Yoga har vært en dominerende del av helsehjelp og kroppsrettelse. Ofte klager folk over at de må løpe til treningsstudioet i de tidlige morgentimene, bare for å få med seg noen treningsøkter før det hektiske kontorarbeidet. For noen kan det være en glede, men for mange skulle de ønske at de hadde noe nærmere hjemmet. Dette er egentlig grunnen til at yoga anbefales til mennesker fra alle aldre og fra alle samfunnslag. Yogaens velsignelse begrenser seg ikke bare til fettutslipp, men spiller også en stor rolle i kroppspleie. Dagens artikkel handler om en slik yoga kalt Kukkutasana, hvor vi vil snakke om positurstrukturen, hvordan du gjør det og fordelene med det.

Kukkutasana

Hvordan gjøre det?

Dette er en ganske morsom holdning som er lett nok hvis du øver den på daglig basis. Dette er også kjent som hanerposen som stammer fra selve stillingen. Posisjonen induserer først og fremst kroppsvekten din i armene, og ber deg om å balansere deg selv gjennom øvre lemmer. Gjennom en prosess med langsomme bevegelser, noen strekk og vendinger, kan denne yogaen være frukten av mange små kroppslige problemer. Fremfor alt, sammen med tung pust, øker den mentale personligheten også gjennom yoga. For å starte, trenger vi en matte som du vil plassere deg på, knærne bøyd og krysset over. Dette kalles padmasana eller lotusstilling. Ryggraden skal rette seg etter nakken din. Se fremover og sørg for at du beholder denne strenge stivheten i margen din gjennom yogaprosessen. Dette er viktig siden et lite skli i en av holdningene kan føre til et ekkelt trekk eller en muskelknute hvis den ikke er forsiktig.

Når du har satt deg selv, kjører du armen gjennom det indre låret til bakken nedenfor på en slik måte at armen din nå ligger mellom dine indre lår og legg. Gjør det samme med den andre hånden, og løft deg gradvis ved å bruke trykket fra håndflatene på bakken. Ser fremdeles rett opp over bakken til armene dine er rette, balanserer hele kroppen mens du heiser deg opp. Pust inn som du puster ut nå mens du heiser.

Gjennom hele yogastillingen anbefales det å se rett opp. De første dagene ville forårsake belastning i armene dine, så hold aldri på stillingen hvis du ikke er komfortabel lenger.

Hvordan gjøre det?

♦ Den første og fremste fordelen med denne yogaen er styrking av overkroppen, spesielt armene. Dette er hovedsakelig for guttene som ønsker å vise frem biceps. Dette er bare et springbrett til den stien der du jobber med å bygge opp styrken på armen din før du går videre til bredden. Selv for kvinnene er dette en god måte å styrke overarmen på, i utgangspunktet å stramme den opp, slik at du ikke trenger å bekymre deg for flaunt flabby arms.

♦ Mens du heiser deg på en usynlig sokkel og holder den opp med armene, legger du press på magen som nå knaser for å holde seg oppreist. Dette er grunnen til at det har vært relatert til styrking av magen, som også er en god måte å ta vare på fordøyelsesbesvær og relaterte problemer.

♦ Ofte er nervesystemet til et individ ikke så koordinert med kroppen som forventet. Dette er grunnen til at vi gjennom denne øvelsen jobber med kroppsbalanse og koordinering av øye og sinn. Mens denne yogaen, anbefales vi strengt å stirre rett i en retning som overfører fokuset dit, slik at du kan koordinere kroppsbalansen din med synet.