Mange mennesker starter ofte med yogapraksis, bare når de lider av noen form for kroniske lidelser eller helsekomplikasjoner. Men hvis sykdomskomplikasjonene dine har utviklet seg, føler du ikke at selv etter en viss grense blir det litt vanskelig for yoga å gjøre mirakler. Derfor foreslås det ofte at yoga eller asana bør utføres fra en veldig ung alder, da det gir deg flere helsemessige fordeler.

Bakasana (kråkepose) Hvordan gjøre og fordelene

Vil du lære en asana som ikke bare er bedre, men også enkel. Bakasana er en slik asana som kan se veldig vanskelig ut, men det er den enkleste asanaen. Bakasana er et sanskritord og er ofte kjent som kranposisjonen. Denne yogastillingen er mest verdsatt, siden den gir deg lindring fra frykt.

Hvis du planlegger å lære Bakasana, følger du de enkle instruksjonene nedenfor:

Fremgangsmåte for å gjøre Bakasana:

 •  Plasser deg på matten i stående stilling. Dette er en positur som må starte med en annen asana. Start denne asanaen ved først å være i stillingen til fjellet med føttene sammensatte.
 • Bøy deg nå sakte nedover, og legg armene i midten av knærne.
 •  Legg håndflatene forsiktig på matten og bare spre fingrene fra hverandre. Skuldrene skal ikke berøre kroppen din og være adskilt fra hverandre.
 • Nå er det bare å begynne å løfte hoftene oppover. Løft den så høyt du kan. Etter løfting er det bare å begynne å bøye albuene ut til siden på en slik måte at baksiden av armhyllene hviler på knærne.
 •  Etter å ha oppnådd denne posen, bare se ned og fokuser på et punkt for å øke konsentrasjonsnivået. Pust inn, prøv å legge vekten av kroppen din på tærne for å gjøre asana mer spennende for deg.
 • Pust ut sakte, hold deg i denne stillingen for å si ca 3-4 minutter. Senk føttene og gå forsiktig tilbake til opprinnelig posisjon.

Hvis du er nybegynner av denne posen, kan det være litt vondt for håndleddene dine. Så bare vær litt forsiktig. Prøv å unngå denne stillingen hvis du lider av håndleddskader eller armskader. Gravide damer bør også unngå denne asanaen. Personer som lider av karpaltunnelsyndrom bør helt unngå denne asanaen. Denne stillingen bør helst gjøres i de tidlige morgentimene.

Denne posen gir utøveren mye styrke og fleksibilitet. Mange sier at asana helbreder kroppen din perfekt. Denne posen hjelper deg med å gi kroppen din perfekt balanse. Enorme helsemessige fordeler er forbundet med denne asanaen. Les videre for å vite om helsemessige fordeler.

Helsefordeler:

Bakasana er gunstig for kroppen vår på enorme måter-

 • Det hjelper virkelig med å tonere kroppen din og gir kjernemuskulaturen en avansert støtte.
 • Det gir elastisitet til ryggraden på grunn av overdreven strekk i øvre del av ryggen.
 • Det hjelper virkelig med riktig funksjon av fordøyelsessystemet, og reduserer dermed syredannelsestendensen og hjelper også med å komme seg etter smerter ved halsbrann.
 • Denne holdningen hjelper på den generelle utviklingen av kroppen din. Det hjelper ikke bare med koordinering og konsentrasjon, men gir også balanse mellom kroppen din.
 • Det hjelper til med å stimulere organene dine, spesielt lysken og magen.

Mens du gjør denne asana kan du føle deg som en fugl og luft spiller en veldig viktig rolle i å gripe deg opp. Så start denne posen fra i dag. Det vil virkelig hjelpe deg med å holde deg fysisk og sunn. Så begynn å lære og gled deg over å trene. Ta kontakt med en spesialist hvis du har smerter.