Yoga, som er den vanligste øvelsen over hele verden, er det mest effektive og effektive middelet for mange fysiske, psykiske og åndelige sykdommer eller sykdommer. Det er helt kostnadsfritt og med vanlig praksis muliggjør det et sunt og stressfritt liv. Hvis du har vondt i ryggen eller hoften, eller hvis du har søvnforstyrrelser eller selv om du har et psykisk sammenbrudd, kan du prøve å inkludere yoga i din daglige rutine, og du vil oppleve magien selv.

Nå er det forskjellige yogastillinger, men den som diskuteres akkurat nå er DviPadaSirsasana som er sanskritord. Dvi betyr to, Pada er føtter eller bein, Sir er hode og Asana betyr positur eller holdning. Vanskelighetsgraden for denne øvelsen er litt høy, så ikke slutt å prøve hvis du ikke får det riktig i de første forsøkene.

DviPadaSirsasana

Hvordan gjøre det

Nå kan det hende at man ikke slår helt perfekt i begynnelsen med denne øvelsen. Dermed er tålmodighet og fokus de viktigste nøkkelpunktene for å få denne stillingen riktig. Start med å sitte komfortabelt rett på en matte eller et teppe, strekke bena ut foran og forlenge ryggraden. Pust sakte ut, og hold en av hendene foran nesen mens du gjør det for å sjekke hvilken av de to neseborene som er mer aktiv. Hvis høyre nesebor er aktivt, begynn med venstre ben, eller hvis venstre nesebor er aktivt, deretter høyre ben.

Deretter begynner du med å bøye kneet på den aktive siden og deretter ta tak i ankelen, hold den og ta den over hodet ditt og legg benet sakte på nakken. Når du gjør det, behold pusten. Gradvis og sakte, gjenta det samme med det andre beinet og legg det på toppen av det første beinet. Puste ut. Hold stillingen i minst 30 sekunder og forlenge tiden ettersom ditt nivå øker med øvelse.

Hvordan hjelper det oss:

Bedre elastisitet og fleksibilitet:

Hvis du tror at du har en stivhet i kroppen din, kan du ta det med denne yogaøvelsen. Inkluder denne stillingen i din daglige yogarutine og aktiver bedre elastisitet og fleksibilitet i kroppssystemet ditt.

Bedre fordøyelsessystem:

Et av de vanligste problemene mennesker i dag står overfor er problemer med fordøyelsen. Fordøyelsessystemet vårt ser ut til å ha tatt en feil vending. Øv DviPadaSirasana regelmessig for bedre fordøyelse.

Fordelaktig for diabetespasienter:

Hvis du er diabetespasient, er dette den rette øvelsen for deg. Denne holdningen til yoga hjelper til med å gi lindring til pasienter med diabetes. Så det er tilrådelig for alle diabetikere å begynne å praktisere DviPadaSirasana.

Sikrer et aktivt og entusiastisk liv:

Hvis du blir lett sliten eller ikke har interesse for aktiviteter, er dette den rette øvelsen for deg. Denne yogastillingen forbedrer din entusiasme og gjør deg aktiv.

Økt blodstrøm som er gunstig for anemi -pasienter:

Denne yogaøvelsen hjelper til med å øke blodstrømmen i kroppen din sammen med å forbedre hemoglobinnivået i blodet. Ettersom toksiner forblir i blodet med langsom strømning, strammer denne øvelsen opp blodstrømmen som til gjengjeld renser den. Dermed viser denne stillingen seg å være gunstig for mennesker som lider av anemi og nervøs skjelving.

Øker kroppens styrke og utholdenhet:

Denne spesielle øvelsen øker utholdenheten og styrker kroppen din. Gjennom denne holdningen blir hele kroppen perfekt trent, noe som resulterer i bedre kroppsbalanse og kondisjon. Det gir næring til bena, armene, knærne, lårene, ryggen, skuldrene, håndflatene og albuene.