Yoga har gått från generation till generation av de mest skickliga searna som har varit i framkant i denna stora konstform. Att kalla yoga för en konstform är skickligt eftersom det verkligen är kroppens konst. En riktig mästare i yoga är extremt flexibel och fysiskt såväl som mentalt vältränad, men du behöver inte vara en mästare för att dra nytta av yoga. Yoga är en mycket personlig övning och kan göras utifrån ditt hem och ger dig en känsla av lugn och självförtroende.

Matsyendrasana (spinal Twist) Hur man gör och dess fördelar

Yoga måste utövas dagligen för att träna fullt ut och dra alla fördelar. Yoga består av en rad olika ställningar att välja mellan följt av djup gradvis andning för att återskapa denna övning helt. I dagens artikel kommer vi att prata om Matsyendrasana hållning tillsammans med hur man gör det och dess fördelar.

Matsyendrasana Yoga – Steg för steg instruktioner och fördelar:

Matsyendrasana Yoga – Hur man gör det?

Matsyendrasana är också känd som ryggradsposen vilket är bokstavligen vad vi kommer att göra i denna yogaställning. Det här kan se ut som en svår yogaställning, men för att vara ärlig är detta en av de enklaste som finns. Genom ett mjukt stretch- och vridmönster är hela yogasetet färdigt. Andningen är dock fortfarande en viktig del av hela yogan.

  • Börja med att sitta på en yogamatta med benen utsträckta framför dig, ryggrad och nacke i linje medan dina händer vilar lugnt bredvid dig.
  • Det finns ännu en start på denna pose där du kan börja med Padmasana där du sitter med benen i kors, även kallad lotusställning.
  • Nu när vi är redo, låt oss börja med träningen.
  • Ta med en av dina viklemmar, säg vänster hela vägen över det högra böjda benet, vänster fot vidrör marken medan den högra lemmen fortfarande är böjd ligger under.
  • Börja nu med att vrida kroppen, midjan uppåt. om du använder vänster ben över höger vrider du dig till höger och tvärtom.
  • Hela denna tid ska ryggraden och märgen förbli så rak som möjligt.

Ta nu ena armen hela vägen till det korsade knäet för att hålla den för stöd medan den andra går hela vägen tillbaka. Men de säger ofta att du kan hålla den andra armen fri och vilad också. i de inledande skeden kan vridningen verka lite sammandragen.

Men med tiden kommer du att lätta på situationen. När du låser in posen, andas i en minut, normal men djup andning innan du låser upp positionen och går tillbaka till din baspose.

Matsyendrasana Yoga – Hur hjälper det oss?

Så snart du vrider din märg till andra sidan, skulle en lätt stickande smärta rinna nerför ryggraden och tillfredsställa din långa muskelsmärta.

Ryggraden och nedre delen av ryggen går igenom en solid sträcka i denna övning, varför rygg- och märgsmärtorna helt enkelt gnids bort. Denna yoga är känd som en adrenalinförstärkare.

För att säkerställa snabb matsmältning utför denna yoga en halvtimme före måltid. När vi vrider magen sätts tarmarna under tryck genom vilka de arbetar med snabb hastighet och därmed säkerställer snabb matsmältning.

Den tidigare nämnda punkten leder mig till ännu en fördel som är hög metabolism. Hög ämnesomsättning säkerställer att alla de näringsämnen som bryts ner i kroppen fungerar ordentligt och utsöndrar rätt juice och näringsämnen så att inga onödiga matförvaringar eller matsmältningsproblem uppstår. Detta kan också relateras till viktminskning.