Yoga som härstammar från rötterna i vårt land, Indien, är den mest använda träningsformen för andlig, fysisk och psykisk hälsa. Effekten av yogiska övningar har bevisats genom åren. Det förstärker inte bara kroppen utan stärker och renar också sinnet. Att träna yoga är ett bra alternativ för att förebygga större sjukdomar och sjukdomar.

Dandasana

Om yoga utövas dagligen kan det bekämpa många psykiska problem som depression, sömnstörning, ilskeproblem och mer. Från det oräkneliga antalet yogiska hållningar, här är en riktigt enkel men ändå kraftfull som du kan prova. Det kallas Dandasana eller Stick Staff -hållningen. Inkludera denna yogaövning i din dagliga rutin för ett hälsosamt och bättre liv.

Dandasana (personalpose):

Hur man gör det:

Innan vi går in på detaljerna om hur denna övning kan vara till nytta för dig, här är steg -för -steg -instruktionerna för att utföra denna hållning. Det är en mycket enkel form av yogisk hållning. Danda på sanskrit betyder stick och asana betyder hållning. Således är namnet stick eller personal hållning med rätta. Sätt dig först bekvämt.

Du kan använda en matta eller en filt om du vill. Sitt nu upprätt. Överkroppen ska vara upprätt men avslappnad. Det rekommenderas att använda en vägg som stöd för dem som har ryggproblem eller kan få svårigheter att hålla posen. Förläng sedan benen framför dig. Håll dina ben och fötter höftbredd isär och parallella.

Dina sittande ben ska pressas i golvet medan du pekar huvudets krona mot taket som i längden och stärker din ryggrad. Håll låren stadiga och tryck ner dem mot golvet för stöd. Dina handflator ska ligga på golvet intill dina höfter.

Håll din framkropp rak men avslappnad. Slappna också av axlarna samtidigt. Din nedre del bör jordas medan du slappnar av benen. När du håller posen i minst trettio sekunder, andas in och andas ut därefter. Följ instruktionerna noga och du kommer säkert att få det rätt.

Hur hjälper det oss:

Förbättringar av hållning:

Den första och mest grundläggande fördelen med att hålla hållning i kroppen är att den förbättrar vår hållning. Det förlänger eller sträcker ut vår ryggrad samtidigt som vi rätar ut våra ryggmuskler. Så inkludera denna övning i din yogarutin och allt detta kommer att säkerställa dig en bättre hållning.

Dandasana (Personal Pose) - Hur man gör och fördelar

Motstånd mot skador:

Att öva på Dandasana sträcker också ut våra axlar och bröst. Samtidigt ger det också näring åt vår kropps motståndskraft mot rygg- och höftskador.

Bättre matsmältningssystem:

Denna yogiska hållning hjälper inte bara till att förbättra vårt matsmältningssystem utan stimulerar också blodcirkulationen. Kontrollerad och regelbunden andning medan du håller posen när vi sträcker överkroppen är bra för matsmältningen. Säg adjö till dina matsmältningsproblem med denna övning.

Medvetenhet om kroppen och lugnande av hjärnceller:

Det gör oss medvetna om vår kropp. Inte bara är pinnen eller personalens hållning fördelaktig för vår kropp utan lika mycket för vårt sinne också. Det hjälper till att lugna våra hjärnceller. Det hjälper till att bilda en lugnande effekt på vårt sinne. Bara tio minuters övning av denna yogiska hållning kommer att göra underverk för din mentala hälsa.

Förbättrar kroppens anpassning:

Att inkludera Dandasana i vår dagliga yogaregim hjälper till att förbättra kroppens anpassning. Det ger också en mild stretch för hamstrings. Således rekommenderas denna övning till aktiva människor som är i aktiviteter som sport eller dans.