Nada Yoga innebär att lyssna på de inre och yttre ljuden i världen runt dig som kommer att skapa en känsla av lugn och ro. Det är en erfarenhetsform av yoga som kräver mycket tid innan du kan ta den till professionell nivå. Den grundläggande förståelsen för Nada Yoga har delats nedan.

Nada Yoga Asanas och fördelar

Fördelar med Nada Yoga Asanas:

Typer av Nada Yoga:

Nada Yoga

Det finns fyra typer av Nada Yoga, nämligen Vaikhari som betyder hörbart ljud, Madhyama som betyder ljud, Pashyanti som betyder undermedvetet ljud och Paranada som betyder transcendent ljud. De är de viktigaste aspekterna av denna form och ger en känsla av förening, harmoni, fred och broderskap.

Förbered dig:

Innan du börjar träna måste du förbereda dig väl. Välj en plats i ditt hus som är bekvämt och lugnt. Välj en riktig yogamatta eller duk som du kommer att behöva träna dina asanas på. Sitt med benen och börja med din Nada -yogapass.

Meditation:

Nada yoga handlar om meditation. För detta måste du blunda och koncentrera dig på din andning. Andas in och andas ut med händerna på knäna. Se till att du sitter med korsben medan du mediterar. Du kan alltid börja din meditationssession genom att lyssna på lite mjuk och fridfull musik. Detta hjälper dig att känna dig positiv och avslappnad.

Vad du inte ska göra:

Vad du inte borde göra

Det är viktigt att veta vad du bör och inte bör göra när du tränar Nada Yoga. För det första, öppna inte ögonen. Detta kommer att förstöra din frid. För det andra, lyssna inte på hög musik medan du mediterar. Ditt sinne kommer naturligtvis att avvika från olika håll. Och för det tredje, håll en fast tid för träning. Att ändra tider ofta anses inte vara en bra vana för yogier.

Fördelar med Nada Yoga:

Det finns flera fördelar med Nada Yoga. Det ökar din tänkningsförmåga och hjälper dig att uppleva lycka, glädje och fred. Det föryngrar dina sinnen och hjälper dig att koncentrera dig bättre i livet. Din kropp, sinne och själ är avslappnad och din personlighet förbättras.

Varför ska du träna Nada Yoga?

Man bör träna Nada Yoga eftersom det ger en befrielse från all stress, ångest och spänning som man kan känna under hela dagen. Den har en egen magi och de som utövar detta kommer att kunna relatera till detta. Det kommer att uppdatera dig och hjälpa dig att leva ditt liv till fullo varje dag.

Nada Yoga -sessioner:

Nada Yoga -sessionerna varar i cirka tio till femton minuter. Allt du behöver göra är att sitta och fokusera på musiken som spelas i bakgrunden. Det är bäst att lyssna på samma typ av musik under en tid. När du har gjort detta till en vana kommer du att kunna höra det yttre såväl som det inre ljudet inifrån. Det kommer att beröra din inre anda och hjälpa dig att skärpa dina observations- och lyssningsförmågor.

Öva Nada Yoga:

I Nada Yoga tränas man i att fokusera på ljudet av musik. Det ger dig möjlighet att välja mellan olika stilar som indisk klassisk till ljud av naturliga saker som kolibri. Det framkallar en känsla av lycka och lugn och hjälper dig att meditera bättre.

Är Nada Yoga nyckeln till en lycklig livsstil?

Nada Yoga är definitivt ett av de viktigaste stegen som hjälper dig att känna dig fri och avslappnad. Men det betyder definitivt inte att du inte ska fokusera på något annat. En hälsosam balanserad kost och goda vanor ska också skapa en lugn känsla inifrån.