Syftet med integrerad yoga är att integrera våra själar, kroppar och sinnen. Den har utformats för mänskligheten så att de kan njuta av ett hälsosamt, vackert och glädjefyllt liv. Detta är en av de mest framgångsrika formerna av yoga i världen och praktiseras av miljoner. Från nybörjare till proffs, alla älskar integrerad yoga. Följande stycken nedan ger oss en detaljerad diskussion om konceptet och aspekterna av denna form.

Integrerade yoga -asanas och fördelar

1. Hatha Yoga:

Hatha Yoga är en av de viktigaste aspekterna av integrerad yoga. Den beskriver varje fysisk träning av yoga. Den har enkla andningsövningar, meditation och andra avslappningstekniker speciellt för nybörjare så att de kan få en avslappnad, trevlig och bra känsla ur det. Hatha Yoga har också stora hälso- och andliga fördelar.

2. Chanting:

Chanting är ljudet av yoga. Det låter ditt sinne sjunka i sig själv och gå in i ett tillstånd som är fullt av fred och lugn. Det ger dig energi, mjukar upp dina sinnen och har en djupgående effekt på alla. Om är det universella ljudet som används för att sjunga, även om andra mantran också används när du gör olika typer av yogaövningar.

3. Kriya:

Kriya består i grunden av tränings- och andningstekniker som renar och renar din kropp till grunden. Det öppnar de blockerade kanalerna i din kropp och hjälper dig att känna dig frisk, levande och föryngrad. Kriya är en av de bästa aspekterna av integrerad yoga på grund av dess fördelar och positiva egenskaper.

4. Andningsövningar:

Andningsövningar eller Pranayama är mycket populärt inom integrerad yoga. Det hjälper dig att slappna av, bringa dig själv till ett balansläge, rensar energin i din kropp och hjälper också till att fylla på och tömma dina lungor helt. Som människor är det mycket viktigt för oss att känna till rätt sätt att andas och även att kontrollera vårt andetag. Pranayamas är perfekta för detta.

5. Meditation:

Meditation är den viktigaste aspekten av integrerad yoga. Dina yogapass kommer att vara värdelösa om du inte vet hur du ska meditera. Det föryngrar ditt andetag, kropp och sinne och hjälper dig att nå ett stadium av lycka och lycka. Det hjälper dig att titta närmare på ditt liv och ifrågasätta dig själv. Din koncentrationsnivå kommer också att öka om du lär dig att meditera bra.

6. Integrerade yogafördelar:

I Integral yoga hittar du ingen skillnad mellan psykologi och andlighet. Att träna integral yoga ska hjälpa dig att ta emot energi från solen som du kan använda i ditt dagliga liv för att uppgradera den. Det ökar din uthållighet och uthållighet med tiden och gör dig bättre. Det tar också bort all oönskad spänning, stress och ångest. Du kan fokusera bättre och lyckas med integrerad yoga.

7. Observation av andetag:

Integral Yoga lär dig att observera ditt andetag. Det kommer att ge dig rätt medvetandetillstånd och hjälpa dig att känna dig tyst och fredlig. Det är viktigt att veta hur du observerar ditt andetag utan vilken meditation är ett omöjligt mål att uppnå.

8. Släppa all spänning:

Integral Yoga lär dig att öppna dina huvudcentra och koppla av. Det tar bort all stress, spänning, huvudvärk och ångest. Du kommer att vara lugn och känna dig energisk efter dina integrerade yogapass.

9. Integrerade yogamat:

Integrerade yogamat är helt vegetariska. De består mestadels av fullkorn och hälsosamma föremål. Bovete, spelt, hirs, brunt ris och basmatiris äts. Havsgrönsaker är också en del av denna diet. Rätt vitaminer och mineraler är också viktiga. Huvudpunkten för att hålla en hälsosam kost är att hålla immunsystemet starkt.