Den mest praktiserte treningsformen i verden er yoga. Det hele begynte i den pre-vediske tiden i India og har kommet så langt siden den gang. Folk i dag foretrekker yoga fremfor anstrengende treningsrutiner fordi ikke bare yoga behandler mange problemer knyttet til kroppen vår, men også gjør underverker for sinnet og ånden. Yoga har mange forskjellige stillinger og vanskelighetsgraden varierer. Hver nybegynner bør starte fra de helt grunnleggende holdningene, men for de som har lykkes med det grunnleggende og prøvd noen komplekse, bør de prøve Tittibhasana.

Tittibhasana

Tittibhasana er et sanskrituttrykk som betyr Firefly -holdning. Det er en ganske vanskelig holdning som krever ytterst tålmodighet og omsorg. Det er tilrådelig å ikke skynde seg å få det gjort perfekt ved første gang. Vi skal snakke om hvordan Tittibhasana hjelper oss, men før det, la oss lære å gjøre denne stillingen trinn for trinn.

Hvordan gjøre det:

Man må være konsekvent mens man trener Tittibhasana fordi det krever tid. Siden dette er en avansert yoga holdning, bør bare de med erfaring prøve å få denne stillingen gjort. Kom nå i en hukestilling med føttene på mindre avstand enn skuldrene. Bekkenet skal vippe fremover mens stammen skal være mellom beina. Hold stammen lav, rett bena for å bringe bekkenet ditt på høyde med høyden på knærne.

Deretter like over kneet og under venstre lår, prøv å ta med skulderen og venstre overarm. Med fingrene pekende fremover, legg hendene på bakken. Nå løft kroppen sakte fra gulvet. Ta sakte vekt på hendene og vekk fra føttene. Plasser dine indre lår så høyt som mulig ved siden av armene. Pust dypt og ta bena ut til sidene. Prøv å holde det rett. For å holde beina parallelle med bakken, bør bekkenet være høyt.

De store tærne skal trekkes tilbake til overkroppen. Rett ut armene og bred skulderbladene. Løft nå hodet for å se fremover uten å stramme nakken. Hold stillingen i 15 sekunder mens du inhalerer. Slipp føttene til gulvet mens du puster ut.

Fordeler med Tittibhasana

Fordelene med Tittibhasana eller Firefly -stillingen er som følger.

1. strekker hamstrings, rygg torso og indre lyske:

Øv på Tittibhasana, så strekker det seg og styrker hamstrings, torso og indre lyske.

2. gir en kjernefølelse:

Tittibhasana hjelper til med å bringe en kjernefølelse av balanse i kroppen din. Siden dette er en kompleks holdning å gjøre, er balanse veldig integrert. Det forbedrer også kjernestyrken.

3. Beroligende sinnet:

Firefly -holdningen har den mest nødvendige effekten på sinnet. Den beroliger og kontrollerer den. Sammen med det hjelper det også med å lindre angst, stress og spenning.

4. Styrker håndleddene, armene og indre lårene

Ettersom mye press kommer inn i håndleddene, hjelper Firefly -holdningen med å styrke dem. Sammen med det hjelper trykket som dannes på armene også med å styrke musklene i armene og de indre lårene.

5. Toner magen og magen din:

Ikke frykt lenger hvis du har en utstående mage eller bare vil at magen og magen skal være i god form. For de som ønsker å tone området i magen, bør du øve på Firefly -stillingen ettersom den forsterker og strammer området rundt magen. Sammen med det toner det magemusklene også.