typer smerter og gjøre kroppen avslappet og justert.

7. Gi riktig pust:

En av de største fordelene med yoga er at den hjelper deg å puste bedre. Puste er ikke bare en enkel øvelse med å puste inn oksygen og puste ut CO2. Det er mye mer enn det. Yoga lærer deg den riktige pusten og flere måter du kan kontrollere pusten på. Visse typer pust skal hjelpe til med å rydde ut av nesegangene og til og med roe hele nervesystemet. Det har definitivt store mentale og fysiske fordeler. Derfor, for å puste bedre og puste dypere, gjør Yoga til en del av livet ditt.

8. Perfekt holdning:

En av de grunnleggende fordelene med yoga er at det med vanlig praksis perfeksjonerer holdningen din og gir deg mer balanse. Sittende er en enkelt stilling i lange timer forårsaker problemer med dårlig holdning og resulterer dermed i ledd- og muskelspenninger. Hodet er det du trenger for å balansere mest, og dermed kan selv litt stress få deg til å føle deg veldig sliten og tretthet kan også oppstå.

9. Forebygger leddgikt:

Det er så mange yogafordeler at selv du vil bli overrasket over å lese dem alle. Det er sant at mens du gjør riktig yoga, blir hele kroppen din utfordret og hver ledd og muskel er i bevegelse. Dette bidrar til å forhindre leddgikt. I løpet av tiden du trener yogastillinger, blir bruskene som ikke brukes mye, også klemt som de er som svamper og dermed også redusert leddproblemer.

10. Beskytter ryggraden:

Det er posisjoner med mellomrom i ryggmargen der friksjoner forårsakes, og dette resulterer også i uro for hele kroppen. Nå er den eneste maten for ryggraden mosjon og bevegelser og yoga og fordelene følger dermed med det samme. Du bør dermed velge et regime der du vil ha mange bakbøyer og frontbøyer og mange strekk.

11. For bedre beinhelse:

Beina dine blir styrket jo mer de blir presset og jo mer press de tar på dem. Det er best å løfte din egen vekt hvis du vil styrke beinene dine. Det er stillinger der du står på armene og hodet er nede med føttene opp. Hvis vi snakker om fordelen med yoga, er dette også veldig viktig.

12. Øk blodsirkulasjonen:

Den viktigste av alle yoga -asanas og fordelene deres er denne. Den sier at utførelse av yoga -asanas kan forbedre blodsirkulasjonen i kroppen din og dermed også åpne tette årer. Det kan få huden din til å gløde og også holde en god balanse over hele kroppen. Det er også viktig for å kontrollere kjertler og hormonelle nivåer i kroppen.

13. Økt hjertefrekvens:

Når pulsen er høyere, har du lavere risiko for hjerteinfarkt eller slag. For å gjøre dette må du trene power yoga for å øke energicellene dine og la blodet skynde seg godt gjennom hele kroppen. Dette betyr at blodet pumpes veldig godt til hjertet, og det slår og fungerer godt.

14. Blodtrykk kontrollert:

Høyt blodtrykk kan føre til mange problemer, og det bør derfor kontrolleres. Fordelene med yoga inkluderer reduksjon av høyt blodtrykk og holder deg dermed frisk og fri for mange sykdommer. Dette er på grunn av det vi allerede har diskutert tidligere om at blod flyter godt og dermed pumper hjertet det til resten av kroppen.

15. Regulerer binyrene:

Nivået av kortisol og dets regulering er veldig viktig fordi det er veldig viktig å fortsette å øke immunitetsnivået. Yoga hjelper mye på å holde deg immun. Hvis dette er greit, kan selv akutte situasjoner håndteres på grunn av immunsystemets gode tilstand. Du bør definitivt prøve yoga hjemme for dette.

16. Gir sunn livsstil:

En sunn livsstil er hovednøkkelen til lykke, og yoga er en integrert del av den. Å trene yoga regelmessig og på de riktige måtene er veldig nyttig for å holde deg sunnere og bedre. Hele familien kan utføre yoga helt fra et barn til de gamle i familien. Det er yoga for alle.

17. Kontrollert blodsukker:

Blodsukker eller diabetes er som en fiende for kroppen din. Dette sies å påvirke hele kroppen og skade en rekke deler også. De første organene som blir påvirket er øynene, hjertet og nyrene. Du bør først være veldig forsiktig og ta alle forebyggende tiltak og deretter også utføre spesiell yoga for blodsukker for å beholde kontrollen og være sunn.

18. Forsterker nervesystemet:

Fra tidligere tider er det kjent at helgener og yogier som begynte å praktisere yoga, kunne få underverker til å skje. Fra å løfte sine egne kropper i luften til å øke kroppstemperaturene med noen få grader, selv om det er iskalde vintre, kan disse bare høres ut som historier for deg. Den vitenskapelige årsaken er imidlertid at de kan kontrollere nervesystemet sitt på en slik måte at disse kan skje.

19. Kontrollerer fordøyelsesbesvær:

Fordøyelsesproblemer kan absolutt ødelegge ditt liv og lykke, og dette kan vedlikeholdes ordentlig ved hjelp av yoga. Du bør imidlertid sjekke hva du spiser og ikke ta for mye søppel og fet ting med jevne mellomrom. Hvis dette er godt balansert, er alt arbeidet ditt utført. Fordøyelsessystemet er et sted knyttet til hele kroppen, og du må derfor ta spesielt vare på det.

B) Mentale fordeler med yoga:

20. Holder deg avslappende:

Når livet i dag alltid er et løp, er det veldig vanskelig å bo på ett sted og administrere ting. Det er også sant at de fleste av oss knapt får tid til seg selv eller til å slappe av. I dette tilfellet er det sant at treningsøkter kan slappe av ved å strekke lemmene på de riktige mulige måtene. Yoga blant alle er den beste måten. Dette er en av de beste fordelene med yoga -meditasjon!

21. For god søvn:

God søvn er nødvendig for alle, og for det må du først være fri for alle bekymringer og spenninger. Dette er spesielt mulig hvis du trener yoga regelmessig og på faste timer hver dag. Dette vil garantert frigjøre spenning fra kroppen og lemmene, og dermed har du en god søvn for en friskere start på neste dag.

22. Øker tenkningsevnen:

Yoga og meditasjon øker selvfølelsen din og øker tålmodigheten til et høyt nivå. Du blir roligere og kan håndtere situasjoner på en mye bedre måte. Dette er en av de effektive fordelene med yoga om morgenen.

23. Bringer mental ro og fred:

Mental ro er noe alle vil ha. Det er et viktig aspekt av våre liv. Fravær av fred og ro forårsaker mentalt kaos. Og for å unngå det må man praktisere yoga. Det er flere meditasjonsteknikker i yoga som vil slappe av hele systemet og lære deg å se pusten og koble fra tankene dine også. Disse situasjonene kan være svært nyttige og effektive i situasjoner som angstanfall, barnefødsel, søvnløshet osv.

24. Reduksjon av stress:

Fysisk aktivitet er ideell for å fjerne stress og spenning, og dette punktet gjelder spesielt yoga. På grunn av konsentrasjonen det krever at du besitter, skal alle problemene dine fra små til store løses. De gir deg en tiltrengt pause fra stress. Reduser stress vil også hjelpe deg med å føle en stor forskjell hvis du lider av problemer som depresjon og infertilitet. Du vil også legge merke til og hvor avslappende og livlig du føler deg på slutten av økten.

25. Bevissthet om deg selv:

Yoga gjør deg oppmerksom på deg selv og kroppen din. Alt som trengs er enkle og subtile bevegelser for å forbedre justeringen. Du vil også kunne øke komfortnivået i kroppen din. Du vil ha selvtillit og holdningen din vil også bli bedre. Du vil også forholde deg til de flere viktige tingene i livet ditt og forbedre personligheten din også.

Yogaens rolle ved kurasjonssykdommer:

Yoga kurerer en rekke sykdommer og forhindrer dem til og med i det lange løp. Det er derfor yoga anbefales som en del av behandlingen, sammen med intern medisinering. Noen av de kjente sykdommene som har en sikker skuddlindring med yoga er:

Pusteproblemer:

Personer med kronisk astma og andre pusteproblemer kan komme seg over dem permanent med vanlig yoga. Spesielt med Pranayama blir lungekapasiteten utvidet, sammen med en regulering av hjerteslag.

Magesykdommer:

Enten det er oppblåst mage eller fordøyelsesproblemer, kan yoga asanas kurere mange magesykdommer. Poser som barnepose, vajrasana kan hjelpe til med å gå gass bort og muliggjøre bedre fordøyelse. De kan også stimulere fordøyelsesenzymer og bedre avføring.

Leddsmerter:

Yoga er svært gunstig for de med kroniske ledd- og muskelsmerter. Mange asanas som Tree pose, Warrior pose, gir balanse til kroppen og korrigerer justeringen av ryggraden. Disse posene strekker også musklene og øker fleksibiliteten.

Hjerteproblemer:

Ved å utvide brysthulen kan Yoga regulere blodstrømmen til hjertet. Asanas som Kapalabhati kan øke oksygentilførselen til kroppen og forhindrer igjen trykk på hjertet.

Diabetes:

Studier viser at personer som utførte Surya Namaskars og andre asanas regelmessig viste drastiske forbedringer i blodsukkernivået. Disse øvelsene virker ved å stimulere bukspyttkjertelen til bedre insulinproduksjon

Overrasket over å lese disse utrolige fordelene med Yoga? Det er ikke alt! Det er flere områder der yoga skaper en positiv innvirkning. Ulike typer yoga jobber også på forskjellige måter for å levere resultatene. Uansett hvilken form for yoga du velger, er hovedfokuset alltid på å oppnå et sunt og lykkelig liv. Hvis du tar opp yoga, vil disse punktene sikkert motivere deg til å treffe klassen hver eneste dag!

Vanlige spørsmål og svar:

1. Som er bedre yoga eller treningsstudio?

Svaret på dette avhenger av målet du har tenkt å oppnå på slutten av programmet. Trening på treningsstudio innebærer mye utstyr eller teknikker for å strekke musklene og brenne kalorier. Yoga, derimot, involverer også visse rekvisitter og asanas, sammen med puste- og meditasjonsteknikker. I motsetning til treningsstudioet hvor fokuset bare er på det fysiske selvet, skaper Yoga et komplett sinn og kroppsform.

2. Hvor ofte skal jeg gjøre yoga for best resultat?

Du må gjøre det regelmessig for å få de beste resultatene. Yoga er ikke en reaktiv tilnærming. Det må brukes proaktivt for å skape et sunt vesen, og derfor må det tas opp regelmessig. Du må bruke minst en time på yoga, i omtrent 3-4 dager i uken for å legge merke til resultatene. Kombinasjonen av forskjellige former for yoga forsterker fordelene.

3. Kan yoga hjelpe til med å bygge muskler?

Formålet med Yoga er aldri å gå ned i vekt eller lage muskler. Det er for å fremme et lykkelig og sunt liv. Men hvis du søker å nå disse målene med Yoga, ja, det er øvelser for å bygge muskler. Du merker kanskje ikke krusende muskler som det du får på et treningsstudio, men kroppen din blir tonet. Du vil legge merke til en slankere midje og strammere muskler med disse asanas.

4. Hva er ting å unngå før yoga?

Du må aldri utføre Yoga på en full eller helt tom mage. Yoga gjøres best på en matte plassert på bakken. Ikke bli helt utsatt for sollys mens du utfører asanas. Hold deg innenfor grensene og unngå å strekke for mye. Ikke utfør kompleks yoga under menstruasjon eller graviditet. Det anbefales også å ikke ha vann eller bade etter 30 minutters yoga.

5. Er online yoga en god idé?

I en teknologidrevet verden som vår, er online yoga en velsignelse for de som ikke kan reise til timene. Detaljerte videoer og grundig forklaring av asanas bygger broen mellom en lærer og en student. Du vil også få mye materiale for å lese og oppgradere dine kunnskaper. Du kan imidlertid gå glipp av en personlig tilnærming i en online klasse.

Fordeler med yoga