Yoga är en övning som tjänar till att rena din själ och stärka din kropp. De olika yogapositionerna eller asanasna är utformade för att uppnå specifika mål. När den övas korrekt visar det sig vara mycket fördelaktigt. Aerial yoga eller Unnata är en ny yogastil som har utvecklats nyligen. Den använder olika rekvisita för att hjälpa utövaren att uppnå större noggrannhet i några svåra traditionella yogaställningar. “Unnata” är ett sanskritord som betyder upphöjt. Här hänvisar höjden till både din kropps och din andes.

Aerial yoga är en övning som började för cirka 14 år sedan när dess grundare Michelle först blev certifierad för att lära ut yoga redan 1998. Efter introduktionen av luftyoga i världen tog den sin egen takt.

Aerial Yoga Techniques

Aerial yoga som namnet antyder innebär att man tränar sådana yogapositioner som får dig att lyfta en del eller hela kroppen upp i luften. Den använder i huvudsak en cirkushängmatta som ett rekvisit för att nå annars omöjliga yogapositioner. Dessa avancerade yogapositioner är svåra och tar i allmänhet flera år att bemästra. Aerial yoga ger dig en enklare och snabbare metod för att lära dig att utöva just dessa positioner.

Unnata eller flygyoga hjälper eleverna att förbättra sin flexibilitet, styrka och anpassning. Det får dem också att utöva andra icke-luftiga yogapositioner. I praktiken fokuserar praktiken på alla typer av yoga på att släppa stressiga tankar så att vi kan sluta se världen genom rädsla, ilska, sorg eller lust. När vi väl har blivit av med dessa negativa känslor som hämmar vårt humör och färgar världen runt oss i ganska smickrande toner, mår vi automatiskt mycket bättre.

Lärarna i Unnata designövningar som är enkla och lätta att hantera. Dessa övningar hjälper eleverna att förstå de komplicerade yogaställningarna bättre och gör det därför lättare för dem att uppnå dessa positioner. Övningen av andra fysiska aktiviteter som ingår i Unnata -sessionerna hjälper till att förbättra kroppens muskelstyrka. Unatateknikerna är inte bara enkla stretchövningar. De går lite djupare än så. Övning av andningsövningar förstärker en lugn och lugn attityd, vilket i sin tur ökar vår mentala flexibilitet och eftersom Unnata hanterar fysisk såväl som andlig höjd blir dessa också en viktig del av rutinen!

Den väsentliga användningen av hängmattan är att frigöra spänningen från vissa delar av dina kroppar. Med hjälp av några skickligt utformade övningar identifierar unnatalärare regionerna med kronisk spänning i din kropp och sedan använder de hängmattan för att släppa denna spänning, vilket förbättrar din flexibilitet. Att släppa denna kroniska spänning hjälper också till att minska det mentala trycket.

Även om det kan se svårt ut är unnata -yoga ganska enkelt och utformat på ett sådant sätt att det kan utövas av alla även de utan bakgrund inom sport, yoga eller annan fysisk aktivitet. Det är dock inte tillåtet för gravida kvinnor eller personer med högt blodtryck.

På grund av unnata har yogahängmattan nu blivit en av de mest köpta yogaprodukterna. Det är ganska starkt och kan hålla vikten av tunga människor också. Som har nämnts ovan är luftyoga eller unnata inte bara för ett fåtal utvalda utan för hela befolkningen! Innan varje klass påbörjas bör man följa vissa regler för sina egna fördelar. Dessa inkluderar, ta bort alla smycken, inte äta mat precis innan klassen börjar, återigen får man inte vara hungrig under lektionen heller. Ät din mat vid en sådan tidpunkt att den smälts helt när du når klassen. Förutom dessa försiktighetsåtgärder finns det inte många andra som du behöver följa.

Aerial yoga är ett roligt och intelligent sätt att lära sig yoga och blir allt populärare! Sammantaget om du är en yoga fanatiker är det värt ett försök.

Innehållskälla: Aerial Yoga