Yoga är ett gammalt indiskt arrangemang av fysisk hälsa och alltomfattande välbefinnande. Det är svårt att beställa eller klassificera det eftersom det stöder både fysiskt och psykiskt välbefinnande och det är också ett fenomenalt avvecklingsförfarande. Dessutom är stora delar av ställningarna anpassade för att stärka organens användbarhet och styrka.

simhasana

Simhasana Yoga (Lion Pose):

The Lion Pose är en exceptionellt anmärkningsvärd yogaställning genom att den inte tvingar någon vridning eller förlängning av kroppen. Det är en hållning som hjälper till att lindra stress. Det är känt som Simhasana med motiveringen att på sanskrit betyder “simha” allt övertygande och det är termen som vanligtvis används för att beteckna ett lejon. Lejonposen för barn är ovanligt vanlig på grund av hållningens hållning. Ungdomar har faktiskt en tendens att utföra lejonposayoga bättre än vuxna.

Hur man gör Simhasana Yoga (Lion Pose) Steg, fördelar och försiktighetsåtgärder:

I dag kommer vi att berätta om simhasana -yogan som utför steg, hälsofördelar och försiktighetsåtgärder tillsammans med tips för nybörjare.

Instruktioner för Simhasana -steg:

Lejonhållningen är verkligen lätt att utföra. Trots att det kan finnas olika steg, kräver denna inställning verkligen nästan ingen ansträngning. Lejonets hållningssteg är som följer efter:

 • Sitt med benen nedfällda under dig så att tårna indikerar rakt bakom dig och du sitter på hälarna.
 • Håll ryggraden rak men ändå så lös som rimligen kan förväntas.
 • Stäng dina ögon och se till ditt tredje öga. (Det tredje ögat är ett typiskt öga i templets brännpunkt. I föråldrat Indien förväntades det att hypofysorganet upptäcktes här, trots att vi nu vet annorlunda)
 • Stäng munnen, rör din palett med tungan.
 • Andas in fullt andetag genom näsan medan tungan fortfarande vidrör din palett.
 • Andas ut i ett häftigt drag medan du sticker ut tungan och öppnar käftarna hur mycket som helst som kan förväntas. Dessutom borde dina armar kastas ut och förlängas med fingrarna spridda.
 • Åska så högt som möjligt medan du andas ut. Åskan borde vara med ett “Haa” -ljud och borde inte vara ett långdraget. Det borde snarare vara en hård andning som utmattar dina lungor på den kortaste tänkbara tiden.
 • Håll den här hållningen någonstans runt 20 och 30 sekunder.
 • Andas inte in snabbt efter denna hållning; andas in efter de bestämda 20 till 30 sekunderna.
 • Repetera 5 eller 6 gånger.

2. Försiktighetsåtgärder för Simhasana Yoga (Lion Pose):

The Lion Pose är i grunden en ångestdämpare och kan borras när och var som helst. Det finns normalt inga problem i samband med att öva in denna ståndpunkt på grund av att det inte kräver någon förvirrad rörelse av kroppen. Hur som helst, i händelse av att du upplever de sjuka effekterna av eviga sjukdomar eller fysiska problem, är det bäst att du undersöker din specialist innan du försöker någon yogaställning.

3. Nybörjartips för Simhasana Yoga (Lion Pose):

Enligt yoga beror många problem som vi konfronteras i våra vardagar på grund av en förföljelse av irritation och förakt. The Lion Pose ger dig framgångsrikt ett utlopp för denna negativa vitalitet. Denna ståndpunkt är mer en frigörelse av negativ vitalitet, vilket innebär att så länge du andas ut ondskefullt är det allt som behövs. Armarna och axlarna kastas utanför brutalt och oflexibelt som en yttre indikation på att den inre antagonismen frigörs. Ställningen kan rashas upp samma antal gånger som du vill, trots att det är lagligt, 5 till 6 gånger är tillräckligt.

4. Fördelar med Simhasana Yoga (Lion Pose):

Fysiskt tjänar lejonhållningen ansiktet och halsen, vilket vanligtvis inte tjänar på andra yogaställningar. Den hårda utsträckningen av musklerna i ansiktet och halsen lindrar trycket. Det accepteras dessutom för att minska eventuell kontaminering av halsen och luftvägarna. Tungan får också ovant aktivitet på grund av att den är utsträckt helt utanför munnen.

Avhjälpande program inkluderar:

 • Härdning av stammare.
 • Härdande tänder granulerar.
 • Härdande greppade käkar.
 • Evakuera rynkor.
 • Hjälper till minskad ulmning i ögonen.
 • Lindrar ont i ryggen.
 • Varva ner oroliga nackmuskler.
 • Förbättra röstens ton.

Yoga Lion -pose eller simhasana animerar på samma sätt platysma, som är en platt magrig muskel i framsidan av halsen som drar ner i munvallen och dessutom rynkar halsen. Det accepteras att denna aktivitet kommer att hjälpa till att hålla listan över halsen med åldern. Dessutom hjälper denna hållning till en bra hållning och ökar därmed förtroendenivåerna.

Terapeutiska fördelar med Simhasana Yoga (Lion Pose):

Medan vi redan är medvetna om de flesta hälsofördelarna med simhasana, kommer vi nu att diskutera några av de terapeutiska fördelarna med denna hållning. Dessa är följande-

1. Utövandet av simhasana yoga hållning kan bota problemet med dålig andedräkt. Problemet med dålig andedräkt kan skämma ut dig i alla situationer och då kan du ha en depression när du vill prata med människor. Eftersom du måste öppna munnen när du utför simhasana och det är då andningen blir klar.

2. Simhasana -hållningen eller lejonpositionen botar också stammar mycket snart och mycket bra. Du kommer att bli förvånad över att se effekterna yoga faktiskt kan ha. Den enda klausulen här är att du måste göra allt uppriktigt och regelbundet. Yoga bör också göras korrekt och inte på något sätt du vill enligt din komfortnivå. Även om komfortnivån på ena sidan är viktig för en person, är det ännu viktigare att göra hållningen på rätt sätt.

3. Det finns många människor som har problem med tandslipning och hans händer mest hos barn. När vi ser detta problem hos barn vet vi förmodligen att det beror på det stora antalet maskar som finns i barnens kropp. Om problemet råder även efter att du har vuxit är det säkert att gå mot någon form av sjukdom och praktiken av simhasana yogaställning kan bota dig absolut.

4. Du måste ha sett människor som har knutna käkar. Det är inte någon sjukdom eller sjukdom utan bara en struktur där sidorna på båda käftarna knyts ihop. Om detta är som ett problem för någon då kan du utföra för att uppnå simhasana -yogafördelarna. Detta är också till hjälp i det här fallet.

5. Rynkor är vanligtvis ett problem för äldre kvinnor eller kvinnor som inser att de snart åldras. Nu kan ålder eller tid inte riktigt stoppas, men det du kan göra är att sakta ner det genom att träna simhasana regelbundet. Utövandet av denna yogaställning hjälper till att bli av med rynkor och eventuella fina linjer i ansiktet som sådant. Förbättringen av blodcirkulationen får din hud att lysa och får dig därmed att se mycket yngre ut.

6. Brännande känsla i ögonen kan hända av många anledningar och de två huvudsakliga är naturligtvis någon form av allergi eller fluktuationer i trycket eller kraften i ögonen. Den första behöver en läkare omedelbart men den andra tillsammans med lite behandling och effektkontroll kan kontrolleras med hjälp av simhasana yoga.

7. När du utför lejonposen måste du sträcka ryggen på ett riktigt sätt så att du ser ut som ett lejon som sitter. Denna sträcka är mycket viktig eftersom den är terapeutisk för ryggsmärtor och problem. Denna stretch hjälper till att lindra alla typer av smärta eller påfrestningar i ryggen och slappnar därmed av.

8. Efter ryggen kommer problem med nacken och nackmusklerna. Nu botar simhasana det också genom att ge en skön massage även i ryggen och nacken.

9. Den mest överraskande delen är att lejonpositionen också bättre tonen i din röst.

Simhasana yoga är en av yogaregimens avancerade hållningar och att utföra detta noggrant och korrekt kan ge dig många fördelar. De flesta av dem nämns ovan och du måste vara motiverad efter att ha läst allt detta.