Ordet Ardha Chandrasana härstammar från sanskritord där Ardha betyder hälften och Chandra betyder lysande måne. Så den vanliga termen som används för Ardha Chandrasana är också Half Moon Pose. Sådana poser hjälper inte bara till att upprätthålla kroppens balans, utan hjälper också till att kämpa med många kroppsproblem.

ardha chandrasana

Denna pose förbättrar inte bara din energinivå utan hjälper också till att återuppliva från dålig kroppsställning. Denna pose bör övas dagligen eftersom det hjälper till att stärka biceps. För att lära dig denna typ av asana, följ stegen nedan:

Hur man gör Ardha Chandrasana

  •  Placera dig själv på mattan i stående position.
  •  Placera dig nu i triangeln. Se till att du står upprätt med fötterna ungefär en meter från varandra. Lägg nu din vänstra hand på vänster skinka och höger hand nästan vidrör dina högra fötter.
  • När du gör detta asana var extra noga med att din hand och axel måste placeras i den raka linjen. Om inte, se till att anpassa din kropp på det sättet genom att bara flytta dig framåt.
  • Andas nu in lite luft i kroppen och ta långsamt bort din högra hand från höger fot och placera den lite bort från höger fot, men se till att det inte är så långt eftersom du bara kan tappa kontrollen eller din kroppsbalans.
  • Medan du utför denna asana, håll bara benen raka. Se till att du inte böjer dina knän ens något.
  • Försök långsamt lyfta ditt vänstra ben upp i luften i en vinkel på 90 grader. Det måste vara i rak linje med ditt huvud.
  • Efter detta, börja lyfta din vänstra hand upp i luften, se bara till att den är i en rak linje som motsvarar din högra hand.
  • Titta rakt upp mot vänster hand. Stanna i denna slutposition i 2-3 minuter och håll andan ut.

Personer som lider av nacke eller axel bör inte träna denna asana utan att beröra sina läkare. Om ditt nack- eller axelproblem är löst kan du starta denna asana men bara under ledning av en yogalärare. Halvmåneställning bör övas dagligen. Andas in och ut är mycket viktigt när du utför denna asana.

Hur man gör Ardha Chandrasana (halvmåneposition) och dess fördelar

Fördelar med Ardha Chandrasana

Att träna yoga är mycket fördelaktigt för din hälsa. Det hjälper inte bara att göra din kropp flexibel, utan tar också hand om dina mindre problem och smärta som uppstår i kroppen.

Ardha Chandrasana gör inte bara din ryggrad flexibel, utan tar också hand om din rygg och lägre ryggvärk. Denna asana praktiseras av många feta och friska kvinnor eftersom det hjälper till att minska dina fetter från midja, höfter och skinkor.

Så människor som verkligen vill gå ner i vikt bör börja träna denna asana. Många människor kanske är medvetna om att denna asana hjälper till att hålla din kropp i form. Om du står inför någon form av matsmältning eller gastrorelaterade problem, börja sedan med Ardha Chandrasana från och med idag.

Det hjälper verkligen till att öka din matsmältning och hjälper också till att förbättra din balans. Träning av halvmåneställning gör att du inte bara känner dig avslappnad utan också får dig att må bra inifrån.

Man bör upprepa denna asana 3-4 gånger om dagen. Yoga är oftast mycket bra tidigt på morgonen, men om du får tid på kvällen, se till att träna denna asana. Att göra yoga ger dig enorma fördelar.

Om du tränar denna asana mycket aktivt och regelbundet kan det bara hålla dig borta från smärtor och medicin. Så sluta läsa och börja träna denna asana från och med idag.