Prasarita Padottanasana eller den brede benet asana eller yogastilling er en av de mest effektive og kompliserte yogastillingene noensinne. Denne yogaøvelsen er bra for beina, lysken og også for korsryggen. Prasarita padottanasana har blitt praktisert av en rekke mennesker siden alder og har positive effekter på en rekke skadelige sykdommer.

Prasarita Padottanasana Hvordan gjøre og fordeler

Den passer både menn og kvinner og bør øves hver morgen. Denne halv omvendte asana- eller yogastillingen anbefales hovedsakelig til personer som har depresjoner eller usikkerhetsproblemer. Personer som følger kurs i personlighetsutvikling, anbefales også å utføre denne asana to ganger om dagen.

Det antas at denne stillingen på en eller annen måte bygger sammenhengen mellom sinnet og kroppen og forbedrer utøverens konsentrasjonsevne. I denne spesielle asanaen holdes føttene og hodet på gulvet mens resten av kroppen assisteres av hofter og ryggmuskler. Sirsasana, som er en annen effektiv yogastilling, kommer etter denne holdningen, og dette blir sett på som en god oppvarming eller den beste starten før du hopper inn i Sirsasana.

Gjennom denne omvendte yogastillingen blir hamstring og muskler i korsryggen strukket og styrket. Å øve denne asana riktig vil effektivt avkjøle kroppen og gi kroppen estetiske egenskaper. Riktig praksis med Prasarita Padottanasana vil avkjøle sinnet og gi følelsen av ro og ro.

Slik gjør du Prasarita Padottanasana:

Først må du stå med hendene hvilte på livet. Om nødvendig, strekk litt før du utfører denne inverterte yogastillingen. Spred beina bredt fra hverandre mens du inhalerer. Nå puster du ut og strekker ryggraden og tar hoftene fremover.

Det andre trinnet krever at du slipper hendene og legger dem på gulvet ved å berøre bakken med fingertuppene. Hvis du har en kort høyde, kan du ganske enkelt bruke murstein for å berøre i stedet for det vanlige gulvet. Hendene skal plasseres skulderbredde fra hverandre.

Nå, forleng beina og løft sakte brystet. Ved å holde ryggen stiv, prøv å se opp. Ta hodet til gulvet ved å bøye albuene for å støtte overkroppen. Hvil kronen på hodet på gulvet og prøv å legge hånden inn med føttene. Oppretthold denne stillingen i 30-40 sekunder. Ikke legg mye press på armene. Prøv å holde så mye press som mulig på beina.

Kom deg sakte opp ved å løfte hodet og rette albuene og armene. Hvis du er nybegynner, vil armene dine være ømme nå.

Fordeler:

Denne yogaøvelsen har mange fordeler. Noen av de beste fordelene er omtalt nedenfor.

  • For det første vil denne inverterte yogastillingen redusere depresjon og øke selvtilliten din.
  • For det andre forynges nervesystemet av denne holdningen og hjertet og lungene elektrifiseres. Personer som lider av blodtrykksproblemer vil synes denne yogaøvelsen er veldig fordelaktig, da den effektivt vil redusere blodsukkernivået.
  • Prasarita Padottanasana harmoniserer også magemusklene og lindrer også hodepine forårsaket av overdreven stress.
  • Siden det er mye tøyning forbundet med denne yogaøvelsen, vil den brede benet fremoverbøye yoga holdning med hell redusere smerter i korsryggen.