Kropp, sinne och själ behöver mycket energi för att springa dagligen. Vi är bara offer för omständigheter hela tiden, särskilt när det gäller olyckor. Olyckorna här vi pratar om är de som påverkar kroppen, sinnet och själen i stort.

Till exempel, råttan tävlade liv vi lever, tillåter oss inte att ta hand om vår kropp ordentligt. Detta leder sedan till disharmoni av chakran inom oss. När chakran inte är inriktade och i samklang med varandra tenderar vi då att vara psykiskt obalanserade och fysiskt sjuka.

Det är därför viktigt, inte bara att träna kroppen, utan också sinnet. I århundraden har yogans konst och vetenskap hjälpt många över hela världen. Man behöver inte spendera timmar på gymmet för att lära sig yoga och tillämpa det i sitt dagliga liv. En halvtimme högst per dag, morgon, middag eller kväll är mer än tillräckligt.

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - steg och dess fördelar

Experter menar också, yoga och asanas kan hjälpa till att ta bort sjukdomar och sjukdomar, ibland utan medicinsk intervention eller att gå under kniven också. Låt oss därför ta en titt på en mycket populär men effektiv asana, padmasanayoga idag!!

Padmasana Yoga (Lotus Pose):

padmasana

Även känd som Lotus -pose, Padmasana är verkligen en handling av att älska ditt sinne, kropp och själ utan alla villkor. Läs vidare och lär dig mer, det här är en pose som har hjälpt miljoner, och vi är säkra på att det också skulle hjälpa dig.

Mer om Padmasana Yoga:

På sanskrit betyder “Padmam” lotus. Därför kallas padmasana lotusställning. Posen är en mycket populär och klassisk yogaställning och är också känd även utanför samhället. Även om denna pose anses vara en grundläggande meditationsställning, är det mycket svårt att utföra en padmasana, eftersom det är en dubbelsidig pose som betyder att båda delarna, i detta fall ben, är utbyten eller korsade tvärs. Detta kräver god praxis för att uppnå.

Hur man gör Padmasana Yoga (Lotus Pose) – steg och dess fördelar:

Denna guide hjälper dig att veta hur man gör padmasana yoga steg för steg och dess fördelar, modifieringar, försiktighetsåtgärder och tips för nybörjare tillsammans med variationer poserar bilder.

Padmasana Yoga Steg:

Padmasana är en ganska svår asana. Därför är det idealiskt att utföra några förberedande asanas som Pigeon pose eller Butterfly pose innan du utför denna asana.

1. Börja med att sitta i en korsbenad hållning med höger ben korsat över vänster. Se till att dina höfter är högre än dina knän.

2. Med hjälp av dina händer, föra din högra fot på vänster lår så att helvetet vidrör höftleden.

3. Du måste nu vrida fotsålen uppåt och förlänga genom fotleden.

4. När du är bekväm i denna position, ta din vänstra fot på höger lår med hälen vidrör höftleden, sulan vänd upp.

5. Tryck försiktigt ner dina anklar mot dina lår. Nu sträcker du dig från basen av perineum, hela vägen upp längs ryggraden, med full energi på en gång.

6. Lägg nu händerna på knäna. Och ta med fingrarna till jnana mudra, det vill säga med tummarna och pekfingret som bildar en cirkel och resten av fingrarna utsträckta.

7. Stanna i denna position under en period, ta djupa andetag, så många som möjligt.

8. Om du upplever svårigheter eller domningskänsla, gå omedelbart tillbaka till ursprungspositionen.

9. När du tränar, kom ihåg att växla ledbenet varje gång du kommer till denna pose.

Fördelar med Padmasana (Lotus Pose):

padmasana (lotusställning)

Fysiska fördelar med Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Padmasana yoga är känt för att vara en av de mest avancerade höftöppningsasanasna och också en av de grundläggande meditationsställningarna, därför lugnar det hjärnan.

2. Asana hjälper fotleden att bygga styrka och flexibilitet.

3. lotusställning hjälper till att stimulera ryggraden, buken, bäckenet och urinblåsan.

4. Asana hjälper också till att sträcka knä och anklar.

Terapeutiska fördelar med Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Personer med ischias kan dra nytta av att göra denna asana.

2. Kvinnor som upplever menstruationsbesvär kan finna lättnad genom att göra denna asana.

3. Padmasana yoga citeras som “förstörare av alla sjukdomar” i traditionella texter.

4. Gravid kvinna kan träna denna asana till slutet för att underlätta förlossningen.

Modifieringar för Padmasana (Yoga Lotus Pose):

Innan du utför padmasana helt kan du börja med att göra en ardha padmasana, där ardha betyder hälften. För att utföra ardha padmasana, följ stegen nedan:

1. När du har placerat ditt blyben på plats, skjut ditt underben under ledbenet. Foten måste möta utsidan av den motsatta höften.

2. Medan du gör detta om knäet på det övre benet inte vidrör golvet, använd en tjockt vikad filt under.

3. Utför denna asana, med båda benen omväxlande varje gång, under varje träning.

Du kan också använda ett skumblock eller en hopfälld filt under ditt säte för att få extra höjd i höfterna.

Försiktighetsåtgärder för Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Denna asana är inte lämplig för personer som upplever smärta eller täthet i knän, anklar eller höftleder. De kan dock fortfarande utföra denna asana med hjälp av modifieringar efter att ha rådfrågat en expert.

2. Det är inte lämpligt för personer som tidigare har haft knäskada eller fotledskada.

3. Padmasana är en mycket avancerad pose och rekommenderas starkt att det görs med hjälp av en tränare innan du gör det ensam.

Tips för att börja:

För det mesta under uppvärmning är den yttre fotleden ofta översträckt. För att utjämna de två fotlederna kan du försöka trycka genom fotens inre kant mot överarmen. Se till att du behåller en jämn sträcka av inre och yttre anklar när du försöker föra foten över till motsatt ljumske.

Förberedande och uppföljande poser:

Förberedande poser för padmasana är baddha konasana, virasana, januar sirsasana.

Uppföljningsställningar är adho mukha svanasana, supta padangusthasana.

Några mer detaljerade detaljer om Padmasana Yoga -hållning:

När vi redan har nämnt många av padmasana -fördelarna, låt oss nu öka vår kunskap lite mer om denna mycket vanliga yogaställning. Detta är naturligtvis den vanligaste hållningen när någon vill göra meditation. Innebörden av detta som redan nämnts tidigare är naturligtvis lotusställning. Detta beror på att medan vi utför denna hållning är våra ben i den position som ser ut som basen på en lotus. Den här är också känd som “kamalasana”. Den mycket bestämda anledningen till detta namn är att lotusblomman också är känd som “kamal” på hindi. Detta sträcker kroppen på ett mycket lugnande sätt och slappnar också av ditt sinne så att du är redo att meditera.

För människor som arbetar hela tiden kan fördelarna med padmasana vara lite svåra för dem att få hela dagen. Det är normalt att ha dålig hållning om du sitter i en enda position i långa timmar. Den sorgliga delen är att padmasana -yogan inte kan utföras på arbetsplatser när du vill. Som en ersättning kan du i allmänhet sträcka dina fötter och sedan flytta det medurs och moturs. Mer än så är det ännu bättre om du tar pauser med korta mellanrum och sedan tar en promenad runt golvet för att sträcka ut ryggen och också slappna av det fasta läget.

Att följa alla padmasana yogasteg styr också din andning och lugnar ner stressnivån. Det är också i allmänhet en övergripande träning för kroppen men du känner ingen belastning. Det är fel att tro att padmasana yoga kan vara det enda botemedlet för alla slags problem. Det är bäst att du går igenom en grundlig yoga -session där du kan utföra ett antal steg efter varandra för bästa resultat. Det är inte möjligt att få alla fördelar utan att påverka kroppen på något sätt och så kan padmasana bara göra en del av det.

Yoga i allmänhet är det bästa sättet att lösa dina fysiska och psykiska problem som uppstår på grund av stress. På samma sätt är fördelarna med padmasana några av de bästa bland alla och du bör börja träna omedelbart.