Yoga er en gammel healing og kondisjonsteknikk som nå er omfavnet av mange som har tatt verden over med sin lovende natur. Yoga for mange er bare en treningssøkende, men den virkelige sannheten til de fantastiske fordelene er ofte underliggende og skjult. Før yoga var en sensasjon, pleide treningsstudioene og slankepillene å gjøre rundene sine.

Vatayanasana (hestestilling) Hvordan gjøre og fordeler

Men nå, her har vi en myk løsning for å behandle deg selv uten å måtte gå gjennom en anstrengende treningsstudio eller et pillekosthold. Yoga har en enorm katalog, og de forskjellige treningstypene er hekkende i den. En av dem er vårt hete tema for i dag. Navnet på denne holdningen eller stillingen kalles Vatayanasana.

Vatayanasana: Tips for nybegynnere:

Før du begynner å prøve dette, er det noen tips du som nybegynner bør vite.

 1. Ikke prøv denne posen uten tilsyn. Posen krever betydelig fleksibilitet.
 2. Forbered hoftene for maksimal fleksibilitet. Varm opp litt før du begynner å gjøre det. Du kan gjøre prep -stillinger som Ardha Baddha Padmottasana eller Half Bound Lotus -posen. Fleksibiliteten kommer med tiden. Vær tålmodig og prøv litt etter litt hver dag.
 3. Ettermiddagen er den beste tiden å komme i gang. Kroppen din trenger tilstrekkelig energi og fleksibilitet for hofterotasjoner.
 4. Hvis du på noe tidspunkt får smerter eller ubehag, må du stoppe med en gang.

Hvordan gjøre hesten?

Som enhver yoga har også denne et engelsk navn, denne heter Horse Pose eller som vi kaller den Vatayanasana. I motsetning til de fleste enkle posisjonene, er dette for en nybegynner imidlertid litt tøft. Gjennom en intrikat vri og strekk er den siste holdningen til denne holdningen benyttet. Imidlertid er det alltid hyggelig å vite med riktig praksis og engasjement at du enkelt kan mestre det.

Før du begynner med retningslinjene for å utføre trinnene, kan du be om et ekstra par hender for å være nyttig hvis du trenger hjelp med stillingen. En god bakveggstøtte bør gjøre susen også. Nå som vi alle er på samme side, la oss starte prøven.

 1. Stående på yogamatten, ta et dypt pust.
 2. Ryggraden er rett på linje med nakken og nedre lemmer parallelt med hverandre. Start nå stillingen ved å brette det ene benet, si det venstre, fra knærne og bruk håndflaten for å bringe det oppover, dvs. foten din skal nå ut til lysken din der den vil ligge for resten av stillingen.
 3. På dette tidspunktet kan det ekstra paret av hendene gi deg en myk ryggstøtte mens du perfeksjonerer eller balanserer holdningen din tilbake til rett marg, bena fremdeles bretter og ligger i lysken.
 4. Bøy det høyre benet helt ned til høyre lår er parallelt med bakken. På dette tidspunktet vil du også føle at venstre kne berører bakken, noe som gjør det lettere å balansere.
 5. Med margen din fortsatt rett, løft nå opp armene og flett dem sammen slik at den danner formen på et vridd bånd. Dette betyr at albuene dine skal slutte nær brystnivået, og armene fortsetter over.
 6. Vipp hodet litt tilbake for støtte og lås i posisjonen i godt 60 sekunder. Med øvelse kan du også lede dette til et godt minutt, før du sakte løsner deg til grunnposisjonen.
 7. Deretter gjentar du posen på motsatt side også.
 8. Dette er ett komplett sett. Gjenta settet to ganger hver dag.

Hva er fordelene?

Så, hva er fordelene med vatayanasana? Her er dens effekter på kroppen vår.

 1. Dette er en god beinforsterkende øvelse der eksperter til og med sier at mindre deformiteter i hoften eller underekstremitetene kan kureres med denne stillingen. Bortsett fra deformiteter, kan du bruke denne øvelsen til å styrke benene i underkroppen, noe som gjør dem mer fleksible.
 2. Det samme gjelder musklene, musklene rundt hele kroppen som nå ville floke seg selv og løsne spenningsknuter som ville holde dem tilbake fra fleksibilitet. Dette er grunnen til at de første stadiene kan komme med muskelsmerter, men med riktig praksis ville det lette.
 3. Denne yogaen er hovedsakelig kjent for sin riktige blodsirkulasjon som utføres i hele kroppen mens du velger denne yogaen. Vendingene og strekkene er rett og slett en tilrettelegger.
 4. Hvis du lider av leddgikt, vil denne posen hjelpe deg med å lære om stivhet og smerte forbundet med den.
 5. Det har vist seg å være nyttig i tilfeller av inguinal og femoral brokk.

Forholdsregler og kontraindikasjoner:

Se opp for disse før du begynner å ta dem på alvor.

 • Sørg for å ha en ekspert som kan hjelpe deg. Ikke prøv dette alene som nybegynner.
 • Hvis du har problemer med knærne, hold deg borte fra hestepose yoga.
 • Forbered deg på den store fleksibiliteten og forbered deg på å svette ut.

Kontraindikasjoner:

Eksisterende hofte-, kne- eller ankelskade er en vanlig kontraindikasjon.

Sjansene for skade er vanligvis sentrert rundt hofte, kne og ankel. Tap av balanse er også mulig. Derfor er det sterke advarselen å øve under tilsyn. Selv om det kanskje er tøft å gjøre, er yoga likevel svært givende for kroppen. Denne mellomliggende yoga asana -øvelsen krever en dyp følelse av fokus. Hold utholdenheten i gang!

Bildekilde: Shutterstock