Chakran är de energicentra i vår kropp genom vilka energi strömmar. Det finns åtta grundläggande principer för chakrayoga, nämligen rotcentrum, nedre bukmitten, marincentret, hjärtcentret, halscentret, ögonbrynscentret, måncentret och kronans centrum. Medan den första nivån är fysisk, är den andra nivån astral. Det påverkar medvetenheten i din kropp och hjälper dig att skilja mellan gott och ont. Några av de grundläggande poserna för chakrayoga har delats nedan bara för din fördel.

Chakra Yoga Asanas och fördelar

Här är The Best Chakra Yoga Asanas och fördelar.

1. Gräshoppan:

chakra-yoga

Locust Pose har flera fördelar. Det stärker din övre ryggrad, ben och skinkor. Det ger din kropp flexibilitet och sträcker ut bröstet och axlarna. Du kommer också att känna stor lättnad från stress och ångest om du inkluderar gräshoppan i dina dagliga yogapass.

2. The Cobra Pose:

Cobra Pose öppnar dina axlar och nacke. Det tonar din buk, expanderar bröstet och förbättrar din flexibilitet. Din blodcirkulation ska också förbättras. Om du har astma eller lider av svår depression eller ångest är kobraställningen perfekt för dig.

3. Triangelns ställning:

Triangle Pose är också känd som Trikonasana. Det ger styrka till dina armar, bröst, anklar, ben och knän. Dina hamstrings, vader, höfter och ljumskar är utsträckta och din kropp känns avslappnad. Det är också en bra lösning för knäsmärta, surhet, förstoppning och njurproblem.

4. Krokodilposen:

Krokodilposen sträcker din kropp från topp till tå och tar slut på alla typer av ryggradsproblem. Det befriar din kropp från kompression och stress och hjälper dig att hitta lugn och ro. Det kämpar mot skolios och minskar också högt blodtryck. Krokodilposen är bäst för dem som vill koppla av sina sinnen och själarna.

5. Benlyftställningen:

Leg Lift Pose hjälper dig att gå ner i vikt, balanserar din sockernivå och kontrollerar din diabetes. Det förbättrar matsmältningssystemet och tar bort alla toxiner från kroppen. Din magefett kommer att minska, magmusklerna tonas och nedre delen av ryggen ska få mycket styrka.

6. Twist Pose:

Twistpositionen förbättrar din flexibilitet och hjälper dig att slappna av din kropp och själ. Det tar din kondition till en helt ny nivå. Dina midjemuskler, ryggmuskler och buk får mycket styrka. Ju längre du håller denna pose, desto mer flexibilitet kommer du att vara. Så använd den här övningen väl.

7. The Bow Pose:

Bogbågen hjälper till att återhämta sjukdomar relaterade till njurarna och tonar ben- och armmusklerna. Det öppnar också nacke, bröst och axlar. Dina reproduktionsorgan stimuleras och all slags stress och trötthet tas bort. Denna pose är bra för dem som känner sig slöa för det mesta.

8. Fish Pose:

Fiskposen är mest känd för att förbättra för hållning och ge den lite form. Det ger dig befrielse från all stress och ångest och även från den smärta du kan ha i din axel och nacke. Organen i din mage och hals får stimulering och sträcker också dina muskler som ligger mellan revbenen.

9. Plogposen:

Plough Pose hjälper till att sträcka ut ryggraden. Det ger blod direkt till halsen. Denna pose är en del av både den femte och den sjätte chakraserien. Det minskar din ryggsmärta och hjälper dig att sova bättre. Denna pose bör göras i ungefär en till fem minuter för att få det bästa resultatet.