Yoga som treningsmiddel har sakte og jevnt spredt seg over hele verden og berørt hjerter og sinn hos mange mennesker. Det er ingen bestemt opprinnelse til grunnlaget for yoga, ettersom det er en gammel kunstform. Hverdagens nye og forbedrede stillinger er utarbeidet som viser hvordan personlig yoga kan være. Å trene yoga hjemme hver dag er sannsynligvis en av de beste tingene du kan gjøre for deg selv.

Mayurasana Peacock Pose How to Do og dens fordeler 3

Yoga er som et regime som må følges hver dag for å oppnå best mulig resultat. Yoga er spesielt en langsom og gradvis trening etterfulgt av en rekke vendinger med en dyp og kontinuerlig pust. Denne prosessen er en integrert del for å oppnå den beste yogastillingen.

I dagens artikkel skal vi diskutere Mayurasana -holdningen og hvordan du gjør det effektivt sammen med de forskjellige fordelene.

Hvordan gjøre Mayurasana og dets fordeler:

Hvordan gjøre det:

Mayurasana snakker om påfugl som ‘mayur’, ‘asana’ som betyr holdningen. Denne holdningen har imidlertid ingenting å gjøre med påfugler, men kan være en skikkelig kamp for nybegynnere. Dette er hovedsakelig en balanse over tung vektstilling der du balanserer kroppen din, vertikalt på hendene. Selv om det kan høres skummelt ut, med praksis og en riktig retningslinje for hvordan du enkelt kan oppnå perfeksjon på det.

  • For å starte, trenger vi en yogamatte som base.
  • På matten, knel ned på knærne med hoftene som hviler på hælene.
  • Knærne skal berøre bakken mens du utvider gapet mellom de to knærne.
  • Plasser armen der med håndflaten vridd bakover og peker på dine indre lår mens du retter ut ryggraden og trekker pusten dypt.
  • Dette var den enkle delen, men nå kommer den viktigste av holdningene.
  • Len deg fremover slik at du kan spre det bøyde benet helt til baksiden og rette dem ut som du gjør.
  • Bruk albuen som et skyv til sidene mens du spenner opp magemusklene og løfter underkroppen opp.
  • De første stadiene kan kreve et ekstra par hender, og det er alltid bedre å bruke en pute som støtte hvis du mister balansen.
  • Når du spenner opp underkroppen og heiser den opp, vil kroppen din danne en horisontal linje som støttes av albuen din og som fortsatt skal fungere som en katalysator.
  • Prøv å holde kroppen din så rett som mulig og lås posisjonen i fem sekunder før du slipper den en etter en.

Ikke velg denne øvelsen hvis du har høyt blodtrykk eller brokkproblemer. Når du er ferdig med standpunktet, låser du deg opp trinn for trinn, en om gangen, ikke alle sammen. Mens du er der oppe, vil du kanskje trekke pusten dypt og holde den inne i noen sekunder.

Se mer:  Mandalasana fordeler

Hvordan hjelper det oss?

1. Du vil føle kaloriene svette ut av deg når du retter ut magen og prøver å holde på den horisontale stillingen. Du kan føle at fettet faller bort når du belaster underkroppen.

2. Mens den andre yogaen bare fokuserer på enten over- eller underkroppen, får du her to fugler med en enkelt stein. Denne yogaen vil ikke bare stramme baken og lårmusklene, men også være nyttig for underarmene og skuldrene.

3. Opprørt mage vil bare være en historie med deg hvis du unner deg denne øvelsen som tar seg av all feil fordøyelsesbesvær som alltid holder deg nede.

Bilder Kilde: 1.