Stress är faktiskt roten till alla problem som med stress kommer frågor som diabetes, högt blodtryck, ledproblem och psykiska besvär samt många andra mindre problem som långsamt och stadigt försämrar din funktionalitet. Yoga har visat sig vara mycket effektivt när det gäller att hantera stress och alla dess dotterfrågor. Yoga är en mycket personlig upplevelse av fred som kan övas hemma själv.

Mukta hasta sirsasana

Yoga består av många olika kroppsställningar tillsammans med meditation och djup gradvis andning för att ge dig lugn som du normalt inte skulle uppnå i ditt dagliga liv.

Fördelar med Mukta Hasta Sirsasana:

I dagens artikel kommer vi att prata om Mukta hasta sirsasana hållning tillsammans med hur man gör det och fördelarna som det har att erbjuda.

Hur man gör det?

Mukta hasta sirsasana är en komplicerad yoga ungefär som själva namnet. Denna yoga är en sammanställning av både din arm och ditt huvud, en grundläggande huvudställning som trots att den är svår inte är svår att uppnå. Naturligtvis, innan du börjar kanske du vill välja lite hjälp till hands.

Till exempel kan du behöva en kudde under huvudet om du inte vill anstränga dig i prövningen. Detsamma gäller för några sidokuddar eller ett väggstöd i närheten för att bryta ditt fall om du tappar balansen på eller under ställningen. Återigen skulle vi råda ett säkert par händer vid din sida som guidar dig under de första dagarna.

  • Med övning senare kan du lätta på yogan.
  • För att börja, bred en yogamatta på en jämn yta. Balans är av yttersta vikt i denna tidpunkt.
  • Börja med att stå rakt med armarna vilande vid din sida när du justerar nacken och märgen till en rak linje. Ta ett djupt andetag och släpp ut det.
  • När du är klar sträck ut din kropp till en nedåtgående hundställning.
  • Vid det här laget bör du på dina fyra, bilda ett omvänt V med din kropp, dina lemmar sträckta bakom dig när du lutar ner på din framsida.
  • Sakta vila armbågarna på marken och spänna upp din mage lyft din nedre botten uppåt.
  • För nybörjare kan ett extra par händer leda dig hela vägen upp, varefter du är på egen hand.

Handplaceringen beror på personen och deras bekväma zoner. För vissa kanske de föredrar armbågsstödet medan andra fördelar sin vikt jämnt genom att sprida armarna och imitera en örns utspridda vingar. Vid denna tidpunkt stöds hela din kropp, att vara upp och ner, noggrant av din nacke som är en ganska ömtålig del av din kropp. Lås positionen i några sekunder innan du använder ett stöd för att komma tillbaka till den ursprungliga positionen.

Hur hjälper det oss?

Vi har aldrig full kontroll över vår kropp förrän vi testar denna övning. Att styra din hjärnkroppssamordning medan den är upp och ner är något som bara en fladdermus skulle ha kunskap om och vid denna tidpunkt måste du göra samma sak för dig. Men med rätt övning kan du uppnå den perfekta jämvikten mellan sinne och kroppskontroll.

Detta är en bra övning för din hud där du hänger upp och ner skulle orsaka blodrusning till dina hjärnor och vid en normal tid skulle det hända att det skulle vara dödligt för dig att hänga kvar där men några sekunder värda gift gör dig alltid starkare. Om du sköljer ut dig med blodruset, skulle din hud nu få den perfekta rosiga glansen.

Denna yoga är också en beprövad hållning för hårväxt där återigen blodruset till venen skulle hålla hårbotten och hårsäckarna näring och påfyllning och därigenom underlätta tillväxten. En annan fantastisk fördel med denna yoga skulle resultera i ett hälsosamt hjärta där upp och ner -hållningen spolar ut alla träskor eller hinder i dina hjärtkamrar och därmed säkerställer en stadig takt.