Stol Yogaövningar är mycket bra för att behålla din hälsa och styrka. De har fått råd av många läkare och experter för dem som inte kan träna på grund av sin ålder eller på grund av brist på tid. Dessa poser är så enkla att göra att nästan alla kan utföra dem. De inkluderar sträckor, andning, meditation, vridningar och rotation. De stärker din mage och hjälper dig att koncentrera dig bättre. För bättre förståelse, förslag, kunskap och referens kan du hänvisa till följande få stycken.

Stol Yoga Ställer och fördelar

Här är The Best Chair Yoga Poses and Benefits.

1. Andning:

stol-yoga

För att träna yoga på stolen måste du börja med att andas. Sitt rakt på stolen och lägg händerna på din mage. Slappna av nu och börja andas. Försök att pressa andan i din kärna. Utgör detta dagligen eftersom det ger dig styrka och motstånd.

2. Spinal Twist:

För ryggradsvridningen måste du sitta rakt upp på stolen och andas in. Vrid till vänster medan du ser över din vänstra axel. Håll nu den här posen i cirka tre andetag och återgå sedan till normal position. Upprepa på andra sidan.

3. Ljumsksträckning:

För ljumskens sträckning, sitt upprätt på stolen och sprid benen. Lägg händerna på låren och luta dig framåt. Känn sträckan på dina ben och din nedre del av ryggen. Håll kvar i en räkning och återgå till normal position. Gör detta ungefär tre till fyra gånger, om du är bekväm.

4. Sidoböjningar:

Ta ett bälte, spänn fast det på dig själv och sitt upprätt. Lyft upp armarna ovanför dig. Andas in. När du andas ut böjer du dig ner på höger sida. När du blir starkare kan du böja för många fler andetag. Upprepa samma sak på vänster sida. Kom ihåg att ta varje andetag mycket långsamt.

5. Fan Pose:

För fläktpositionen, placera fötterna stadigt på golvet. Se till att de är isär. Ta båda armarna och ta tag i stolen. Rulla ner knivarna och försök skapa en öppning i bröstet. Håll ungefär fem till tio andetag och låt det sedan slappna av. Avsluta med att svepa dig med dina armar.

6. Shake It Out Pose:

För att göra denna yogaställning, skaka dina armar och ben. Börja med att skaka ett ben i taget. Lägg sedan till dina armar. Detta kommer att göra din kärna starkare. Kom också ihåg att skaka ryggraden i ett par sekunder och sedan kan du hålla den lång. Detta gör att du känner dig fräsch och energisk.

7. Ankelrotationer:

För att göra fotleden rotationer, sitta på stolen med ryggraden rak. Lyft sedan fötterna ungefär tjugo centimeter från marken. Vrid båda fötterna åt vänster och bakåt. Du kan göra detta med en fot i taget eller båda tillsammans. Allt beror på din komfortzon. Ta den till vänster och sedan till höger.

8. Knähöjning Pose:

För knähöjningsposen måste du först sitta på bänkens kant. Dina fötter ska ligga på golvet. Ta nu ner kroppen med händerna på bänken. Lyft nu knäna upp och ner; en och en. Detta tonar dina ben, triceps, axlar och övre delen av ryggen.

9. Axelrotationer:

För axelrotationer, ta båda händerna och lägg dem på dina armar med fingertopparna som rör dina axlar. Vrid dem nu medurs. Efter att ha gjort detta i ungefär en minut eller så roterar du dem moturs. Detta kommer att tona dina armar muskler och göra dem starkare.