Samasthiti eller Tadasana (Mountain Pose) er en av de mest religiøse yogastillingene og er faktisk hentet fra en populær bok om yogastillinger i gamle dager. Samasthiti er i utgangspunktet et sanskritord som betyr “begrensning av eiendeler”. Eksperter sier at denne holdningen er måten å koble oss til tyngdekraftlinjen som finnes inne. Denne spesielle yogastillingen er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt.

Det er snarere en av de mest praktiske yogastillingene noensinne, og du trenger ikke mye øvelse for å mestre denne praktfulle stillingen. Trikset er å opprettholde forbindelsen til indre tyngdekraft, som også kan sies å være sinn-kropp-forbindelsen. Med mindre og til vi er i stand til å sikre den forbindelsen, vil denne holdningen ikke gjøre oss noe godt.

Samasthiti (tadasana) Hvordan gjøre og fordelene

Samasthiti er en av de yogastillingene vi kan oppnå stabilitet, komfort og stillhet gjennom. Denne yogastillingen vil slappe av sinnet og kroppen vår fra kjernen, noe som er viktig før du tilfeldig hopper i kontorklær eller skoleuniform. Det har blitt sagt lenge siden at konseptet med denne holdningen vil gjenopprette freden i denne verden.

Slik gjør du Samasthiti Yoga Pose:

Følgende er den mest effektive og profesjonelle måten å utføre denne yogastillingen på. Så hvis du er nybegynner, følg med.

1. For det første må du begynne med å berøre tærne, men husk å holde hælene litt fra hverandre. Nå saksøker fotbuen og sprer sakte tærne på bakken eller gulvet. Nå er det opp til deg å etablere en ordentlig jording. Jo bedre balansen din er, desto mer effektiv vil denne stillingen være for deg. Du må føle energiløgnen som passerer gjennom kroppen, spesielt i beina.

2.Roter sakte lårene og skyv halebenet, noe som vil føre til en liten bevegelse i underlivet.

3. Det tredje trinnet handler om skuldre. Rull skuldrene opp mot ørene og skyv dem ned igjen. Denne bevegelsen åpner brystet og vil også lette pusten. Imidlertid, mens du gjør dette, må du ikke legge press på de nedre ribbeina eller spanne ryggen.

4.For det fjerde, beveg armene til sidene og tilknyt hodet ditt over midten og spre fingrene også. Strekk fingrene og håndflatene på en slik måte at de vender mot lårene. Hold også haken parallell med gulvet og se på fronten. Oppretthold denne posen en stund. Ikke glem å beholde forbindelsen til din indre tyngdekraftlinje.

Ikke glem å puste som en av de viktigste komponentene for å gjøre denne stillingen vellykket. Etter 30-35 minutter kommer du tilbake til din opprinnelige ståposisjon og gjør noen repetisjoner.

Samasthiti eller Tadasana (fjellpose)

Fordeler med Samasthiti Yoga Pose (Tadasana):

1. Samasthiti forbedrer kroppsholdningen og balansen effektivt. Denne yogastillingen styrker også lår, ankler og knær.

2. Det har vist seg å være gunstig for å lindre isjias og andre store ryggproblemer også. Hvis du har pusteproblemer, er dette riktig holdning. Samastitihi vil også øke din evne til å fokusere på saker og emner.

3. Samasthiti slapper også av baken og kjernemuskulaturen og forbedrer elastisiteten i disse områdene.