Å gå ned i vekt for noen mennesker er som å gå på krig. Går ikke etter den bokstavelige følelsen av det. Å gå ned i vekt blir ganske vanskelig for få mennesker, da flab bare ikke går lett. Vi ønsker alle å gå ned i vekt og ser fine, svingete ut, men veldig lite vil vi gjøre for å gjøre det. Det er mange krasj dietter tilgjengelig på markedet som hjelper deg å gå ned flere kilo raskere, men som kan sette vår helse i fare. Så vårt fokus bør ikke bare være å kaste ekstra kilo, men en sunn tilnærming til å oppnå det. Det er forskjellige aktiviteter en person kan unne seg hvis de vil gå ned i vekt. Vi har kondisjonstrening, maskintrening, meditasjon og den mest populære yogaen. I dag skal vi diskutere om Bikram Yoga som er hot yoga. Folk må være kjent med den siste.

Bikram Yoga for vekttap

Hot yoga skaper definitivt en buzz i markedet nylig på grunn av en helt ny tilnærming. Så før du går inn på detaljer, kan du studere omrisset av det.

Hva er Bikram Yoga?

Denne formen for yoga blir formulert av Bikram choudhary som er forskjellig, men bare forlenget fra den tradisjonelle hatha -yogaen. En typisk Bikram yogaøkt består av 26 stillinger i 90 minutter. Disse 26 stillingene inkluderer også to pusteøvelser. Romtemperaturen holdes rundt 40 grader Celsius med 40% fuktighet.

Helsemessige fordeler med Hot Yoga:

Vel, en er stappfull i et rom med flere andre ved en temperatur på 40 med fuktighet. Alle svetter og svetter til siste dråpe; Dette er den hotteste trenden i byen som er hot yoga. Økt romtemperatur kan korreleres med forbedret funksjonalitet og aktivitet i kroppen. Det har forskjellige helsemessige fordeler enn bare å miste kilo. Når en kropp kan svette og kjempe i et så varmt rom, vil den definitivt gå ned i vekt. Som varme fører til forbrenning av fett i en kropp. Bortsett fra dette kan det hjelpe til med vektkontroll, spyling av toksiner, helbredelse av skader og følelsesmessig styrket enkeltpersoner.

Den forskjellige yogaen kan ikke bare hjelpe til med vekttap, men øker også fleksibiliteten og mekanismen i kroppen. En god forbedret holdning er det vi oppnår etter Bikram yogaøkter i lengre tid.

Ifølge en studie skal en person som veier 130 kilo brenne 430 kalorier i løpet av en 60 minutters økt.

Hastigheten som Bikram yoga forbrenner kalorier, kan kalles en moderat aerob trening som å gå.

Helse trusler:

Overdreven svette anses heller ikke som bra for kroppen, da det kan dehydrere kroppen av de essensielle næringsstoffene. Så mens du utfører denne yogaen hver dag, bør du konsumere rundt 3-4 liter vann for å opprettholde balansen.

Yoga er ikke nok til å gå ned i vekt:

Atmosfæren som genereres og nivået på øvelser er absolutt nødvendig for å gå ned i vekt. Men det er ikke nok å gå ned i vekt. Kroppstypen din, kostholdet du følger daglig, har også stor betydning. Hvis man unner seg et veldig høyt kaloriediett eller sitter ute hele dagen på kontoret, hjelper ikke bare en økt. Aktivitet skal inkorporeres i individene gjennom dagen.

Å praktisere yogastillinger øker definitivt stoffskiftet i kroppen og hjelper derfor med å brenne noen viktige kalorier i kroppen. De 26 stillingene i Bikram yoga hjelper deg med å bli fleksibel nok til å utføre anstrengende aktiviteter hele dagen. Nøkkelen til å gå ned i vekt er å komme deg ut av den komfortable sengen og være aktiv hele dagen.