Här är all ny yoga för artrit. Ingen av oss vill arbeta igenom smärtan, och vi vill alla ha ett hälsosamt liv. Det artritiska tillståndet kan vara skrämmande, och yogametoder kan bota en. Om du inte kan tro oss, se den här guiden! Genom att ha rätt och rätt yoga för artrit och välja rätt övningar kan man bli mycket lättad från olika symptom på artrit som smärta, inflammation och stelhet. Är yoga bra för artrit? Totalt! Svaret är ja! Artrityogaövning innebär i huvudsak mjuka och flexibla övningar som skonsam sträckning av olika leder, vilket arbetar för att förbättra flexibiliteten medan djup andning arbetar för att lugna ner ångesten och frustrationen som orsakas av långvarig smärta i lederna.

Yoga Ställer För Artrit

Bli nu avlägsnad från alla sådana hälsoproblem på en gång genom denna enkla yoga för artrit. Om du undrar om yoga kan hjälpa artrit, den här artikeln, kommer vi att diskutera några av de viktiga yoga för artritpatienter, vilket definitivt kommer att ha en positiv inverkan på en omvändning av patienternas tillstånd.

Vad är artrit?

Artrit är ett medicinskt tillstånd där patienten upplever inflammation i lederna. Antingen en led eller flera leder kan påverkas i detta tillstånd. Det finns mer än 100 typer av artrit som involverar olika leder och har en annan behandlingslinje. De två vanligaste typerna av artrit är dock artros (OA) och reumatoid artrit (RA).

Symtom på artrit:

Inflammationen i lederna är det huvudsakliga tillståndet vid artrit. Följande är de olika symptomen på artrit:

 • Ledvärk
 • Styvhet i lederna
 • Svullnad
 • Minska rörelseomfånget
 • Rödhet i huden runt lederna
 • Aptitlöshet
 • Trötthet och trötthet
 • Om den lämnas obehandlad kan allvarlig RA till och med leda till deformitet av leden totalt

Förutom alla ovanstående symptom har det observerats att patienternas tillstånd av artrit är sämre på morgonen. Lederna är styvare än de vanligtvis gör under dagen, vilket gör rörelsen ännu svårare.

Vad orsakar artrit?

Lederna i vår kropp är förbundna med en fast, men ändå flexibel vävnad som kallas brosk. De spelar rollen som att skydda lederna från stötar och absorbera trycket på lederna under rörelse. Vid artrit minskar broskmängden i kroppen. På grund av normalt slitage som kroppen upplever är OA den vanligaste typen av artrit. Medan en annan vanligaste form av artrit, RA, är en autoimmun sjukdom. Vid RA påverkas synovium, vätskan som ger näring åt brosket, vilket leder till förstörelse av både benet och brosket i leden.

Yoga som botemedel mot artrit

Som ett botemedel mot artrit är det primära målet att minska smärtan man upplever samtidigt som man förhindrar ytterligare skador på lederna. Medan värmedynor och isförpackningar är lugnande och ger tillfällig lindring, fungerar yoga som det bästa botemedlet som inte bara ger lindring av smärtan, men hjälper också till att vända artritstillståndet i lederna.

Yoga för artrit – 9 effektiva ställningar:

Hur hjälper yoga artrit? Följande är de 9 enkla men effektiva yoga -asanas för artrit som hjälper dig att komma långt.

1. Balasana (barnpos):

yoga för artrit

Detta är en mycket enkel men effektiv yoga för höftartrit. Du kan enkelt och försiktigt sträcka nedre rygg- och höftmusklerna i denna asana. Ett bra sätt att förbättra flexibiliteten hos ryggraden och höftböjarna. Så här kan du göra det:

Metod:

 • Sitt på knäna.
 • Sprid knäna så att du kan sitta mellan knäna och på dina stora tår.
 • Böj dig framåt och försök röra huvudet på golvet
 • Sträck ut armarna parallellt med dina öron och sträck dem så långt du kan.

Fördelar:

Detta är en bra asana genom vilken du kan förbättra flexibiliteten hos dina höftböjare såväl som ryggen.

2. Cat to Cow Pose (Marjaryasana – Bitilasana):

yoga för artrit

Om någon har problem med smärta i ryggen, är detta en måste-övning för att slappna av ryggmusklerna. Det är också den bästa formen av yoga för halsartrit. Så här kan du göra det.

Metod:

 • Gå ner på alla dina fyra med händerna axel isär och fingrarna spridda och knäna höfter isär.
 • För nu bröstet framåt och böj ryggen på ett sätt som sittbenen når upp.
 • Runda nu ut ryggraden och dra naveln in och upp.
 • Upprepa detta minst 5 gånger.

Fördelar:

 • Förbättrar flexibiliteten i ryggraden och höfterna
 • Hjälper till att förbättra hållningen.
 • Smärta som orsakas i nacken beror på artrit kan kraftigt lindras i denna form.

3. Cow Face Pose (Gomukhasana):

Cow Face Pose (Gomukhasana)

Detta är en bra asana för att koppla av olika leder som knän, handleder, nacke och rygg. Detta är den bästa yogan för knäartrit.

Metod:

 • Stapla höger knä direkt över vänster knä och skjut dem mot mittlinjen.
 • Lyft vänster arm mot taket och böj den från armbågen och ta den mot ryggen.
 • Ta höger arm till baksidan från den yttre högra sidan böj från armbågen.
 • Försök att hålla händerna bakom ryggen.
 • Andas normalt.
 • Släpp upp och upprepa med motsatt hand och ben.

Fördelar:

 • Detta är en hälsosam övning som sträcker ut händer, handleder, axlar, armar, bröst, rygg och knän.
 • Denna asana spelar en stor roll för att korrigera din hållning, som kan ha deformerats på grund av artrit. Det är bra yoga för artrit i händerna.
 • Det botar styva axlar och hjälper ofta till att behandla ischias
 • Detta hjälper också vid behandling av sexuella besvär.

4. Bridge Pose (Setu Bandh Asana):

Bridge Pose (Setu Bandh Asana)

Detta är bra yoga för halsartrit. I denna hållning dras nacken försiktigt framåt och bakåt, vilket hjälper till att slappna av och minska smärtan.

Metod:

 • Lägg dig platt på ryggen med händerna bredvid kroppen och handflatorna nedåt.
 • Böj knäna och håll ett höftavstånd mellan fötterna.
 • Lyft nu försiktigt din kropp från ryggen genom att ta stöd från dina händer och fötter.
 • Flytta in axlarna och försök röra nacken mot bröstet.

Fördelar:

 • Denna asana hjälper till att korrigera hållningen och lindra musklerna och stelhet i lederna.

5. Nedåtvänd hundpose (Adho Mukho Svanasana):

Downward Facing Dog Pose (Adho Mukho Svanasana)

Detta är en bra asana som hjälper till att lindra stelhet i rygg och nacke orsakad av artrit. Det kommer också att korrigera eventuella posturala defekter i kroppen på grund av densamma. Detta är också en fantastisk yoga för knäsmärta artrit.

Metod:

 • Stå på alla fyra med ett höftavstånd i fötterna och axelavstånd i armarna
 • Dra nu upp dina höfter med knäna raka och armarna utsträckta.
 • Dra i nacken så att öronen är i armarnas och ögons linje och tittar på knäna. Den slutliga hållningen ser ut som en omvänd V.

6. Surya Namaskar eller The famous Sun Salutation:

Surya Namaskar eller The famous Sun Salutation

‘Surya’ på hindi betyder sol och ‘namaskar’ betyder hälsning. Surya Namaskar eller solhälsning är ett utmärkt sätt att börja din rutin. Det innebär totalt 12 steg. De första stegen sträcker ut ryggmusklerna medan de sista sträcker ut dina kalvsmuskler. Kombinationen av övningar som den innehåller hjälper till att värma upp dina muskler och ger dig också den läckra känslan av dina muskler som används. Men du kanske vill välja de steg du vill göra eftersom några av dem kan orsaka oönskad belastning på handleder och anklar.

7. Vrikshasana eller The Tree Pose:

Vrikshasana eller The Tree Pose

Trädställningen innebär att du viker händerna i en namaskarposition ovanför huvudet och vilar foten på ett ben på låren på det andra. Resultatet ger dig utseendet på ett träd, därav namnet. Denna pose använder dina anklar och sträcker också ut musklerna i dina lår och höfter. Det hjälper till att ta bort vätska som kan ha samlats i dina anklar, vilket leder till svullnad.

8. Virabhadrasana eller The Warrior Pose:

Virabhadrasana eller The Warrior Pose

Virabhadrasana eller krigarposen har tre huvudsteg. Du står rakt, hoppar sedan så att dina fötter nu är isär, höj sedan båda armarna så att de blir parallella med marken, och slutligen vänder du huvudet åt ena sidan och böjer sidans knä. Se till att din kropp förblir rak. Stanna i denna position i minst 15 minuter. Gör sedan andra sidan. Denna asana är ett utmärkt sätt att sträcka ut alla dina muskler. Det tar bort eventuell stelhet som kan ha funnits där tidigare. Detta är bra yoga för seniorer med artrit.

9. Trikonasana eller triangelns ställning:

Trikonasana eller Triangle Pose

“Trikona” betyder tresidig eller en triangel. Detta är en enkel övning som också är en vanlig del av aeroba rutiner. Du står rak med fötterna minst 4 meter från varandra. Vänd sedan ut din högra fot med nittio grader och din vänstra fot lite i. Stå bekvämt och se till att din vikt är balanserad på båda klackarna. Böj sedan långsamt mot höger medan du håller ryggen helt rak. Försök att röra marken med din högra hand medan du flyttar din vänstra hand uppåt och håller den i en rak linje med den högra. Denna övning sträcker ut hela kroppen.

Dessutom finns det några andra asanas som Bridge Posture eller SetuBandhasana, Cat Stretch eller Marjariasana and Corpse Pose eller Shavasanathat du kanske vill testa. din artrit kan påverka din kropp. Medan yoga hjälper dig att övervinna svårigheter som artrit uppvisar, vill du inte överbelasta din kropp och göra din situation värre.

Yoga och artrit har en direkt korrelation. Denna guide hjälper oss att veta mer om yoga för artritstillstånd och hur man bäst kan slå och övervinna detta fysiska tillstånd genom att göra yoga regelbundet. Om du är någon som lider av detta allvarliga artritstillstånd är detta för dig. Prova detta och dela med oss ​​om du upplevde lättnad i ditt tillstånd efter att ha tränat yoga som beskrivs ovan.

Vanliga frågor & Svar:

Q1. Kan artrit botas med yoga?

Sv: Yoga är definitivt ett alternativ för personer med artrit. Inte bara övningen gynnar personen och förbättrar rörelserna i lederna, utan slappnar också av personens sinne och minskar stress. Artrit kan definitivt botas med yoga.

Q2. Förhindrar yoga artrit?

Sv: Yoga förbättrar en persons fysiska och psykologiska tillstånd. Det slappnar av musklerna, minskar stressen och därför kan yoga regelbundet förhindra artrit.

Q3. Lista 5 Iyengar -yogaställningar för artrit.

Sv: Iyengar yoga är en utmärkt yoga för artrit. Iyengar yoga använder olika rekvisita, och skönheten i rekvisita är att det kan modifieras för att möta de speciella behoven. Följande är de 5 Iyengar Yoga -poserna för artrit:

 • Supine Asana eller Savasana som stöds
 • Supta Baddhakonasana
 • Bharavajasana
 • Salamba Sarvangasana
 • Viparita Dandasana

Q4. Vad är Baba Ramdev Yoga för artrit?

Sv: Baba Ramdev, en essyogaxpert, har föreslagit några enkla och lätta yogaövningar som kan hjälpa dig att eliminera artrit från kroppen. Det är också känt som Baba Ramdev yoga för artrit. Följande är yoga för artrit Ramdev föreslog oss:

 • Barn poserar
 • Knä till bröstställning
 • Bridge Pose
 • Pigeon Pose
 • KapalBhatiPranayam

Q5. Kan yoga förvärra artrit?

Sv: Det är en myt att yoga innebär så mycket vridning och böjning att det gör mer skada än att göra något gott och kan förvärra ett faktiskt dåligt tillstånd i lederna. I själva verket förbättrar yoga regelbundet muskelstyrkan, ledernas flexibilitet och kontrollerar också stress och ökar ditt humör. Så, nej, yoga kan inte förvärra artrit. Det är dock lämpligt att göra det under rätt vägledning eftersom en fel hållning kan visa sig vara farlig.