Trikonasana er en populær asana- eller yogastilling som effektivt reduserer mange indre kropps- og muskelsmerter. Denne berømte asanaen har blitt praktisert siden aldre og er faktisk en av de mest effektive posene for å forbedre pusteprosedyren internt. Navnet stammer fra to sanskritord, der ‘Trikona’ betyr ‘Triangle’ og ‘asana’ betyr ‘holdning’ eller ‘sete’.

Denne asanaen kan utføres i en rekke stillinger som vender mot venstre eller mot høyre, etc. Triangelholdningen er ulik alle andre yogastillinger, da du må holde øynene åpne for å opprettholde kroppsstillingen. For denne asanaen riktig, må du utføre følgende trinn.

Slik gjør du trekanten:

For trekantens yogastilling må du først stå rett og sette føttene brede fra hverandre til du føler deg ubehagelig. Balanse er en av de mest avgjørende tingene i denne asanaen. Så ikke glem å legge lik kroppspress på begge bena. Vri nå høyre fot ut slik at den skaper en 90-graders vinkel og snu også venstre fot for å danne en passende 15-graders vinkel. Riktig inn- og utpust vil være nødvendig for å gjøre denne stillingen vellykket. Sett nå midten av høyre føtter i riktig linje med midten av buen. Du må sørge for at begge føttene trykker like godt på bakken og at kroppen din er balansert.

Ta et dypt pust og bøy kroppen din til høyre ved å holde midjen rett ved å la venstre hånd komme opp slik at hånden kommer ned mot gulvet. Husk å holde armene rette når du utfører denne asanaen. Hendene skal hvile på ankelen, gulvet eller skinnebenet og midjen bør ikke bryte holdningen. Ikke lås hodet. Hold den i en nøytral posisjon, slik at du kan snu den når det trengs. Hold øynene åpne og stirre på håndflaten for å opprettholde den nødvendige kroppsstillingen.

Du må også sørge for at kroppen er bøyd sidelengs, ikke forover eller bakover. Sørger også for at bekkenet og midjen er vidåpne. Strekk så mye som mulig, men hold jevnt på samme tid og fortsett å puste inn og puste kraftig ut. Nå, ta armene opp til sidene mens du inhalerer og retter bena og føttene.

Tips – Vær med kroppen. Føl bevegelsen. Ikke hate det, nyt strekningen. Disse tankegangene lar deg utføre denne asanaen nøyaktig.

Fordeler med Trikonasana:

Trekantposisjonen vil rette ben, armer, hofter, bryst, ankler, etc. Det vil gjøre kalver, hamstring, bryst og ryggrad fleksibel. Din mentale og fysiske balanse og kontroll over kroppen vil øke. Hvis du er villig til å fjerne fordøyelsesbesvær og magesmerter, utfør denne asanaen hver morgen. Denne yogastillingen kan også effektivt redusere angst og hjelpe isjias.

Mange prest og gamle guruer har hevdet at denne trekantyoga -stillingen kan stimulere nervesystemet og fjerne nervøs depresjon. Det vil styrke bekkenområdet og gjøre det fleksibelt. Sammen med det vil denne holdningen tone reproduktive organer. Å gjøre denne yogaen kan også avlaste deg fra en rekke store sykdommer.