Yoga asanas kan poleres av alle uansett velvære og alder. Yogastillinger har blitt isolert til essensielle / amatører, midtre og fremskredne former. Enkeltpersoner finpusser asanas i henhold til deres yoganivå. Øving av yoga hjelper deg konsekvent med å holde deg i form og restaurert.

Rajakapotasana (due Pose) Hvordan gjøre og deres fordeler

Rajakapotasana kalles ellers ‘kongduestilling’. Det kontrasterer litt fra duestillingen i yoga. Denne asana har navnet utledet fra sanskrit -begrepet “raja” som betyr “hersker”, “kapota” som betyr “due” og “asana” som betyr “holdning” eller “vogn”.

Rajakapotasana kan også arrangeres under ekstraordinære ryggbøyestillinger og blir ofte bestilt under progressiv type yoga -asanas. Denne artikkelen gir deg ikke bare en trinnvis guide for å øve denne posen med presisjon, men viser også de forskjellige fordelene, variasjonene, forholdsreglene og tipsene knyttet til Rajakapotasana Pose.

Hvordan gjøre Rajakapotasana og dens fordeler:

1. Pose:

 • For å starte denne holdningen, bør du først komme til Adho Mukha Shvanasana (nedovervendt hund). På det tidspunktet presenterer du høyre kne så det hviler bak høyre håndledd.
 • Deretter skal du kurve høyre kne og glatte det på bakken, slik at kneet berører høyre hånd, og tærne berører venstre hånd. I mellomtiden tar du ned venstre ben på bakken.
 • La korsryggen strekke seg ved å presentere halebenet forover og nedover slik at kjønnshuden trekkes til navlen din. Den venstre halvdelen av hoften din bør komme mot høyre hæl slik at venstre skritt forlenges.
 • Vri venstre kne og med venstre håndomfang for venstre fot.
 • Ta hodet over til sålen på føttene dine berører det høyeste punktet i hodet ditt eller er i nærheten av det. Hold deg i denne stillingen i noen få minutter.

2. Fordeler:

 •  Det hjelper til med å forlenge nakke, skuldre, midtre del, skritt, tarm og lår.
 •  Det hjelper med å forsterke tarmens organer.
 •  Det er overbevisende å åpne midseksjonen og skuldrene.
 •  Nyttige applikasjoner:

en) Standard praksis for denne holdningen sies å vise seg å være vellykket i behandling og administrering av urinproblemer.

b) Siden holdningen gir en dyp indre gnidning i mageorganene, hjelper det med å forbedre absorpsjonen og vitalisere det usårbare rammeverket.

3. Forholdsregler:

Hold avstand til denne stillingen når sjansen er for at du opplever sakroiliakisk skade, underbenskader, kneskade og stramme lår eller hofter. Denne ryggbøyningen er virkelig en ekstrem ryggbøyning, og bare dyktige eksperter burde prøve det.

4. Nybegynnertips:

Midt i begynnelsen er ikke studentene klare til å knytte fotstadiene spesielt med hendene. For å motvirke dette problemet, er et godt nybegynnertips for denne holdningen at du kan bruke en stropp for å holde foten. Det kan også være plagsomt av og til å bringe det ytre stykket av hoften på forbenet til bakken. For å ta vare på dette problemet kan du bruke et teppe som er tykt kollapset under hoften for å gi hjelp. Du kan i tillegg be noen andre om å hjelpe deg med å løfte armene.

5. Variasjoner:

 • En av de mer nyttige variantene for One-Legged King Pigeon Pose er å la den midterste kurven over frontbenet. Ta med armene for å strekke deg fremover langs yogamatten. La pannen hvile ved å holde den på et yogatorg, et sammenfalt teppe eller på hendene. Forbenet ditt bør tåle vekten av kroppen din.
 • En alternativ variant er å få forbenet til å strekke seg ut, som i en del. Denne variasjonen kan være mer plagsom for individer som ikke er like tilpasningsdyktige og ikke er i stand til å gjøre en generell splittelse.