Yoga har vært en del av livet vårt lenge nå. I fortiden ville yoga være en form for sykdom, helbrede mange mennesker med sin naturlige aura, og selv i dag fortsetter den sterkere enn noensinne. Med tiden ble nye positurer og øvelser formulert av fagfolkene da de fant ut hvor vakkert kurer kunne oppnås gjennom et enkelt strekkspill. Blant dem er Tree Pose eller rettere sagt Vriksasana temaet for artikkelen vår.

Hvordan gjøre Vrikshasana og dets fordeler for kroppen

Ordet ‘Vriksha’ på sanskrit når det blir oversatt til engelsk, ville bety tre og dermed er Vrikshasana asana en type yoga, også kjent som treposisjonen. Som gjettet, tilhører grunnen til at den fikk sitt navn i en slik kontekst at hele yogastrukturen avhenger og omgir rundt personen som ligner eller etterligner et stående tre. Hvordan varierer det fra det meste av yoga du spør? Her i denne yogaen må du holde peepers åpen i motsetning til de fleste slik at du kan ha full kontroll på kroppsvekten din.

Nybegynnertips for Vriksasana:

Vriksasana kan være litt vanskelig å utføre for nybegynnere. Imidlertid kan følgende tips hjelpe deg med å overvinne disse barrierene og gjøre deg perfekt i asana. Ta en titt på punktene nedenfor for å huske på å prøve treposisjon for nybegynnere:

 • Å plassere høyre ben på høyre ben kan være vanskelig å oppnå i begynnelsen.
 • Prøv å holde veggen eller stolen som støtte før du kan balansere på ett ben alene.
 • Hold fokus på objektet foran deg og konsentrer deg godt for å oppnå balanse.
 • Ikke legg beinet på kneet på det andre benet, da det forårsaker smerter i kneet på grunn av enormt trykk.

Slik utfører du Vrikshasana:

Følg prosedyren for å vite hvordan du gjør treposisjon:

 • For å starte med yoga, bruk en base, en matte eller klær og stå på toppen av den.
 • I den innledende fasen, hold armene avslappet og fri ved siden av deg mens du står oppreist med ryggraden i oppmerksomhet.
 • Se rett og finn deg et mål, noe du snart vil stirre på i det neste minuttet eller så.
 • Ved å holde venstre ben fortsatt rett og stramt, kan du nå heve det høyre og brette det fra knærne slik at du kan plassere føttene på venstre indre lår, høyt over. Juster holdningen din.
 • I utgangsposisjonen kan du trenge litt hjelp, så ta gjerne noen med åpne hender.
 • Når du har perfeksjonert holdningen, ikke bruk din eksterne hjelp lenger. Løft langsomt hånden, begge, over hodet, rett og bli med dem.
 • På denne måten dannes en strekk når du begynner å puste inn og puste ut luft og slappe av kroppen din for hvert pust.
 • Hold blikket rettet mot det tidligere nevnte målet alt dette, slik at du enkelt kan balansere deg selv.

Med den siste pusten, sakte ta ned armene og deretter høyre lem. Gå tilbake til fosterstilling og start med det andre beinet denne gangen, samme metode.

Fordeler med Vriksasana:

Vrishasana er en fantastisk asana for å oppnå balanse mellom kropp og sinn. Følgende er noen av de beste treposisjonene for yoga:

1. Forbedrer konsentrasjonen:

Når det er kroppsbalanse og blikk involvert, vet du at litt mer enn 1% av din uforsiktige hjerne er nødvendig, og det er derfor det er mye konsentrasjon som kreves på et slikt tidspunkt. Mens du balanserer deg selv, ser du bevisst på et mål mens tankene styrer kroppen din. Det er derfor denne yogaen definitivt ville forbedre konsentrasjonsevnene dine.

2. Smertestillende:

Du vil vite hvorfor det strekker seg og legger opp armene. Vel, det er ofte daglig en spenning som vi går gjennom i kroppen vår. denne fysiske spenningen får musklene til å knute og forårsake blodpropp og smerter derfor. Dette er grunnen til at vi på en vanlig dag føler oss godt etter en god strekk. Når vi opprettholder strekningen og kanaliserer vårt indre system, vil du legge merke til at de dårlige ryggene og hofteleddene fungerer perfekt.

3. Nevromuskulær koordinering:

Det er nerver som renner nedover kroppen vår som danner idébanken og musklene rett og slett arbeiderne som holder de elektriske impulsene i kroppen vår. Mens hjernen jobber med å opprettholde kroppsbalansen, begynner musklene og nervene å koordinere med hverandre for å forhindre at du blir offer for tyngdekraften.

4. Fleksibilitet:

Bortsett fra de andre alvorlige sakene, kan du føle at denne øvelsen jobber mot et fleksibelt jeg.

Forholdsregler og kontraindikasjoner:

Før denne asana må du ta hensyn til følgende forholdsregler og bivirkninger:

 • Denne stillingen innebærer å strekke hendene i lengre perioder, noe som ikke er tilrådelig for de med høyere blodtrykk.
 • Personer som lider av søvnløshet og migrene må unngå denne posen, da det kan forverre tilstanden.
 • Utfør alltid denne asanaen på tom mage.
 • Man bør holde minst 4 timers mellomrom mellom måltidene og asanaen
 • Den beste tiden å utføre denne asanaen er om morgenen

Vriskshasana er en av de beste yoga -asanas for å styrke ankler, lår, kalver og ryggrad. Det muliggjør strekking av lyskeområdet, lårene, brystkassen og skulderbladene. Denne asana forbedrer din stabilitet og hjelper deg med å oppnå en balansert kropp, sjel og sjel. Det utvider også lungekapasiteten og hjelper deg med å puste godt. Hvis du ønsker å oppnå tonede armer og øvre ryggmuskler, er denne asana et must-prøve.