Den mest praktiserade träningsformen i världen är Yoga. Allt började i förvedisk tid i Indien och har kommit så långt sedan dess. Människor föredrar för närvarande yoga framför ansträngande gymrutiner eftersom inte bara yoga behandlar många problem relaterade till vår kropp utan också gör underverk för sinnet och anden. Yoga har många olika hållningar och svårighetsgraden varierar. Varje nybörjare bör utgå från de grundläggande hållningarna men för dem som har lyckats med grunderna och provat några komplexa, bör prova Tittibhasana.

Tittibhasana

Tittibhasana är en sanskrit term som betyder Firefly hållning. Det är en ganska svår hållning som kräver ytterst tålamod och omsorg. Det är lämpligt att inte skynda på att få det gjort perfekt vid första gången. Vi ska prata om hur Tittibhasana hjälper oss men innan det, låt oss lära oss hur man gör denna hållning steg för steg.

Hur man gör det:

Man måste vara konsekvent när man tränar Tittibhasana eftersom det kräver tid. Eftersom detta är en avancerad hållning av yoga, bör bara de med erfarenhet försöka få denna hållning gjord. Kom nu i en hukställning med fötterna på ett mindre avstånd än dina axlar. Bäckenet ska luta framåt medan stammen ska vara mellan benen. Håll din bål låg, räta ut dina ben för att få bäckenet i nivå med knähöjden.

Sedan, strax ovanför ditt knä och under ditt vänstra lår, försök ta med axeln och vänster överarm. Med fingrarna pekande framåt, lägg händerna på marken. Lyft nu sakta ner kroppen från golvet. Ta långsamt med händerna och bort från fötterna. Placera dina inre lår så högt som möjligt bredvid dina armar. Ta ett djupt andetag och ta ut benen åt sidorna. Försök att hålla det rakt. För att hålla benen parallella med marken bör bäckenet vara högt.

Dina stortår ska dras tillbaka till bålen. Räta ut dina armar och bredda dina axelblad. Lyft nu upp huvudet för att se framåt utan att spänna nacken. Håll hållningen i 15 sekunder medan du andas in. Släpp fötterna mot golvet medan du andas ut.

Fördelar med Tittibhasana

Fördelarna med Tittibhasana eller Firefly -hållningen är följande.

1. Sträcker hamstrings, rygg Torso och inre ljumsken:

Öva Tittibhasana och det kommer att sträcka och stärka dina hamstrings, ryggkropp och inre ljumsken.

2. Ger en grundkänsla för balans:

Tittibhasana hjälper till att få en balans i kroppen. Eftersom detta är en komplex hållning är balansen mycket integrerad. Det förbättrar också kärnstyrkan.

3. Stämning av sinnet:

Eldflugans hållning har den mest nödvändiga effekten på sinnet. Det lugnar och styr det. Tillsammans med det hjälper det också att lindra ångest, stress och spänningar.

4. Stärker handlederna, armarna och innerlåren

Eftersom det kommer mycket tryck på handlederna, hjälper Firefly -hållningen att stärka dem. Tillsammans med det hjälper trycket som bildas på armarna att stärka musklerna i armarna och inre lår också.

5. Toner din mage och mage:

Var inte rädd längre om du har en utskjutande mage eller bara vill att din mage och mage ska vara i bra form. För dem som vill tona området i magen bör träna Firefly -hållningen eftersom den förstärker och stramar området runt magen. Tillsammans med det tonar det också magmusklerna.