Vi mennesker har sluttet å gjøre ting for andre, ikke sant? Selv om vi gjør det, er det bare å få noe ut av det. For dette ble karma yoga som et hinduistisk konsept ble utviklet for å vise vår plikt overfor samfunnet. Karma yoga tror på å gjøre en handling uselvisk for å bli det beste mennesket. Karma yoga hjelper deg med å bli løsrevet fra handlingen din og få et byrdefritt liv. Dette kan lett passe inn i din vanlige rutine, hjelpe deg med å få fruktbare belønninger og spre smil til andre.

Karma yoga er kjent som yoga med “handling” som hjelper deg med å finne følelsen av hensikten din fra fødsel til død. Karma yoga betyr uselvisk tjeneste som hjelper deg å gi opp egoet ditt for å tjene mennesker, dyr, planter eller livløse gjenstander. Dette betyr også å følge ens personlige dharma og godta skjebnen når den kommer som fører til tilfredshet, navn, rikdom eller berømmelse.

Karma yoga er en av veien til frigjøring, ifølge hinduismen. Det blir også møtt som veien for uselviske handlinger, som gir visdom til eleven, og handler i henhold til dharma. Å være løsrevet fra de verdslige forholdene som nytelse eller personlig gevinst er hovedmottoet. Frihet og oppfyllelse oppnås når enhver handling utføres uselvisk eller altruistisk, med bare fokus og oppmerksomhet.

Karma Yoga Asanas og fordeler du bør vite

Viktigheten av Karma Yoga:

 1. Det renser hjertet ditt ved å gi slipp på ego, hat, sjalusi etc. som er avgjørende.
 2. Å slippe egoisme er viktig for et sunt liv. Karma Yoga hjelper deg med å oppnå det.

  Vær fullt bevisst på deg selv.

 3. Forbedre og forbedre den indre åndelige kraften og styrken.
 4. Kjærlighet og humanitære trekk blir styrket gjennom utøvelsen av Karma Yoga.
 5. Det viser at handling må være ditt eneste skritt foran og for ikke å forvente resultatet, enten det er bra eller dårlig.
 6. Evnen til å gi alt til arbeidet du gjør kommer fra utøvelsen av Karma Yoga. Den viser deg hvordan du må gjøre ditt beste for å høste fordelene av handlingen. Dette er også et av prinsippene for Karma Yoga.

Typer Karma Yoga:

Det er tre typer Karma Yoga;

 1. Sanchita Karma: En som oppstår av å være tåpelig eller uvitende. Det er ofte skapt ubevisst.
 2. Prarabdha karma: Prarabdha fokuserer på nåtiden. Det du gjør nå, handlingene dine og resultatet av det er hva ditt nåværende liv handler om.
 3. Agami: Den andre typen er Agami. Handlingene som vil finne sted i fremtiden er resultatet av din nåværende handling. Dette er Agami.

Når denne yogaen utføres med riktige midler, skader det ikke noen som er i loven om dharma. Dette hjelper deg med å få frukt av dine handlinger til den guddommelige kjærligheten og får deg til å forstå å hjelpe, helbrede og dele.

Du kan gjøre karma yoga gjennom flere typer yoga, for eksempel:

1. Nedadgående hund:

 • Sitt på yogamatte.
 • Hold hendene og knærne nede.
 • Hold hendene rett på linje med skuldrene.
 • Ta tærne under knærne. Ikke beveg knærne.
 • Skyv matten når du er i riktig retning.
 • Beveg benet opp for å danne “v” av kroppen.
 • Vær i dette trinnet til 5 pust.
 • Kom gradvis tilbake til normal posisjon.

2. Lunges:

 • Stå på føttene og hold dem sammen.
 • Gå fremover, som om du vil gå.
 • Senk bakbenet.
 • Ryggbenet ditt må være over ankelen.
 • Hold kroppen rett.
 • Gjenta dette med alternative føtter.

3. Hatha Yoga:

Ha betyr “sol” og tha betyr “måne”, som forener parene av motsetninger. Dette er også kjent som “kraftig yoga”, ettersom det trenger mye fysisk innsats. Hatha yoga konsentrerer seg om å trene på holdninger og puster kontroll som bidrar til å gi nadiene energi. Dette er praksis for enhver ekte meditasjon og gir helse og energi til kropp og sinn. Det hjelper også til å styrke viljens og konsentrasjonskraften fra sansene. Pranayama i hatha yoga er viktig for å mestre pusteteknikken som aktiverer kundalini -energien.

Varianter av Hatha Yoga:

Varianter av Hatha yoga

 • Kashmir yoga,
 • Iyengar yoga,
 • Ashtanga vinyasa yoga,
 • Shrishti krama hatha yoga
 • Rakshana krama hatha yoga
 • Adhyatmika krama hatha yoga
 • Chikitsa krama hatha yoga
 • Shakti krama hatha yoga

4. Bhakti Yoga:

Bhakti yoga beskriver den hinduistiske filosofien om å spre kjærlighet, tro og overgivelse til gud. Meningen med denne yogaen er å realisere gud ved å skape menneskelig-menneskelige relasjoner. Dette kan være venn-venn, foreldre-barn, elsket-elsker og master-tjener. Det signaliserer også hengivenheten til den personlige Gud. Blant de mange åndelige veiene i hinduismen er Bhakti yoga en vei. Det er en vei til selvrealisering.

5. Jnana Yoga:

Karma Yoga Asanas og fordeler-jnana yoga

Betydningen av jnana er visdom eller skjønn. Jnana -meditasjon hjelper til med å trekke sinnet og følelsene tilbake fra ens liv og leve i virkelighet eller ånd. Sinnet spiller en avgjørende rolle i Jnanan yoga. Sinnet er laget for å undersøke dets natur og overgå identifikasjonen av sinnet med ego og sine egne tanker. Dette er nok en vei til selvrealisering, der sinnets kraft brukes til å skille de virkelige og uvirkelige tingene i verden.

6. Raja Yoga:

Karma Yoga Asanas og fordeler-Raja yoga

Raja yoga er også kjent som “royal yoga” på grunn av sine mange stiler. Det bidrar til å stimulere fordelene ved meditasjon for selvrealisering og fører til bevissthet. Det er en vei til selvdisiplin og praksis. Yogaen er organisert i åtte baner. Det er rettet mot målet med yoga, som er samadhi og ikke bare å oppnå det. Raja yoga er noen ganger kjent som Royal yoga.

Noen viktige elementer i Karma Yoga:

Start med å trene dypt pusten

 • Hold tankene i en rolig tilstand.
 • Bli kvitt alle negative tanker i tankene, inkludert glede, hat, bestikkelser.
 • Gjør litt sosialtjenesteaktivitet mens du trener karma yoga.
 • Vær alltid der for å hjelpe andre.

Karma Yoga Vivekananda:

Karma yoga Vivekananda, går ofte hånd i hånd. The Karma Yoga, or the Yoga of action er en forelesningsbok av Swami Vivekananda. Den har blitt transkribert av Joseph Josiah Godwin og ble utgitt i 1896 i New York. Hovedtemaet i boken dreier seg om begrepet karma i Bhagvat Gita. Han beskriver det som en mental disiplin, en som lar oss bære arbeidet eller plikten som tjenestemann for verden. Noen av de fremtredende kapitlene inkluderer ‘Karma in its Effect on Character’, ‘The Secret of Work’, ‘What is duty’ etc.

Karma Yoga Bhagavatgita:

Karma Yoga Bhagavat Gita, definerer Karma Yoga som ‘Gjør din plikt etter beste evne’. Kjernen er å måtte vie sinnet til Gud og slippe bekymring og egoisme. Denne roen i sinnet er hva Karma Yoga handler om. Selv om all makt er gitt den enkelte til å utføre sine respektive plikter og handlinger, får en ikke makt til å velge resultatene. Å være fullt forberedt på å godta det gode eller dårlige resultatet er en absolutt nødvendighet for et vellykket og sunt liv.

Den viktigste egenskapen for å utvikle seg mens du lever er følelsen av løsrivelse. Selv om dette kan være vanskelig for mange av oss, for de av dere som kan og forstår hele ideen bak Karma Yoga og prinsippene for Karma Yoga, er det viktig å begynne å søke det du trenger. Veien til spiritualitet og selvrealisering krever ekstremt fokus og engasjement. Les mer om denne praksisen og bli kjent med dem for å få bedre visdom og forståelse.