Lider du av åreknuter? Vi forstår hvor smertefullt det kan bli. Åreknuter ses i beinområdet identifiseres gjennom hovne vener og er ekstremt smertefulle. Dette skjer hovedsakelig når det er dårlig sirkulasjon og kan forårsake blodpropper. Selv om dette kan være smertefullt, bør man forstå at det er naturlige midler for å bli kvitt dette problemet tidligere. Her tilbyr vi deg Yoga asanas for åreknuter for å gi effektive og beste resultater. Denne yogaen tar sikte på å behandle, og man kan søke lettelse på kort tid! I denne artikkelen forteller vi deg hvordan åreknuter ser ut og om yoga kan kurere åreknuter. La oss komme i gang!

Yoga -asanas for å behandle åreknuter

Hva er åreknuter?

Åreknuter er ingenting annet enn vridde eller store vener som dukker opp på overflaten av huden. De kan være mørkeblå eller lilla i fargen og er bulende årer. Åreknuter påvirker hovedsakelig føttene, bena eller baksiden av kalver. I dette tilfellet slutter venene som er ansvarlige for å tillate blodstrømmen til hjertet å fungere, og som et resultat begynner blod å samle seg i venene og forårsake blodpropper. De kan til og med bli større eller ujevne etter hvert som dagene går hvis de ikke blir behandlet.

Kan yoga virkelig kurere åreknuter?

Yoga er en naturlig sertifisert metode av flere leger for å få gode resultater uten bivirkninger. Selv om åreknuter kan bli smertefulle, kan yoga ikke bare behandle bekymringen alene, men den har evnen til å håndtere og redusere effekten. Sårheten og hevelsen reduseres gradvis, og generelle bivirkninger vil ikke gjenta seg ved vanlig praksis med riktig yoga asana mens du lider av åreknuter.

Årsaker og symptomer på åreknuter

La oss nå se hva som er årsakene til åreknuter før vi diskuterer om åreknuterøvelser yoga.

Årsaker til åreknuter

Skadede og svake ventiler i benområdet kan føre til åreknuter. Eventuelle dårlige muskelsammentrekninger, anstrengte aktiviteter kan føre til svake vener, noe som kan påvirke strømmen mot hjertet via venene.

Symptomer på åreknuter

Noen av de viktigste symptomene på åreknuter er som følger

 • Vener, som vises på overflaten av huden i lilla eller blå farge
 • Bulende vener vises på bena
 • Tung følelse og vanskeligheter med å bevege bena
 • Brennende eller hevelsesfølelse på bena
 • Kløe kan bare skje i noen tilfeller
 • Misfarging av huden vises rundt åreknuter

Yoga terapi for åreknuter:

Her viser vi deg de beste yoga -asanasene for åreknuter.

1. Mountain Pose:

Fjellposisjon for åreknuter

Også kjent som Tadasana Pose er ganske populær for å behandle problemet med åreknuter. Posen hjelper sterkt med å justere kroppen din på en måte som virker mot å få bena og nedre del av kroppen tonet. Trykket, sammen med uutholdelige smerter i bena og hevelsen kan reduseres i stor grad med denne stillingen. Blodsirkulasjonen forbedres gjennom stillingen, noe som positivt påvirker problemet med åreknuter.

Slik utfører du det:

 1. Stå rett med føttene sammen.
 2. Armene skal plasseres mot sidene.
 3. Løft tærne og spred dem sakte.
 4. Hold hoftene rette og stødige og fokuser på å plassere armene riktig.
 5. Hold skulderbladene bak på livet.
 6. Bøy deg nå sakte ned mot å lage en U -form.
 7. Legg begge håndflatene jevnt på bakken.
 8. Hold deg i denne posen i ett minutt.
 9. Gjenta igjen.

2. Halv skulderstativ:

Halv skulderstativ for åreknuter

Det populære halvskulderstativet er flott for de som lider av åreknuter, siden det bidrar til å øke og styrke musklene gradvis. Denne typen muskelsmerter og hevelse reduseres gradvis og tapper blodstrømmen sakte mot overkroppen for å øke blodstrømmen og sirkulasjonen effektivt. Sørg for å øve disse åreknuter kurere yoga regelmessig for de beste resultatene.

Slik utfører du det:

 1. Ligg flatt på ryggen.
 2. Hold beina rette og strukket godt ut.
 3. Løft hoften sakte opp til taket og bøy knærne sakte nedover.
 4. Trykk håndflaten på selve gulvet for å løfte hoftene.
 5. Sørg for at hele vekten av kroppen er på overarmer og underarmer.
 6. Dette bidrar til å sakte lede blodstrømmen mot den øvre delen av kroppen.

3. Støttet hodestativ:

Støttet hodestativ for åreknuter

Også kjent som sirsasana, er dette støttede hodestøtten effektiv for å bringe blodstrømmen til den øvre delen av kroppen. Hodet, mens du ligger, sørger for at blodet som samler seg i nærheten av de nedre delene av beina løftes. Å øve dette regelmessig kan bidra til å redusere åreknuter, siden hele kroppen er omvendt. Dette bidrar også til å lindre stress på bena og underkroppen og redusere trykket i venene. Dette er en god yogastilling for å unngå åreknuter.

Slik utfører du det:

 1. Legg deg på en avslappet måte på gulvet på matten.
 2. Plasser begge underarmene nær hodet på bakken.
 3. Hvil kronen på matten og begynn sakte med å heve kneet oppover.
 4. Pust inn og pust ut samtidig.
 5. Løft begge bena og tærne skal pekes oppover.
 6. Sørg for at kroppen er i en rett linje.
 7. Hold deg i den posen i minst tre til fem minutter.
 8. Kom tilbake til den opprinnelige stillingen og slapp av.

4. Locust Pose:

Locust positur

Salabhasana, også kjent som Locust pose, er en annen variant av yoga for å komme tilbake fra å ha en negativ effekt av åreknuter. Her bidrar denne yogaen til å dempe ben og magemuskler og hjelper gjennom muskelsammentrekning ved å fjerne blokkerte og innsnevrede vener effektivt. Dette er en litt enklere versjon sammenlignet med sirsasana. Slik gjør du denne yogastillingen for åreknuter.

Slik utfører du det:

 1. Ligg på magen på matten.
 2. Strekk nakken godt.
 3. Sørg for at haken er plassert godt på matten.
 4. Begynn sakte å heve hoften.
 5. Sørg for at albuene er rett.
 6. Pust inn og pust ut samtidig.
 7. Skift kroppsvekten sakte og gradvis oppover og strekk dem opp.
 8. Hold deg i den posen i minst 30 sekunder.
 9. Gjør dette 10-15 ganger.

5. Oppadgående fotstilling:

Oppadgående fotstilling

En annen vanlig yogastilling som anbefales for åreknuter er den forlengede oppadgående føttestillingen, også kjent som Urdhva Prasarita Padasana. Her løftes beina opp for å lette muskelkontraksjon og igjen føre til avslapning av muskler. Det forbedrer blodsirkulasjonen sterkt ved å få blod til å flyte sakte og lett oppover. Dette er en ganske populær yoga -asanas for åreknuter

Slik utfører du det:

 1. Legg deg flat på magen.
 2. Sørg for å slappe av hele kroppen.
 3. Pust ut og pust inn jevnt og trutt.
 4. Løft nå beina opp slik at de er vinkelrett på gulvet.
 5. Pass på at de ikke er bøyd og er rette.
 6. Hold deg i posisjon.
 7. Fortsett å puste inn og ut.
 8. Gjenta tre sett hver ti ganger.

6. Diamond Throne Pose:

Diamond Throne Pose for åreknuter

Også kjent som Vajrasana, dette er en populær og kjent pose for de fleste av oss. Her er bena brettet, og man sitter på bena utelukkende for å lette blodsirkulasjonen rundt området. Dette hjelper til med å forbedre blodsirkulasjonen ved å lette vener og muskler. Slik gjør du denne yogaen for åreknuter i bena.

Slik utfører du det:

 1. Knel på gulvet.
 2. Sørg for at tærne peker innover og brett i føttene slik at baken hviler på føttene.
 3. Hvis det er veldig vanskelig for deg å gjøre denne posen, kan du veksle mellom ett ben mens du strekker det andre benet utover.
 4. Hold deg i denne yogastillingen i minst et minutt for de beste resultatene, og gjenta det igjen.

Gitt er noen av de beste yogaene for åreknuter, håper disse asanasene kommer deg til gode og forbedrer blodsirkulasjonen din ved å lindre og lette smerten din fra åreknuter effektivt. Man må sørge for å utføre dem regelmessig uten feil og søke profesjonell hjelp sammen med medisiner i alvorlige tilfeller. Fortell oss om de var nyttige, og hvilke asanas som hjalp deg mest. Vi vil gjerne høre fra deg.

Vanlige spørsmål og svar:

Q1. Kan øvelser i yoga helbrede åreknuter?

Ans: Vanlige øvelser og yoga kan sikkert hjelpe i blodsirkulasjonen og redusere åreknuter. Selv om man ikke kan anta at det er det samme for alle, er det avgjørende at man forblir fysisk aktiv og jobber mot bentoningøvelser i yoga for å jobbe mot målet om å bli kvitt åreknuter.

Q2. Er det godt å gjøre disse yogaøvelsene regelmessig når du lider av åreknuter?

Svar: Vanligvis anbefales det at yoga asanas utføres effektivt uten å mislykkes av alle som lider av åreknuter. Gitt at det store problemet er at blodsirkulasjonen ikke flyter skikkelig oppover, har de vist seg å fungere godt. Det er imidlertid alltid godt å ta medisinsk råd fra en profesjonell lege.

Q3. Hva er Yoga for åreknuter av Ramdev Baba?

Svar: Selv om det er anbefalt av Baba Ramdevs prinsipper å arbeide med yoga for å kurere og unngå åreknuter effektivt, understreker han også god mat og næringsstoffer for langsiktige fordeler. Baba Ramdev -yoga fokuserer på toning av ben og for å forhindre åreknuter.

Anbefalte artikler

 • 9 hjemmemedisiner for å forhindre åreknuter
 • 9 beste øvelser for å fjerne åreknuter
 • Åreknuter under graviditet