Undrar du vad skrattyoga är? Det finns ett gammalt ordspråk som säger ”Skratt är den bästa medicinen.” Detta är inte bara ett ordspråk, men det är praktiskt taget sant. Bara 10 minuters äkta magskratt har en bedövande effekt på kroppen och skulle främja minst 2 timmars smärtfri sömn. Skrattyoga bygger på just denna princip. Startad av Dr Madan Kataria, är denna yoga också känd som Dr Madan Kataria Laughter Yoga.

Läkare säger ofta att skratt är den bästa medicinen. Tja, doktor Kataria trodde verkligen det och började tilldela doser av det. Det första steget för att träna skrattyoga är att bilda en grupp. Denna typ av yoga visar sig alltid vara mer fördelaktig i en grupp. När du tittar på andra människor som agerar och skrattar som en dåre med dig, blir ditt skratt snart ganska äkta.

Först och främst måste du glömma allt ditt självmedvetande och inse att livet utan anledning verkligen inte är ett tecken på vansinne. Du behöver aldrig en anledning att skratta, och jag menar riktigt skratt, inte de falska som du använder på kontor där du tvingas skratta åt din chefs skämt som bara är sorgliga.

Skrattyoga är också känd som hasya yoga. Yoga är ganska enkel i den meningen att det är långvarigt ofrivilligt skratt som kommer att ge fysiologiska fördelar.

Grunderna i skrattyoga:

Här är vikten av skrattyoga. Skratt är känt för att vara det bästa botemedlet mot stress. Oavsett om det är ett falskt skratt eller ett riktigt, skiljer din kropp inte, och därför blir det lättare för kroppen att acceptera det och därigenom bidra till kroppens välbefinnande. Skrattyoga terapisessioner genomförs i många företag, skolor och till och med på äldreboenden.

Skratt är känt för att stärka immunförsvaret och frigör även må-bra endorfiner. Det sänker också blodtrycket. Skrattyoga kommer också med djup andning. Djup andning säkerställer syresättning av blodet, men framför allt kommer skratt att lindra stress och göra dig mer energisk och positiv.

Skrattyoga för nybörjare: Vad du bör veta

Innan du tar det på allvar, här är några saker som du som nybörjare måste veta. Skrattyogaövningar är inte så lätt för nybörjare, och man måste inledningsvis acceptera att detta kommer att göra en förändring.

 • En uppvärmning är ett måste. Klappa händerna först eller utför mindre övningar som synkroniserar din rörelse. När du börjar med att klappa händerna (båda) kommer det att stimulera akupressurpunkterna på dina händer. Detta kommer också att leda till en ökning av energinivån.
 • Prova lejonskrattövningen. Stick ut tungan och håll munnen öppen. Sträck ut dina händer långsamt, liknande tassarna på ett lejon. Skratta från din mage.
 • Stimulera djup andning. Detta kommer att hjälpa till att producera stora magskratt. Öva djup andning under hela sessionen. Detta kommer att bli lättare att komma åt djupa skratt.

Skrattyogafördelar

Nu finns det många poser som du kan prova medan du skrattar. Här är några av skrattyogaövningslistan och hur du gör skrattyoga. Ta reda på mer från skrattyoga -bilder.

 • Först i skratt, yoga steg för att vara lycklig. Klappa sedan händerna före ditt hjärtchakra och låt ett hjärtligt skratt. Fokusera på magen och skratta. Fokusera sedan på ditt hjärta och skratta. Fortsätt växla mellan de två och känn skrattet genom magen och revbenen!
 • Koncentrera dig sedan på dina fötter när du stämplar dem på marken och släpper ut högt ”huhuhu”!
 • När huvudet värker, eller om du är för stressad för att utföra något arbete, lägg bara händerna på huvudet och skratta högt. Känn skrattet i ditt huvud, ta bort all spänning och stress. Detta kan också vara en bra skrattyoga för stress.
 • Sedan kan du böja dig ner med händerna mot marken och sedan släppa högt ”hahaha” när du rör dina händer uppåt mot himlen. Detta kallas skrattvågen. Du kan göra det fem eller sex gånger. Det gör att du känner dig lätt inuti.
 • Sedan är det välkomnande skratt. Detta är ett slags inbjudande leende. Om du är i en grupp, titta på alla i ögat och ge dem ett varmt, välkomnande leende. Om du är hemma, titta på spegeln och le mot dig själv!
 • Himlen skrattar är att sträcka dina armar uppåt så högt som de kommer att gå och sedan skratta högt, “hahaha.” När du skrattar, känna dig själv ansluta till himmelens positiva energi.

Laughing Buddha Yoga är en berömd yogastudio som rymmer expertlärare. De kommer att vägleda dig genom övningen på ett stadigt sätt med humor. Deras erfarenhet och kunskap gör att du kan uppleva de mentala och andliga aspekterna av praktiken. Med denna praxis kommer din syn på livet att förändras. Dessa kan till och med prövas som skrattyoga för barn.

Här är en intressant sak du kanske vill veta om denna unika yoga. MadanKatria skrattyoga är grundaren av Worldwide Laughter Yoga Movement. Han erbjuder en av de bästa coachningarna för att bli en certifierad skrattyogaxpert. Detta kommer att säkerställa att din skrattklubb följer och följer grunderna i skrattyoga. Han är populärt känd som den ”glada medicinmannen.” Strax efter började ett antal skrattklubbar stiga. Kort sagt, han är mannen bakom yogans framgång.

Skrattyogans huvudmantra är ”Må alla varelser vara lyckliga. Låt det bli en värld av skratt. ” Så var optimistisk! Titta på den ljusa sidan av saker, känna den positiva energin som rusar genom luften runt dig och hjälp andra att känna dess närvaro också!

När din skrattyogarutin är över, sätt dig i en bekväm position och sjung ‘om’ i en minut. Detta hjälper till att lugna din kropp och sakta ner den igen. När du är klar kommer du att känna dig föryngrad och fräsch, eftersom bara ett gott skratt kan få dig att känna.

Skrattyogaställningar

Hälsofördelar med skrattyoga:

Skratt har en allvarlig positiv inverkan på din kropp. Här är några av skrattyogafördelarna:

 • Ökar syreintaget och blodflödet, det här är en bra sak med yoga.
 • Det förbättrar blodkärlens funktion och sänker ditt blodtryck.
 • Det ökar din energi och skyddar ditt hjärta.
 • Skrattyoga hjälper till att lindra stress och låter dig få fokus.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer:

Även om detta kan vara bra för din hälsa, här är några försiktighetsåtgärder och motsättningar som skrattyoga kommer att medföra.

Försiktighetsåtgärder:

 • Om du har blodtryck, håll dig borta från att göra detta.
 • Om du lider av hjärtsjukdom eller tillhörande problem, se till att inte träna skrattyoga.
 • Om du känner andfåddhet, sluta göra det direkt.

Kontraindikationer:

 • Om du har bråck, öva inte på skrattyoga.
 • Ihållande hosta och andfåddhet är ett annat tecken på att du ska sluta göra.

Skratt hjälper dig att må bättre om dig själv och världen. Det får dig att glömma bort alla dina bekymmer för en sekund och bara njuta av att leva. Det får dig att se bra saker och glömma bort de sorgliga i några ögonblick, och det räcker för att ge dig hopp och på så sätt göra din dag bättre!

Skratt är den bästa medicinen, och nu kan du till och med ha börjat tro på denna princip. Som vi tidigare har berättat att skrattyoga gynnar i gruppen, och därför är det bara idealiskt att du först marknadsför och bildar en grupp och sedan tar de verkliga fördelarna med skratt. Så fortsätt dela vår artikel med dina vänner och släktingar och bli befriad från stress genom att utöva denna enkla form av yoga som kallas skrattyoga för stressbuster. Berätta vad du tycker om den här guiden om Dr Madan Kataria skrattyoga.

Vanliga frågor & Svar:

Q1. Vad är skrattyoga? Hur man gör skrattyoga?

Sv: Skrattyoga eller Hasyayoga är den praxis som innebär frivilligt skratt. Skrattyoga bygger på det förtroende och förtroende som frivilligt skratt ger samma fördelar både fysiskt och psykiskt som man skulle få vid spontant skratt. Skrattyoga görs vanligtvis i grupper. För att göra skrattyoga, gå in i en grupp, ha en öga mot öga -kontakt med deltagarna, knep lite skämt eller börja skratta frivilligt. Snart kommer du att upptäcka att det påtvingade skrattet har blivit ett verkligt och smittsamt skratt.

Q2. Lista de olika skrattyogateknikerna.

Sv: Följande är de olika skrattyogateknikerna:

Hälsande skratt: I detta skratt går du runt till olika människor med armar i Namaste hållning och börjar skratta. Se till att du har ögonkontakt med den andra personen medan du gör detta skratt.

Lejonskratt: I detta skratt måste du ta ut tungan, sträcka ut dina händer och vidga dina ögon medan du skrattar.

Nynna skratt: Skratta där din mun är stängd, och du bara surrar.

Tyst skratt: Öppna munnen vida och skratta utan att ljuda. Gör roliga ansikten och gester när du tittar på den andras ögon.

Gradient skratt: Börja med att le och börja sakta skratta. Öka intensiteten i ditt leende tills du har uppnått ett gott skratt. Sänk gradvis intensiteten i skrattet och sluta med att le igen.

Hjärta-till-hjärta skratt: Rör dig nära den andra personen, håll händerna och skratta med hjärtat. Om du är bekväm kan du till och med krama den personen medan du skrattar.

Q3. Vad skrattar Buddha Yoga Studio?

Sv: Laughing Buddha Yoga Studio är en plats med en varm temperatur perfekt för att utöva yoga. Platsen har en konstant temperatur på 78-80 grader och är inte så uppvärmd som kan stressa kroppen. Det är den idealiska temperaturen för att träna yoga.